Wifi e bağlanıldığında yüksek ping sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hyperboreios

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ben uzun süredir başımın etini yiyen ve artık gerçekten çok fazla can sıkmaya başlayan bir konu hakkında sizden yardım istiyorum. Wifi kapalı iken hiçbir sorun yaşamıyorum ancak wifi açıldığı ve evde herhangi bir telefon bağlandığı anda ping bir anda 300-400 lere fırlıyor. Bu sadece oyunlar için değil genel olarak bu şekilde. Yeni modemim de qos ayarlarını yapılandırmayı beceremediğim için sorunu çözemedim. Yardımcı olabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Modem ayarlarınızı sıfırlayın zaten standart ayarlar hızlı ve stabil bağlantı için ideal ayarlar olarak tanımlı gelir. Birde kablosuz bağlantıda yüksek ping gecikme modem kablosuz sinyal aktarım yetenekleri anten sayısı bağlandığınız cihazın modem gücü gibi birçok etkene bağlı olarak kablolu bağlantıdan yüksek olacaktır zaten buna bir ekstra çözümünüz yok. Ancak azaltmak için yapabilecekleriniz şunlar.

• Modeminizin kablosuz yetenekleri önemli. Anten sayısı ne kadar çoksa o kadar güçlü bağlantı demek. AC bağlantıya sahip olması önemli ve 5 Ghz + 2.4 Ghz ağların ikisinide desteklemeli duruma göre birisine bağlanıp kontrol etmelisiniz hangisi daha stabil ve hızlı ise ona bağlanırsınız.
  • Bağlantıdığınız cihazda ağa yüklenen direkt bir uygulama varsa verilerin kullanımını o uygulamada azaltabilirsiniz buda ping değerinizi düşürür.
  • Aynı anda bağlanan kablosuz bağlantı cihaz sayılsı ne kadar az olursa o kadar az ping olur buda başka bir çözüm önerisi.

KS

Hyperboreios

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Modem zaten daha dün kuruldu yani ayarları ile herhangi bir oynama olmadı. Modemde 2 anten mevcut ancak 2,4 ghz bağlantı mevcut sadece ama zaten benim sorunum kablosuzla ilgili değil. Hatta tam aksine kablosuz wifi ile bağlanan cihazlar tam hız alıp herhangi bir gecikme yaşamazken tek bir cihaz bile wifi'ye bağlansa Masaüstü bilgisayarımda ping 500 ms'in altını göremiyor. https://i.hizliresim.com/qABY8W.png Modem markası zyxel vmg3312-b10a

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PC 'deki PING 'i düşürmek için eğer cihaz kaynaklı sorun varsa aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz ama dediğim gibi eğer ağda bir sorun varsa net sağlayıcınızı arayıp bilgi alacaksınız ve Wifi ağına bağlı cihazlardaki PING durumuda kablosuz bağlantı kalitenize göre kabloludan yüksek olur bunu ancak kaliteli ürünler ve modeme yakın olarak düşürebilirsiniz.

%windir%\Prefetch
%windir%\Temp
%temp%

Bu yukarıdaki koyu renkte olan her satır bir konum. Bu konumlara gidip temizlik yapın. Başlat kısmını açıp yazabilirsiniz. Yada Windows gezgini arama yada adres çubuğuna yazabilirsiniz. 

Ayrıca tek tıkla halletmek isterseniz aşağıdaki işlemi yapabilirsiniz.

@echo off
del /s /f /q "%windir%\Prefetch\"*.*
del /s /f /q "%windir%\Temp\"*.*
del /s /f /q %temp%\*.*
exit

Bu koyu renkte olan kodları bir NOT Defteri açıp kopyalayın ve Kaydet deyin. Açılan pencerede bir konum belirleyin ve Dosya adı kısmına temizlik.bat gibi türkçe karakter olmayan bir isim yazın. Sonuna .bat kısmını ekleyin mutlaka. Daha sonra Dosya türü kısmını Tüm dosyalar yapıp Kaydedin. Oluşan dosyayı Sağ Tıklayın ve Yöneteci Olarak çalıştır deyin. Bir CMD ekranında silme işlemleri hemen gerçekleşip bitecek.

Ping ve genel internet sorunları içi eğer Windows yada Modem bazlı sorun yoksa aşağıdakiler işinize yarayacaktır.

@echo off
netsh winsock reset
netsh winhttp reset proxy
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
netsh int ip reset
netsh int ip set dns
exit

Bu koyu renkte olan kodları bir notepad açıp yapıştırın ve kaydet deyin. Açılan pencerede Dosya adını reset.bat olarak değiştirin , Kayıt türünü Tüm Dosyalar yapın masaüstüne kaydedin. Sonra kaydettiğiniz dosyaya sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın bu işlem sizin tüm ağ yapınızı sıfırlayacak.

Sedat Pro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: WALLA HELAL OLSUN SİZİ TEBRİK EDİYORUM ÇÖZÜLDÜĞÜ

Wallaha Yıllardır oyun oynarken çile cekiyordum bilseniz wifiye bağlanınca ping uçuyodu çok çok saol artık çözüldü sayende tek çözümü bu sitede okadar 

Noobs2pro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Modem ayarlarınızı sıfırlayın zaten standart ayarlar hızlı ve stabil bağlantı için ideal ayarlar olarak tanımlı gelir. Birde kablosuz bağlantıda yüksek ping gecikme modem kablosuz sinyal aktarım yetenekleri anten sayısı bağlandığınız cihazın modem gücü gibi birçok etkene bağlı olarak kablolu bağlantıdan yüksek olacaktır zaten buna bir ekstra çözümünüz yok. Ancak azaltmak için yapabilecekleriniz şunlar.

• The wireless capabilities of your modem are important. The greater the number of antennas, the stronger the connection. It is important to have an AC connection and both 5 Ghz + 2.4 Ghz networks should be supported, depending on the situation, you should connect to one of them and check which one is more stable and faster.
  • If the device you are connecting to has a direct application installed on the network, you can reduce the use of data in that application, which reduces your ping value.
  • The less the number of wireless devices connected at the same time, the less pings, which is another solution.

Try this guide. It helps
Make your wifi faster for gaming
https://www.noobs2pro.com/wifi-faster-for-gaming/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri