Windows 10 aniden kilitlenme

mertbulus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar herkese iyi akşamlar,
Windows 10 Pro X64 yüklü bilgisayarımda durduk yere sorun çıkıyor birkaç ay önce de aynı şeyler oldu format atarak çözdüm şu an yine aynı sorunu yaşıyorum. Gece normal bir şekilde kapatıyorum sabah açtığımda aşırı derecede kasma takılma oluyor herhangi bir siteye bile giriş yapamıyorum en ufak işlemde dakikalarca bekliyorum.
Sıkıntısız sabit 60FPS oynadığım oyunları 20-25FPS'de çalıştırıyor. Yanlış anlaşılma olmasın bahsettiğim olay hergün olmuyor başıma ikinci kez geliyor.

Sistem özellikleri:
NVIDIA GeForce 840M.
Intel i7 4510-U.
4 GB RAM.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bileşen bazlı değildir diye düşünüyorum ama belli olmaz tabi. Cihazı direkt prize takıp deneyin belki pil odaklı sorununuz vardır. Ayrıca Windows Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konuna girip Yüksek performans moduna alın cihazı.

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
840M den yola çıkarak 5 yıllık bir makine olduğunu düşünüyorum ve bu sürenin pili mefta etmesi sürekli prizde kullanılması ile güç adaptörününde verimi düşmüş olacaktır.
Adaptörü değiştirmeden önce sağlam olduğunu bildiğiniz bir kaynak ile deneyin isterseniz.
Sabit diskte öncelikli olarak kontrol edileblir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pil en mantıklı olan kontrol edilmesi gereken şey ki zaten söyledim. Mavi ekran hataları veya kilitlenme türevi sorunlar pek çok şeyden olur ama temel olarak HDD arızası veya Windows arızası bunlara sebep olabilir doğrudur. HDD kontrolü gerçekleştirilebilir eğer sistem test için açık kalamıyorsa disk başka sistemde HDTune yazılımı ile test edilebilir. Ayrıca cihazdaki RAM de buna sebep olabilir. RAM testide gerek. Onun içinde aşağıdaki testi uygulayabilirsiniz.

RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi bitene kadar sürdürün.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri