Çözüldü :Win32/Obfuscator.XZ Virüs?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
1659346980507.png

Merhabalar, böyle bir durum var bilgisayarımda konuyu çok araştırdım anti virüsüm sürekli 0 tehdit buluyor. Her türlü aramayı yaptım hiç bir virüs bulamadı Malwarebytes ve Kespesyky ile bile taradım yine de bir virüs bulamadım. Ama bu trojan virüsü kaldı böyle bazıları bug da dır diyor sebebi nedir acaba ? Hile vb şeyler yüklemedim crysis 3 Xbox da İngilizce diye bir yerden Türkçe çeviri indirdim oradan bulaştı.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Xánth

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
151
Bilgisayarınızı kullanırken hiç bir engel oluyor mu size bu virüsten dolayı?

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Bilgisayarınızı kullanırken hiç bir engel oluyor mu size bu virüsten dolayı?
Hayır şans eseri gördüm bende anti virüs bulmadığı için bı bakayım dedim bı baktım bu var. İşte dediğim gibi tüm anti virüs ile tarama yaptım tam tarama vb hepsiyle çıkmadı. Rahatsız etmedi yani ama trojen sıkıntılı değil mi yada bug mu acaba?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Ekli dosyayı görüntüle 3702

Merhabalar, böyle bir durum var bilgisayarımda konuyu çok araştırdım anti virüsüm sürekli 0 tehdit buluyor. Her türlü aramayı yaptım hiç bir virüs bulamadı Malwarebytes ve Kespesyky ile bile taradım yine de bir virüs bulamadım. Ama bu trojan virüsü kaldı böyle bazıları bug da dır diyor sebebi nedir acaba ? Hile vb şeyler yüklemedim crysis 3 Xbox da İngilizce diye bir yerden Türkçe çeviri indirdim oradan bulaştı.
Hocam bir site var tr yama paylaşıyor hepsi vürüslü ordaki yamaların belki ona denk gelmiş olabilirsin indirilenlerde hem yamayı hemde etkilenen dosyayı siliniz

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
839
İndirilenler klasörünüzde "cry3siyahekran" adlı rar dosyası var ise silin. Belirttiğiniz anti virüs programları ile tam sistem taraması yaptıysanız olan zararlı etkenleri/virüsleri bulmuşturlar ve karantinaya almışlardır. Defender dahil karantina kısımlarını anti virüs programlarından kontrol edin. Bulunan zararlı içeriklerin çoğu öncelikle oldukları konumdan silinir ve sizin işlem onayınız için karantinada bekletilirler. Dosya hala orada ise silin. Artık herhangi bir sorun kalmamıştır.

Aldığınız bu uyarıyı sadece Defender 'ın tarama geçmişi / bildirim kısmında görüyorsanız diğer programlarda gözükmüyorsa Defender bildirimi bug da kalmış olabilir. Bunun için tarama geçmişini temizlemeniz gerekir.​

Defender tarama geçmişini temizleme:​

Not: "Bunlar benim için yeterli değil, içim rahat etsin istiyorum" derseniz eğer Avast ile "açılış taraması" yaptırtabilirsiniz. (Uzun sürer ve durumunuz için aşırı bir gerekli görmedim.)

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Hocam bir site var tr yama paylaşıyor hepsi vürüslü ordaki yamaların belki ona denk gelmiş olabilirsin indirilenlerde hem yamayı hemde etkilenen dosyayı siliniz
Crysis e ait herşeyi sildim öyle taradım yinede bilgisayarı açınca yine 0 tehdit algılandı yazıyor ama anti virüsün açınca Windows da yine bu ekran çıkıyor karşıma

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
İndirilenler klasörünüzde "cry3siyahekran" adlı rar dosyası var ise silin. Belirttiğiniz anti virüs programları ile tam sistem taraması yaptıysanız olan zararlı etkenleri/virüsleri bulmuşturlar ve karantinaya almışlardır. Defender dahil karantina kısımlarını anti virüs programlarından kontrol edin. Bulunan zararlı içeriklerin çoğu öncelikle oldukları konumdan silinir ve sizin işlem onayınız için karantinada bekletilirler. Dosya hala orada ise silin. Artık herhangi bir sorun kalmamıştır.

Aldığınız bu uyarıyı sadece Defender 'ın tarama geçmişi / bildirim kısmında görüyorsanız diğer programlarda gözükmüyorsa Defender bildirimi bug da kalmış olabilir. Bunun için tarama geçmişini temizlemeniz gerekir.​

Defender tarama geçmişini temizleme:​

Not: "Bunlar benim için yeterli değil, içim rahat etsin istiyorum" derseniz eğer Avast ile "açılış taraması" yaptırtabilirsiniz. (Uzun sürer ve durumunuz için aşırı bir gerekli görmedim.)
Crysis ile ilgili hepsini sildim bu dosyayı indirdiğimde zararlı dedi. Sonradan şimdilik izin vere e bastığımda tekrardan kabul etmedi bilgisayar zararlı içerik diye sonradan sildim yüklemedim. Diğer programların hepsinde tam tarama yaptım hatta malwareb programı 2 adet buldu manuel olarak hem karantinaya aldırdım sonradan manuel olarak ben sildim. Sonra tekrardan hepsi için geçerli tam tarama yaptım bir sonuç çıkmadı 0 tehdit diyor ama hala kaybolmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çok büyük ihtimalle karantinadadır o dosya Kaspersky yazılımında ama kullanılmasını kısıtlamıştır. Defender direkt silmeye çalışıyor anladığım.

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
839
Yok hocam olmuyor. Gram virüs algılayamıyor tüm seçenekleri yaptım anti-virüsleri açınca silindi gözüküyor kapayınca direk tekrardan ortaya çıkıyor. Görsel bug oldu herhalde onu nasıl halledeceğiz acaba ?
Paylaştığım video içerisinde 3 farklı yöntem ile detaylı bir şekilde anlatılıyor. Videodaki adımları uygulayınız.

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Paylaştığım video içerisinde 3 farklı yöntem ile detaylı bir şekilde anlatılıyor. Videodaki adımları uygulayınız.
Hepsini uyguladım maalesef bir sondaki yöntemi uygulayamadım windows defender dosyasını açtığım da adamın tıkla dediği sayfa bende çıkmıyor diğer geri kalanının hepsini harfiyen yaptım.

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
839
Hepsini uyguladım maalesef bir sondaki yöntemi uygulayamadım windows defender dosyasını açtığım da adamın tıkla dediği sayfa bende çıkmıyor diğer geri kalanının hepsini harfiyen yaptım.
Sisteminizi yeniden başlatıp kontrol edin. İlk adımda çözülüyor normalde, aynı sorunu bende yaşadım çünkü ilk adımda history klasörünü silmek işime yaramıştı

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Service Bu konumdan "Service" klasörünü veya sadece içersindekileri tekrar silmeyi deneyin. İçi boş gözüküyorsa klasör seçeneklerinden gizli dosyaların görünürlüğünü aktif edin

Son düzenleme:
KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Sisteminizi yeniden başlatıp kontrol edin. İlk adımda çözülüyor normalde, aynı sorunu bende yaşadım çünkü ilk adımda history klasörünü silmek işime yaramıştı

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Service Bu konumdan "Service" klasörünü veya sadece içersindekileri tekrar silmeyi deneyin. İçi boş gözüküyorsa klasör seçeneklerinden gizli dosyaların görünürlüğünü aktif edin
Benim pc de ProgramData yok. Ben onu anlayamadım. Birde Kaspersky i para ile satın alacağım değer mi?

KS

TFCrown

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri