- Tepki
- 889
@ckribrahim hocamızın mesajı:valla fps biraz düzeldi ama wattman hatası hakkında bir şey diyemeyeceğim 1-2 gün sonra yaşanmazsa demekki çözüldü. günde 2 kere wattman alıyordum bu sıralar.
Wattman aslında bildirim dostum. Bilgisayar normal bir şekilde kapanmadığı sürece wattman bildirimi gelir. Örnek veriyorum. Tam oyundasındır ekran kartı max frekanslara ulaşır elektrik gider. Wattman bildirimi gelir. Aynı şekilde ekran kartı yükte değildir ama ram kullanıyorsundur 15 20 tane google sekmesi açıktır. Yine düzgün kapanmaz yine gelir. İşlemci sıcaklıktan kapanır yine wattman gelir. Çözümü şu şekilde. Sürekli wattman gelmez zaten öyle bir şey değil yani. Oyuna girersin oyundan atıp pc resetlerse bu sürekli devam ederse sistemde bir sorun vardır demektir. Ya ramlerinde ya işlemcinde güç kaynağında anakartında ekran kartında bunların hepsini iyice teste sokarsın tek tek. Hangisinde sıkıntı olduğunu bulursun. Driver kaynaklı bile olabilir. Bazen ekran kartı tam frekanslara çıkamazsa yine wattman gelir oda oyundan veya driverdan kaynaklı olur. Sistemin herşeyi stabil hiç bir sorun yoksa zaten wattmanı anca bilgisayarı power tuşundan kapatırsan yada elektrik kesilirse anca görürsün.