Wattman + ani fps düşüşleri

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
valla fps biraz düzeldi ama wattman hatası hakkında bir şey diyemeyeceğim 1-2 gün sonra yaşanmazsa demekki çözüldü. günde 2 kere wattman alıyordum bu sıralar.
@ckribrahim hocamızın mesajı:
Wattman aslında bildirim dostum. Bilgisayar normal bir şekilde kapanmadığı sürece wattman bildirimi gelir. Örnek veriyorum. Tam oyundasındır ekran kartı max frekanslara ulaşır elektrik gider. Wattman bildirimi gelir. Aynı şekilde ekran kartı yükte değildir ama ram kullanıyorsundur 15 20 tane google sekmesi açıktır. Yine düzgün kapanmaz yine gelir. İşlemci sıcaklıktan kapanır yine wattman gelir. Çözümü şu şekilde. Sürekli wattman gelmez zaten öyle bir şey değil yani. Oyuna girersin oyundan atıp pc resetlerse bu sürekli devam ederse sistemde bir sorun vardır demektir. Ya ramlerinde ya işlemcinde güç kaynağında anakartında ekran kartında bunların hepsini iyice teste sokarsın tek tek. Hangisinde sıkıntı olduğunu bulursun. Driver kaynaklı bile olabilir. Bazen ekran kartı tam frekanslara çıkamazsa yine wattman gelir oda oyundan veya driverdan kaynaklı olur. Sistemin herşeyi stabil hiç bir sorun yoksa zaten wattmanı anca bilgisayarı power tuşundan kapatırsan yada elektrik kesilirse anca görürsün.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
@ckribrahim hocamızın mesajı:
Wattman aslında bildirim dostum. Bilgisayar normal bir şekilde kapanmadığı sürece wattman bildirimi gelir. Örnek veriyorum. Tam oyundasındır ekran kartı max frekanslara ulaşır elektrik gider. Wattman bildirimi gelir. Aynı şekilde ekran kartı yükte değildir ama ram kullanıyorsundur 15 20 tane google sekmesi açıktır. Yine düzgün kapanmaz yine gelir. İşlemci sıcaklıktan kapanır yine wattman gelir. Çözümü şu şekilde. Sürekli wattman gelmez zaten öyle bir şey değil yani. Oyuna girersin oyundan atıp pc resetlerse bu sürekli devam ederse sistemde bir sorun vardır demektir. Ya ramlerinde ya işlemcinde güç kaynağında anakartında ekran kartında bunların hepsini iyice teste sokarsın tek tek. Hangisinde sıkıntı olduğunu bulursun. Driver kaynaklı bile olabilir. Bazen ekran kartı tam frekanslara çıkamazsa yine wattman gelir oda oyundan veya driverdan kaynaklı olur. Sistemin herşeyi stabil hiç bir sorun yoksa zaten wattmanı anca bilgisayarı power tuşundan kapatırsan yada elektrik kesilirse anca görürsün.
dediğin cpu test uygulamasıyla 12 dakkalık bir test yaptım hep %100 de kaldı kullanım oranı ve 0 errors yazdı sanırım cpu saglam. Bende işte parçalarımı test etmek istiyorum ondan cpu test uygulamasını sormuştum. ramlerimi ve ekran kartımı nasıl test edebilirim?

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
E
dediğin cpu test uygulamasıyla 12 dakkalık bir test yaptım hep %100 de kaldı kullanım oranı ve 0 errors yazdı sanırım cpu saglam. Bende işte parçalarımı test etmek istiyorum ondan cpu test uygulamasını sormuştum. ramlerimi ve ekran kartımı nasıl test edebilirim?
Ekran kartı için furmark ve OCTT
Ram için MEMTEST
Ayrıca cinebench kullanabilirsiniz.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Furmark stres testidir yani ekran kartını yük altında ve sıcak çalıştırır.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
furmark 1 saat çalıştırdım full hd de en fazla 72 dereceyi gördü ve ekran kartı kullanımı 96-98 arasındaydı
Biosunuz için eğer gümcel değilse sürümünü öğrenmek için klavye de windows tuşu va pencere simgesi ona basarken r tuşuna basın
cmd açılacak sağ altta pencere çalıştır diye oraya şunu yazın "msinfo32" tırnak işareti olmadan entere basın
açılacak pencereden BIOS Sürümü/Tarihi olan satırda yazan bios la alta atacağım bios aynı değilse en güncel olanı indirip fat32 ya da ntfs olan hızlı biçimlendirilmiş flash belleğe bios dosyasını kopyalayıp güncellemeniz tabi ki de anakartınız söylediğiniz anakart ve ise belirttiğim sayfadan anlarsınız indirin değilse anakart model numara harfine kadar belirtmeniz lazım .

Ekli dosyalar

• h510mapro.jpg
    h510mapro.jpg
    240.8 KB · Görüntüleme: 13
KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Teşekkür ederim. Memtest'i de 4 saat açık bıraktım hiç hata bulmadı. ama crystal disk testim hep düşük çıkıyor

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Drop yeme sebebem m2 ssd olabilir mi? 3500/2400 bir m2 ssd kullanıyorum ama değerler her zaman böyle çıkıyor. Ve internetten tekrardan benimle tıpatıp aynı sistemi kullanan videoları izledim ve her oyunda %99 kullanıyordu resmen. Witcher 3 te ultra ayarlarda 80 fps alıyordu ben ultraya alınca 40-50 fps arası geziyor ve gpu kullanımım dans ediyor %50-90 arasında
1664085675007.png

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Drop yeme sebebem m2 ssd olabilir mi? 3500/2400 bir m2 ssd kullanıyorum ama değerler her zaman böyle çıkıyor. Ve internetten tekrardan benimle tıpatıp aynı sistemi kullanan videoları izledim ve her oyunda %99 kullanıyordu resmen. Witcher 3 te ultra ayarlarda 80 fps alıyordu ben ultraya alınca 40-50 fps arası geziyor ve gpu kullanımım dans ediyor %50-90 arasında Ekli dosyayı görüntüle 7885
Droplar devam ediyor mu?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
1664085914237.png

Çoğu oyunda benden daha fazla fps alıyor. Bunun sebebi sadece M2 ssd olabilir mi? FH5 te'de highte 60 üstü fps alıyor ben mediumda 60 ı zar zor yakalıyordum

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
1664086130951.png

Başka bir video ve aynı sonuçlar. Ama ben oynayınca droptan geçilmiyor ve 55 fps civarı oynuyorum orta ayarlarda. ultra yapınca zaten coşuyor droplar gpu kullanımı saniyede 3 kere değişebiliyor %50-90 arasında. Cpu kullanımı isi sabit 30-40 arasında

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
kendim girip biraz oynadım gpu kullanımı %80 in üzerine çıkmadı ve yer yer%10 lara kadar düşüp droplar girdi. ortalama bir değer söylemem gerekirse %60 gpu kullanımına sahibim witcher 3 te. Valhalla da da aynı problem vardı internette o kartla 50-60 fps medium ayarlarında oynarken millet ben 40 fps de sürünüyordum low ayarlarda.

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Ssd değerlerim sağlıklı mı? Gelen ürün 3400/2400 dü ama elde ettiğim sonuçlar 1700/300

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
hocam son durum nedir
az önce tekrar oldu her gün düzenli bir şekilde ne oynadığım, yaptığım farketmeden kapanıyor ekran ve bilgisayarı yeniden başlatmak ve sürücüyü tekrar kurmak zorunda kalıyorum. Memtest yaptım 12 saat devam ettirdim bitmedi ama hiç error vermedi. cpu testi yaptım 12 dakka sürdü hiç hata vermedi furmark yaptım ekran kartında 2 saat sürdürdüm ve 72 derecenin üzerine çıkmadı kullanım miktarı ise %98 den asagıya düşmedi. Sanıırm geriye ssd ve psu kalıyor. SSd için 2 farklı uygulama kullandım ikisindede yazma 300 ve okuma 2200 civarlarında oldu. yazmam nedense çok düşük. kullandıgım m2 ssd de 3400/2400 yazıyordu

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
2 saat içinde 2 kere wattman hatası aldım hata alma sıklığım gün geçtikçe çoğalıyor iade süresi 14 gündü. Ben ne yapmalıyım sizce? Resmen bilgisayarı kullanma isteğim kalmadı. Ne zaman wattman yicem acaba diye geçiyor zamanım. Oyuna girmeye korkuyorum artık kayıt edemicem hep yarıda kalıcak diye.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri