WİNDOWS 10 MAVİ EKRAN

saitaydemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, birkaç hafta önce parçalarını ayrı ayrı topladığım bilgisayarım sonunda kullanıma hazır oldu 3 gün boyunca hiç kapatmadan kullandım indirmeler için ve 3.gün sonunda mavi ekran verdi virüsdür dedim format attım düzeldi 3 gün sonra yine hata verdi driverları yanlış yükledim herhalde dedim format attım düzeldi bu sefer herşeyi düzgün yaptım dedim olmaz bişey yine mavi ekran verdi ne yapmam lazım lütfen yardım edin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
C:\ Windows\Minidump klasöründeki mavi ekran aldığınızda oluşan hata girdilerini arşivleyip bir yere yükleyin ve bizimle link paylaşın. Bakalım sorununuz neymiş.

KS

saitaydemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mavi ekran %0 da kaldığı için minidump dosyası oluşmuyor dediğiniz yerde minidump dosyası yok windows 10 sürümünde hata olabilirmi

Mavi ekran %0 da kaldığı için minidump dosyası oluşmuyor dediğiniz yerde minidump dosyası yok windows 10 sürümünde hata olabilirmi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistemsel bir donanım hatası alıyor olabilirsiniz ama 0% birim dolmuyorsa Windows odaklı olabilir. Windows sıfırlama veya format deneyebilirsiniz.

KS

saitaydemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
4. Kez format attık biraz önce şuan bilgisayar 0 formatlı halinde driverlar dahi yüklenmedi hamgi driverlerları yükleyelim

KS

saitaydemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Testleri 3 kere yaptım formatı bu sefer hdd içine kurdum sistemi çünkü mavi ekran vermeden önce kasanın üstündeki kırmızı ışık hiç sönmüyordu normalde yanıp sönerdi neyse rame yaptığımız gibi ssdede test yapabilirmiyiz veya madem donanımsal sıkıntı var neden format atılınca düzeliyor 3 gün sonra yine mavi ekran veriyor ve birdaha düzelmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Donanımsal hatalar sürücü ile tetiklenebilir. Yada sisteminizdeki bir sürücü sizin Windows sürümünüz ile uyumsuz çalışıyor olabilir. Bunun Microsoft tarafından testi mevcut Driver Verifier adlı bu Windows içinde gelen bir araç ile sisteminizdeki hangi sürücü sisteme hata verdiriyor bulabilirsiniz. Ancak bu işlem hem uzun sürer hem de var olan işletim sistemine zarar verebilir. İşlemi başlatmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturun mümkünse birde harici bir Windows onarım diski oluşturun USB bellek olur ki test aşamasında hata alırsanız Windows 'a format atmadan geri dönebilin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri