W10 0x800f081f hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Malik Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
internetteki cmd komutlarını(bazı hizmetleri kapatma ve yeniden başklatma) denedim framework cmd yüklemesi yaptım olmadı bunun dışında yapılabilecek bişey var mı ?
w10 güncelleme inidiriyor yükelem %100 e kadar geliyor ondan sonra bu hata geliyor ekrana yeniden dene dersen baştan indiriyor.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Microsoft Windows 10'da hata kodlarını gidermek için şu adımları izleyin:

1. Windows Medya Oluşturma aracını indirin, yerel olarak bir ISO görüntüsü oluşturun veya yüklediğiniz Windows sürümü için bir görüntü oluşturun. 
  2. Grup İlkesi'ni Yöntem 2'deki gibi yapılandırın ancak şu adımları da izleyin:

1. Adım 1'de oluşturulan ISO görüntüsünü bağlayın.
    2. "Alternatif kaynak dosyası yolu" olarak ISO'dan ISO sources\sxs klasörünü gösterin.
    3. gpupdate /force komutunu çalıştırın.
    4. .NET Framework özelliğini ekleyin.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
  1. Windows Medya Oluşturma aracını indirin, yerel olarak bir ISO görüntüsü oluşturun veya yüklediğiniz Windows sürümü için bir görüntü oluşturun. 
  3. Adım 1'de oluşturulan ISO görüntüsünü bağlayın.
  4. "Alternatif kaynak dosyası yolu" olarak ISO'dan ISO sources\sxs klasörünü gösterin.
  5. gpupdate /force komutunu çalıştırın.
  6. .NET Framework özelliğini ekleyin

KS

Malik Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Enes Yavuz' Alıntı:

1. Adım 1'de oluşturulan ISO görüntüsünü bağlayın.
    2. "Alternatif kaynak dosyası yolu" olarak ISO'dan ISO sources\sxs klasörünü gösterin.
    3. gpupdate /force komutunu çalıştırın.
    4. .NET Framework özelliğini ekleyin

ilk 1 maddeyi yaptım ama ondan sonraki maddeler anlaşılmadı

şuadımları izleyin demişsiniz ilk madde boş
2. madde de bağlayın demişsiniz indirdiğim isoya sağ tıklayıp bağla deyince içini açıyor.
alternatif dosya yolunu ne açtık ki nereye göstericez ?

gpupdate çalıştırdım yaptı ama ondan sonra .net özelliğini nasıl ekliyoruz?

eksik olmuş...

KS

Malik Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Enes Yavuz' Alıntı:
Eksik değil üzgünüm ama siz yapamamışsınız.Dediklerimi tam anlamıyla yapabilmeniz için size daha net bir anlatım için aşağıda linki izleyerek yapabilirsiniz.

https://youtu.be/ZHQqb7IOHZE

yerel disk c'ye sxs klasörün içindekileri attım gpupdate/force komutunu çalıştırdım sonra verdiğin linkteki .net komutunada çalıştırdım sonra yeniden başlattım pcyi

ama yine güncelleme yapmıyor...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk yaptığınız işlemlerde Windows 'a hasar vermişsiniz ve bu tarz işlemler ile sadece zaman kaybedersiniz. Ya sistem geri yükleme ile ilk yaptığınız işlemlerden öncesine geri yükleme yapın ya Windows sıfırlama yada format işlemi.

KS

Malik Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu nasıl iştir ya her hata format atıyorum. 1 yıl içinde 10 kere format mı olur bıktım usandım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 'un kendi ana hizmetleri vs. işlerini kapatma silme vs. işleri için kullanmışsınız ki bu normal çoğu zaman sorun olmaz ama ne yaptığınızı biliyorsanız böyledir bu durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri