Wattman + ani fps düşüşleri

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
2 saat içinde 2 kere wattman hatası aldım hata alma sıklığım gün geçtikçe çoğalıyor iade süresi 14 gündü. Ben ne yapmalıyım sizce? Resmen bilgisayarı kullanma isteğim kalmadı. Ne zaman wattman yicem acaba diye geçiyor zamanım. Oyuna girmeye korkuyorum artık kayıt edemicem hep yarıda kalıcak diye.
İade edin ?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
iade haklarında 14 gün içinde ücretsiz iade yazıyordu bu işler nasıl yürüyor bilmiyorum

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Herkese merhabalar sistemim şu şekilde : msi h510 anakart. xpg 8x2 3200 mhz ram. i3 10100f işlemci rx 6500 xt ekran kartı 650 W . sistemimi 26 ağustosta inventustan aldım. ve performans düşüklüğü ve ani kapanmalar yaşıyorum yer yer fps düşüşleri oluyor. özellikle bu 3 gündür günde 4-5 defa ekran gidiyor ve bilgisyarı yeniden başlatıp ekran kartı driverini tekrar kurmak zorunda kalıyorum ve bu ben oyun oynamasamda oluyor birden pat diye gidiyor ekran. ve hangi oyunu oynarsam oynayayım vsync açsam bile arada 2 fps ye düşüyor aniden tekrar 60 a yükseliyor. Mesela witcher 3 te benimle tıpatıp aynı sisteme sahip birisi 70 fps stabil alabiliyor ama ben orta ayarlarda sabit 60 ı zor görüyorum. Benim şimdi ne yapmam gerek arıza hangi donanımda bunu nasıl öğrenebilirim bana yardımcı olabilir misiniz msi afterburner kullanıyorum ve işlemcimin % si sürekli değişiyor ne oynarsam oynayayım bazen 80 e bazen pat 10 a düşüyor yardımlarınızı bekliyorum hayırlı günler
aynı ekran kartından kullanıyorum hangi yazılımı kullanıyosun

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
22.5.1 i kurdum tavsiyeler üzerine

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam elinde kaç adet veri depolama ürünü var Eğer 2 yada 3 gibi fazla rakamlarsa şu anki ssd yi sistemden çıkarrıp diğerlerine sistemi kurarak deneyebilirmisiniz , sd sağlıklı durmuyor gibi , daha bir ay önce her gün mavi ekran veren bir sistemden okuma değerleri sağlık durumu iyi olarak gözüken bir ssd yi çıkartınca bütün problemler çözüldü , ssd lerdeki problemleri sadece okuma yazma yada sağlık durumu iyi yazan alanlara bakarak anlayamıyabiliriz , şu an her şeyi denediğiniz ve elinizdeki en sağlıksız gözüken ekipman ssd olduğuna göre , büyük ihtimal probleminiz çözülecek ?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Hocam elinde kaç adet veri depolama ürünü var Eğer 2 yada 3 gibi fazla rakamlarsa şu anki ssd yi sistemden çıkarrıp diğerlerine sistemi kurarak deneyebilirmisiniz , sd sağlıklı durmuyor gibi , daha bir ay önce her gün mavi ekran veren bir sistemden okuma değerleri sağlık durumu iyi olarak gözüken bir ssd yi çıkartınca bütün problemler çözüldü , ssd lerdeki problemleri sadece okuma yazma yada sağlık durumu iyi yazan alanlara bakarak anlayamıyabiliriz , şu an her şeyi denediğiniz ve elinizdeki en sağlıksız gözüken ekipman ssd olduğuna göre , büyük ihtimal probleminiz çözülecek ?
Hocam malesef eski bilgisayarım 2009 dan kalma ve içinde hdd var onun dışında bir depolama birimine sahip değilim. aslında aklımda gtx 1650 li bir sistem almak vardı ama hem rx 6500 ün performansı daha iyiydi hemde daha yeniydi ve birçok yerde 6000 serisinde wattman sorununun neredeyse tamamen çözüldüğünü duydum ve aldım keşke 1650 alsaydım kafam rahat olsaydı 10 fps düşük olsaydı razıyım

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam malesef eski bilgisayarım 2009 dan kalma ve içinde hdd var onun dışında bir depolama birimine sahip değilim. aslında aklımda gtx 1650 li bir sistem almak vardı ama hem rx 6500 ün performansı daha iyiydi hemde daha yeniydi ve birçok yerde 6000 serisinde wattman sorununun neredeyse tamamen çözüldüğünü duydum ve aldım keşke 1650 alsaydım kafam rahat olsaydı 10 fps düşük olsaydı razıyım
Hocam tekrar diyeceğim 6600 üstü kartlarda 6500xt ye göre daha fazla wattman alınıyor

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
hiç olmazsa sistemimi satacağım halihazırda çalışıyorum 6-6 ay daha çalışacağım rtx 3060 ti lı bir sistem kuracagım ama kim alırki sorunlu sistemi :(

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam farklı bir hdd yada ssd ye sistemi kurabilirmisin. Hani mesele 1650 meselesi değil. Mevcut ssd dışında farklı bir depolamam yok mu?

ilkerto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
hiç olmazsa sistemimi satacağım halihazırda çalışıyorum 6-6 ay daha çalışacağım rtx 3060 ti lı bir sistem kuracagım ama kim alırki sorunlu sistemi :(
hocam harbiden cok uzuldum iade edebiliyorsaniz iade edin bence bende dun aldim rx 6500 :/

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
hocam harbiden cok uzuldum iade edebiliyorsaniz iade edin bence bende dun aldim rx 6500 :/
Bilmiyorum sen sıkıntı yaşar mısın ama bence iade hakkını kullan imkanın varsa dahada para biriktir amd alma hocam sonuçta görüyorsun sorun yaşayanlarda var paranı kumara yatırma ama yinede sen bilirsin umarım mutlu olursun kararın ne olursa olsun

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Bilmiyorum sen sıkıntı yaşar mısın ama bence iade hakkını kullan imkanın varsa dahada para biriktir amd alma hocam sonuçta görüyorsun sorun yaşayanlarda var paranı kumara yatırma ama yinede sen bilirsin umarım mutlu olursun kararın ne olursa olsun
Tamam 14 gün dolmadıysa sizde iade edin ?

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Hocam kafam karıştı şu an m2 ssd verileri paylaştın birde eski sistemden kalma hdd var diyorsun.
Eski sistemden kalma hhd ye sistemi kur işte.
Kafa karışıklığı olmuş 2 bilgisayarım var eskisinde şuan hdd takılı yeni bilgisayarımda ise m2 ssd

KS

Ubraxer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Tamam 14 gün dolmadıysa sizde iade edin ?
Doldu hocam 26 sında teslim aldım ilk haftalar sorun yaşamadım bu 1 hafta sadece hatalar bayağı arttı bende sürekli sürücüleri silip silip yenilerini kurdum sizlere danıştım sağolun elinizden geleni yaptınız

ilkerto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
@ckribrahim hocamızın mesajı:
Wattman aslında bildirim dostum. Bilgisayar normal bir şekilde kapanmadığı sürece wattman bildirimi gelir. Örnek veriyorum. Tam oyundasındır ekran kartı max frekanslara ulaşır elektrik gider. Wattman bildirimi gelir. Aynı şekilde ekran kartı yükte değildir ama ram kullanıyorsundur 15 20 tane google sekmesi açıktır. Yine düzgün kapanmaz yine gelir. İşlemci sıcaklıktan kapanır yine wattman gelir. Çözümü şu şekilde. Sürekli wattman gelmez zaten öyle bir şey değil yani. Oyuna girersin oyundan atıp pc resetlerse bu sürekli devam ederse sistemde bir sorun vardır demektir. Ya ramlerinde ya işlemcinde güç kaynağında anakartında ekran kartında bunların hepsini iyice teste sokarsın tek tek. Hangisinde sıkıntı olduğunu bulursun. Driver kaynaklı bile olabilir. Bazen ekran kartı tam frekanslara çıkamazsa yine wattman gelir oda oyundan veya driverdan kaynaklı olur. Sistemin herşeyi stabil hiç bir sorun yoksa zaten wattmanı anca bilgisayarı power tuşundan kapatırsan yada elektrik kesilirse anca görürsün.
hocam deneyin bence bunu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri