Win 7 yardım

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba lenovo ideaped z510 laptapım aldığımda win 10 kuruluydu ssd arızalandı elimde 320 gb Bi hdd vardı ona win 10 kurunca çok kasıyor win 7 kurmak istiyorum ama boot menü usb bellii görmüyor CD den denedim oda aynı şekil Windows üzerinden atmayı denedim win 10 kuruluyor ama win 7 kurulmuyor win 7 kurılu başka Bi hdd taktım hdd bile okumuyor win 7 olunca ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hatta başka bir pc de de denedim sıkıntı çıkmadı

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pc win 10 sistem win 7 kullanmak istiyorum ama format atamıyorm güncel İSO dosyasında indirdim. Ve bios win 10 usb okuyor win 7 usb okumuyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Okur okumada bir sorun olmaz ama Windows 'u USB 'ye yazdırma biçiminiz sistem tarafından okunmama sorunu yaratabilir. USB 'ye yazdırmak için ne kullanıyorsunuz.

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rufus

Sorun bios la alakalı olabilir mi sisteme win 7 kurılu Bi hdd taktığımda da hdd i görmüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bakın durum BIOS ile alakalı değil. Durum hazırladığınız USB 'nin yazdırılma biçimi ve disklerinizin okuma biçimi. BIOS 'unuz LEGACY yani eski tip bir BIOS ve yazdırma ayarlarınızı bu eski tip BIOS 'a göre yapmalısınız. Birde disklerinizinde okuma formatı eski tip BIOS ile okunacak formatta olmalı sorun tamamen uyumsuz Windows ile alakalı.

RUFUS yazılımını açın,

rufus_tr.png

Bu resimdeki Disk Bölüm Düzeni ayarını MBR yani eski tip okuma düzeninde bırakın ve gelişmiş seçeneklerde Eski tip BIOS 'lar için düzeltme diye bir seçenek olacak onu işaretleyin. Fat32 biçiminde USB belleğinizi hazırlayın. HDD 'nin görmemesi sorununu ise diskin Windows altında okuma düzeni ne olarak ayarlı buna bakarak çözebiliriz.

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Usb yi hazırlıyorum dediğiniz gibi denedikten sonra haber vereceğim ins olur

Dosya sisteminde fat32 çıkmıyor sadece NTFS seceneği var

İSO dosyasını seçtikten sonra FAT32 seçeneği kaybolur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İndirdiğiniz Windows sürümünde bir sorun var. UEFI bir ISO değil kendisi bu yüzden NTFS ayarı açılıyor. Sisteminize UEFI kurulum yapacaksınız ancak disk düzenini eski sisteme uygun bırakacaksınız ama Windows UEFI değilse bu seçenek olmaz. Birde aşağıdaki hazırladığım manuel yönetmi deneyin işe yarayabilir.

1. CMD (Komut İstemini) Yönetici olarak çalıştırın. " Başlata CMD yazarsanız karşınıza çıkacaktır "
  2. Açılan pencerede aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayın. Her satır KOD sonrasında ENTER 'a basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin sonraki adıma geçin.
  3. NOT: Kopyala yapıştır yapmayın yazın
  4. NOT: Koyu yazanlar KOD kısımlar ve "  " tırnak işareti alanları açıklamalar sadece KOYU kısımları yazın.

• diskpart
  • list disk " Bu bu kodu yazdıktan sonra sistemde olan diskler listelenecek bu aşamada USB belleğe ait disk numarasını kullanacaksınız "
  • select disk Bu aşamada USB belleğe ait disk numarasını # bu işareti silip yazacaksınız. Sakın yanlış bir disk numarası yazmayın o diski silersiniz "
  • clean
  • create partition primary
  • active
  • format quick fs=fat32
  • assign
  • exit

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Maalesef olmadı bahsettiğiniz tür İSO dosyasını indirebilmem için Bi link verme şansınız var mı Microsoft' un kendi sitesinde key istiyor indiremiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 7 'yi ayrı bir linkten indiremezsiniz yani yasal yollardan diğer yöntemlerde bu forumda yasak. Windows 10 kurun derim Windows 7 ile neden uğraşıyorsunuz ki kendi sitesinden sorunsuz indirebilirsiniz Windows 10 UEFI ve Normal sürüm versiyonu tek bir bağlantı sorunsuz.

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows 10 kurulu zaten ama 2 gb ram pentium islemcili ekran kartı olmayan eski laptapım ondan hızlı çalısıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi UEFI bir x32 yada x64 ki 2 GB RAM var herkes 32 bit kur der ama çoğu oyunr 64 bit sistemde çalışıyor yani 64 bir öneririm. Oyun için Profesyonel yada Ultimate sürüm Windows 7 bulmanız gerek ve bu konuda yardımcı olamam. Yasal link Windows 'un kendi sitesinde siz nasıl bulursanız bir şekilde bulun sonrası için yardım ederim.

KS

Erdem KaraKuş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herşey için teşekkürler yardıma ihtiyacım olursa yine yazarım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri