Çözüldü Win 11 10 3 k ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cantr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Arkadaslar benim anlamadigim sey su hazir sistem dizerken asagida win 10 win 11 secenekleri var ama fiyatlaria asiri pahali 2 k 3 k filan sonra internetten mesela win 11 key goruyorum bilindik guvenilir sitelerden max 150 200 tl sorum su hazir sistem dizerkenki win 10 yada win 11 2k yada 3 kya satilirken baska sitelerde 200 tlye satiliyor. 3 k ile 200 tl arasindaki win 11 ayni degilmi yada farklimi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Lisans türleri o uygun satılan seçenekler için 3 gruba ayrılıyor, Retail, OEM ve MAK key olarak satışları var.

OEM lisans, marka PC satıcılarının kullandığı lisans türüdür. İlk aktif edilen anakart üzerine yapışır ve başka anakartta kullanılamaz. O sisteme özgü olur ve defalarca o sistemde kullanılabilir.

Retail lisans kutulu ürün ile aynı dijital lisans türüdür ve Microsoft desteği alınabilir bu lisans türünde. Ayrıca tek cihaza özgü değildir başka cihazlarda aynı anda olmamak şartıyla kullanılabilir.

MAK lisans türüyse özel bir lisanslama biçimidir. 1 lisans toplu olarak bir grup cihazda kullanılabilir. Genelde Devlet daireleri, iş yerleri, eğitim kurumları gibi yerlerde kullanılır.

Özetle 2000-3000 TL verip kutulu bir lisans almanız şart değil.

KS

Cantr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Lisans türleri o uygun satılan seçenekler için 3 gruba ayrılıyor, Retail, OEM ve MAK key olarak satışları var.

OEM lisans, marka PC satıcılarının kullandığı lisans türüdür. İlk aktif edilen anakart üzerine yapışır ve başka anakartta kullanılamaz. O sisteme özgü olur ve defalarca o sistemde kullanılabilir.

Retail lisans kutulu ürün ile aynı dijital lisans türüdür ve Microsoft desteği alınabilir bu lisans türünde. Ayrıca tek cihaza özgü değildir başka cihazlarda aynı anda olmamak şartıyla kullanılabilir.

MAK lisans türüyse özel bir lisanslama biçimidir. 1 lisans toplu olarak bir grup cihazda kullanılabilir. Genelde Devlet daireleri, iş yerleri, eğitim kurumları gibi yerlerde kullanılır.

Özetle 2000-3000 TL verip kutulu bir lisans almanız şart değil.

Yani biraz karisik geldi bana ben pc islerinde acemiyimde 3070ti pc dizsem 200tllik win 11 alsam sorun olmaz yani demi cok guzel acikladin ama benim cahilligime ver hocam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri