Windows 10 1803 Oyunlarda Kasma Sorunu & Genel Performans Çok Düşük

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba. Windows 10 1803 el değmemiş ISO ile temiz kurulum yaptım gerekli sürücülerimi , programlarımı kurdum. Sürücülerim güncel sistemimim yetiiği oyunlarda kasma sorunu yaşıyorum arada bir takılma da oluyor normal kullanımda da performans düşük ne yapmam gerekli ?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem özelliklerinizi yazın marka ve model olarak hepsini olduğu gibi bakalım donanım kaynaklı mı sorun.

Asus GTX 275 
AMD FX 8300
GIGABYTE 990XA UD3 REV3.0
2X4 8GB GSKİLL RİPJAWSX DUAL KİT 1600 MHZ DDR3
700W COUGAR CMX PSU 
23''ASUS VS239HV 1080P 60HZ 

Kasmayan oyunlar kasıyor şuan da yani daha önce bu sistemle çok rahat oynuyordum ekran kartı evet biraz eski idare edeyim diye almıştım bütçem yok şuan da en kısa  zaman da oda değişecek biliyorsun zaten sen konuyu R7 370 vardı bende yanmıştı hatırlarsan. Pubg Mobile , NFS Carbon , NFS MW ( 2005 ) gibi eski oyunlarda dahi kasma var bir de böyle FPS yüksek bile olsa sanki 20 FPS gibi oynatıyor bir türlü çözemedim. Windows 7 vs de kurmak istemiyorum çok eskidi çünkü. Yardımcı olursan sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ani FPS düşüşleri olsa bu RAM kaynaklı derdim 8 GB RAM yetmiyor olsaydı ani FPS düşüşleri olurdu. Ancak sürekli düşük FPS seviyesinde sabit değerlerde ise sorun 3 şeyden olabilir. Birincisi yazılım kaynaklı sorunlar ki son Windows 10 sürümü 1903 bence bunu deneyin önce. 2. sorun ise ısı kaynaklı sorunlar eğer sistemde bir bileşen ki bu durumda ya ekran kartı ya işlemci bu soruna neden olur bu ısı kaynaklı sorun FPS düşüşüne neden olur. Son olasılık bir bileşenin arızalanmış olma olasılığı ki bence ilk 2 önerimi denemeden bunu bir olasılık olarak görmeyin.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ani FPS düşüşleri olsa bu RAM kaynaklı derdim 8 GB RAM yetmiyor olsaydı ani FPS düşüşleri olurdu. Ancak sürekli düşük FPS seviyesinde sabit değerlerde ise sorun 3 şeyden olabilir. Birincisi yazılım kaynaklı sorunlar ki son Windows 10 sürümü 1903 bence bunu deneyin önce. 2. sorun ise ısı kaynaklı sorunlar eğer sistemde bir bileşen ki bu durumda ya ekran kartı ya işlemci bu soruna neden olur bu ısı kaynaklı sorun FPS düşüşüne neden olur. Son olasılık bir bileşenin arızalanmış olma olasılığı ki bence ilk 2 önerimi denemeden bunu bir olasılık olarak görmeyin.

Hocam 1903 sürümünü kullandım 2 gün dayanabildim sadece çok kötü benim sisteme yaramadı yani onda daha çok kasma sorunu var ayrıca internetim de çok yavaş çalışıyor nedense bilemedim telemetri gönderiyor falan diyorlardı arka planda. Elimde 1703 , 1709 , 1803 , 1809 ve 1903 sürümleri mevcut hangisini kurmamı öneriyorsun ? Windows 10 yüzünden sorun yaşamaktan bıktım vallahi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun neden oluyor 1903 ile anlamadım. Sisteminiz tamam eski ama öyle çokta kötü bir sistem değil. SSD 'niz yok Windows 10 bu yüzden biraz sorun yaratabilir ama bu her sürümünde böyle yani tavsiyem güncel kalmanız ama 1709 deneyin şuan zaten 1803 kullanıyorsunuz. Sonra tüm sürücülerinizi kurun IObit Driver Booster yazılımı bu konuda bir miktar yardımcı olur size. E.kartı vs. hiçbir eksik kalmasın.

ozkannural

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ben orjinal 1803 iso arıyorumda bana atabilirmisiniz acaba ?

Sadomadoking' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Hocam 1903 sürümünü kullandım 2 gün dayanabildim sadece çok kötü benim sisteme yaramadı yani onda daha çok kasma sorunu var ayrıca internetim de çok yavaş çalışıyor nedense bilemedim telemetri gönderiyor falan diyorlardı arka planda. Elimde 1703 , 1709 , 1803 , 1809 ve 1903 sürümleri mevcut hangisini kurmamı öneriyorsun ? Windows 10 yüzünden sorun yaşamaktan bıktım vallahi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Sadomadoking' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Yok hocam SSD var sistem de. Windows 7 kurdum bakalım biraz da bunu kullanalım.

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Kendi modladığım 1809 kullanıyorum. Meltdown spectre yamaları yavaşlatabiliyor. Özellikle Defenderda CFG korumasını kapatın görüyorsanız.
Benim modlamamda gereksiz mağaza appleri defender kişiler one drive gibi şeyler yok. Entegre şubat güncellemeleri var. Bir çok hizmet ve gizlilik ayarı kapalı. Güncelleştirmeler manuel.

Sizden daha eski bir sistem kondisyonundan memlunum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Açıkların kapatılması genel bir performans kaybı yaratıyor doğrudur ama her işlemcide aynı seviyede değil. Render odaklı genelde performans kayıpları oyunlarda ciddi bir fark hiç görmedim duymadım.

Bendeki sistemde 6 yıllık güncellemeleri bende yaptım oyunlarda hiç fark olmadı Render süremde %3 civarı bir uzama oldu o kadar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri