Wattman Sorunu AMD Radeon

ben bora

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Wattman sorunu için kesin bir çözüm var mı oyundayken ekran kararıyor pc çalışıyor ama ekran gidiyor yeniden başlatmam lazım açılınca bir sorunla karşılaştı uyarısı alıyorum

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Hocam birden fazla sebebi var maalesef. Ancak belli yapılacaklar var:

1- Ekran kartı driver komple sil. Fabrika ayarlarına sıfırla. Sonra amd sitesinden tekrar ilgili ekran kartının driverini bulup kur
2- Bios güncellemesini yap.
3- Denemek için ram frekanslarını default değere çek 3200 mhzde çalışıyorsa xmp kapat öyle dene.
4- Denetim masasına gir ordan güç seçeneklerine gel - "şuanda kullanılmayan ayarları değiştir" de oradan hızlı başlat seçeneğini kaldır

1679466341462.png

emrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
5 AYDIR rx6600 kullanıyorum bir kere bile hata almadım.
şans işi bu galiba

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Wattman sorunu için kesin bir çözüm var mı oyundayken ekran kararıyor pc çalışıyor ama ekran gidiyor yeniden başlatmam lazım açılınca bir sorunla karşılaştı uyarısı alıyorum
DDU ile ekran kartı driver sil.
Ekran kartın ne ise sitesinden Adrenalin 23.3.1 (WHQL Recommended) olanı kur.
Ve Amd'nin güncelleme kısmından sadece önerilen ayarını yapın.

Bende şuanda Ekran gidiyor 5 dk sonra geri geliyor reset atmama gerek kalmıyor.

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
güvenli moda alıp ddu ile sürücüyü kaldırın ve çağdaş hocamın attığı whql etiketli driveri yükleyin büyük oranda düzelecektir

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
AMD yi severdim ta ki şu ryzen 5 3600 işlemci ve ekran kartlarında 5bin serisi ve üzerine çıkana kadar ondan sonra hep bir problem kullanıcılarda hep bir mağduriyet iyice gözümden düştü okadar para verip sorunlarla uğraşmaktan keyfini çıkaramıyor kullanicilar

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
AMD yi severdim ta ki şu ryzen 5 3600 işlemci ve ekran kartlarında 5bin serisi ve üzerine çıkana kadar ondan sonra hep bir problem kullanıcılarda hep bir mağduriyet iyice gözümden düştü okadar para verip sorunlarla uğraşmaktan keyfini çıkaramıyor kullanicilar
öyle gerçekten güçlü bu arada ona lafım yok yazılım açısından çok sıkıntı çıkartıyor, ben büyük oranda çözdüm ettim elbette ama uğraştırmadı değil. insan o kadar para veriyorum neden uğraşayım kafasıyla almayabilir yani

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
öyle gerçekten güçlü bu arada ona lafım yok yazılım açısından çok sıkıntı çıkartıyor, ben büyük oranda çözdüm ettim elbette ama uğraştırmadı değil. insan o kadar para veriyorum neden uğraşayım kafasıyla almayabilir yani
Gücüne benimde lafım yok keşke şu yazılım olayını da cozseler insanlar sırf bu yüzden bende dahil mecburen stabil olduğu için Intel ve Nvidia secimi yapmak zorunda kalıyoruz kontrolsuz güç güç değildir cikiyo bu bir nevi düşünsene 12400f işlemci ile 5600 denk olarak düşünelim ama Intel stok soğutucu ile iş görürken AMD tarafindan ekstra masraf soğutucu almn gerekiyo ee nerde kldi baştan yaptığın kâr aynı hesaba geldi.

Redfire146

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Gücüne benimde lafım yok keşke şu yazılım olayını da cozseler insanlar sırf bu yüzden bende dahil mecburen stabil olduğu için Intel ve Nvidia secimi yapmak zorunda kalıyoruz kontrolsuz güç güç değildir cikiyo bu bir nevi düşünsene 12400f işlemci ile 5600 denk olarak düşünelim ama Intel stok soğutucu ile iş görürken AMD tarafindan ekstra masraf soğutucu almn gerekiyo ee nerde kldi baştan yaptığın kâr aynı hesaba geldi.
ben işlemciden yana okeyim bu arada amdnin işlemcisinden kesinlikle memnunum, ekran kartı açısından sıkıntılı buluyorum

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
ben işlemciden yana okeyim bu arada amdnin işlemcisinden kesinlikle memnunum, ekran kartı açısından sıkıntılı buluyorum
Yani işlemcilerini de iyi soguttuktan sonra sıkıntı yok canavar gibi oyun yayın render uzmezler ama dediğin gibi en kritik parca ekran kartı onda bir türlü stabiliteyi tutturamadilar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri