Windows 10 mavi ekran

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bilgisayarımı 3 4 gün önce yeniden başlatmak istedim bu sırada yeniden başlatırken 5 10 dk bekledim ve peşine mavi ekran yedim sonraki gün bilgisayarı kapat ikonunu tuşladığımda kapatılıyor yazdı ekran karardı fakat 5 10 dk içinde mavi ekran yedim minidump dosyalarını paylaşıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

https://drive.google.com/drive/folders/1QcdlXq-EZU6OrcWo2qlsSGh8mbroGuxh

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
RE: Cvp: Windows 10 mavi ekran

Methefor' Alıntı:
Aldığınız ekranın resmini yollayabilir misiniz ?

o sırada resim çekemedim fakat minidump dosyalarımı incelerseniz bu konuda tecrübeniz varsa neden olduğunu anlarsınız konumda link var bakabilirsiniz.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Cvp: Windows 10 mavi ekran

Selamlar,

Dosyaları indirip kontrol ettim şimdi. Mavi ekran alırken SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M hatası vermiş. Ekran kartınız AMD mi, NVIDIA mı?

Bu problem genelde ses sürücüsü kaynaklı veya AMD ekran kartı kaynaklı oluyor. AMD ekran kartı kullanıyorsanız, çipset arızasını işaret ediyor. Çipsete reballing yapılması gerekli gibi.

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Dosyaları indirip kontrol ettim şimdi. Mavi ekran alırken SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M hatası vermiş. Ekran kartınız AMD mi, NVIDIA mı?

Bu problem genelde ses sürücüsü kaynaklı veya AMD ekran kartı kaynaklı oluyor. AMD ekran kartı kullanıyorsanız, çipset arızasını işaret ediyor. Çipsete reballing yapılması gerekli gibi.

sistem özelliklerimi belirtiyim: işlemci i3 3110m hd 4000 graphics harici gpu: Geforce 710m

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ses sürücü odaklı bir sıkıntı yaşıyorsunuz gibi görünüyor. Ses sürücünüzü DDU yazılımı veya CCleaner yazılımıyla kaldırmanızı ve güncel sürücüyü Windows güncellemeleriyle değil de manuel kurmanızı öneririm. Manuel kurulum için Aygıt Yöneticisi > Ses, video ve oyun denetleyicileri altındaki %99 ihtimalle Realtek başka bir markaysa onun özelliklerinden Ayrıntılar > Özellik > Donanım Kimlikleri seçiliyken aşağıdaki listedeki en tepedeki girdiye sağ tıklayıp kopyalayın ve burada paylaşın. Sürücü bağlantınızı bulunca size kurulumu için yönlendirme sağlayacağım.

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ses sürücü odaklı bir sıkıntı yaşıyorsunuz gibi görünüyor. Ses sürücünüzü DDU yazılımı veya CCleaner yazılımıyla kaldırmanızı ve güncel sürücüyü Windows güncellemeleriyle değil de manuel kurmanızı öneririm. Manuel kurulum için Aygıt Yöneticisi > Ses, video ve oyun denetleyicileri altındaki %99 ihtimalle Realtek başka bir markaysa onun özelliklerinden Ayrıntılar > Özellik > Donanım Kimlikleri seçiliyken aşağıdaki listedeki en tepedeki girdiye sağ tıklayıp kopyalayın ve burada paylaşın. Sürücü bağlantınızı bulunca size kurulumu için yönlendirme sağlayacağım.

ses sürücümün donanım kimliği + 18 29 da gerçekleşen uyku moduna geçirirken gelen mavi ekran

https://drive.google.com/drive/folders/1F3_XithhFygx9-Aq6HlzFcAhHQ6E7avy?usp=sharing

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_506E&SUBSYS_17AAC023&REV_1000

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Cihazınızın markası LENOVO 'mu?

Birde işletim sisteminiz nedir?

Bu arada aldığınız hata yine sürücü odaklı bir sorundan oluşmuş aynı yani.

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazınızın markası LENOVO 'mu?

Birde işletim sisteminiz nedir?

Bu arada aldığınız hata yine sürücü odaklı bir sorundan oluşmuş aynı yani.

Windows 10 pro 64 bit 2014 yılında alınmış bir Lenovo G580

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Lenovo markasının özellikle bu cihaz özelinde aldığınız mavi ekrana özel bir güncellemesi var. Ürün ses kartınız odaklı bir hatadan meydana geliyor bu cihaz özelinde. https://support.lenovo.com/no/tr/downloads/ds018812 sitesinde aldığınız CHDRT64.sys hatası ile ilgili düzeltme notu var.
  • Siz ilk önce BIOS güncellemeniz varsa onu güncelleyin.
  • Sonrasında https://dl.driverpack.io/driverpack...ORCED-10x64-TE7Peb_8.66.43.53_toshiba-drp.zip bu bağlantıdan indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın. Daha sonrasında Aygıt Yöneticisi > Ses, video ve oyun denetleyicileri altındaki ilgili ses kartınıza sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Göz at... seçeneğine basıp indirdiğiniz sürücünün olduğu klasör içindeki iç içe klasörlerdeki son toplu klasörü (TE7Peb_8.66.43.53_toshiba) seçin ve Tamam deyip Sonraki seçeneğinden sürücünüzü güncelleyin. Her şey tamamlanınca sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Lenovo markasının özellikle bu cihaz özelinde aldığınız mavi ekrana özel bir güncellemesi var. Ürün ses kartınız odaklı bir hatadan meydana geliyor bu cihaz özelinde. https://support.lenovo.com/no/tr/downloads/ds018812 sitesinde aldığınız CHDRT64.sys hatası ile ilgili düzeltme notu var.
  • Siz ilk önce BIOS güncellemeniz varsa onu güncelleyin.
  • Sonrasında https://dl.driverpack.io/driverpack...ORCED-10x64-TE7Peb_8.66.43.53_toshiba-drp.zip bu bağlantıdan indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın. Daha sonrasında Aygıt Yöneticisi > Ses, video ve oyun denetleyicileri altındaki ilgili ses kartınıza sağ tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Göz at... seçeneğine basıp indirdiğiniz sürücünün olduğu klasör içindeki iç içe klasörlerdeki son toplu klasörü (TE7Peb_8.66.43.53_toshiba) seçin ve Tamam deyip Sonraki seçeneğinden sürücünüzü güncelleyin. Her şey tamamlanınca sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin.

Peki bu güncellemeyi yaptıktan sonra bios güncelleme sırasında mavi ekran yersem ne yapacağım ve hiç bios güncellemedim ama az çok nasıl olur biliyorum bios güncellerken hangi ayarlar sıfırlanır + ses sürücüsünü kaldırıp yeni attığınız linkteki driveri mi kurayım yoksa direk sürücüyü kaldırmadan mi driveri güncelleyeyim

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS güncellemesini BIOS üzerinden yapın Windows üzerinden değil.

sizede çok soru sordum ama tam olarak Lenovo sayfasına girip seri numarasını girdiğimde model bu çıktı G580 Laptop (Lenovo) - Type 2189 ses sürücüsü uyumlumudur ve bios güncellemezsem ne olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Size attığım ses sürücüsü zaten sizin ses kartınızın sürücüsü. Size farklı bir sürücü atmadım. Size Lenovo 'mu cihaz diye sormamın sebebi sorunu teyit etmek amaçlıydı. Mavi ekran hatanızı nette araştırırken Lenovo sitesi direkt o hatanın ses sürücüsü olduğunu ve sürücünün güncellendiğinde sorunun çözüldüğünü belirtmiş. Yani özetle size attığım sürücü bağlantısı zaten sizin bana paylaştığınız "HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_506E&SUBSYS_17AAC023&REV_1000" bu koda sahip sürücünün linki. Yani sorun yok dediklerimi uygulayın. Zaten sorun olsa önermezdim.

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
Size attığım ses sürücüsü zaten sizin ses kartınızın sürücüsü. Size farklı bir sürücü atmadım. Size Lenovo 'mu cihaz diye sormamın sebebi sorunu teyit etmek amaçlıydı. Mavi ekran hatanızı nette araştırırken Lenovo sitesi direkt o hatanın ses sürücüsü olduğunu ve sürücünün güncellendiğinde sorunun çözüldüğünü belirtmiş. Yani özetle size attığım sürücü bağlantısı zaten sizin bana paylaştığınız "HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_506E&SUBSYS_17AAC023&REV_1000" bu koda sahip sürücünün linki. Yani sorun yok dediklerimi uygulayın. Zaten sorun olsa önermezdim.

linkini attığınız  ses sürücüsünü indirdim elle güncellemeyi denedim fakat cihazınız için en iyi sürücüler zaten yüklü sonucunu aldım güncellenmedi ses driveri

KS

KerimBascakir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS odaklı da bir güncelleme gerekiyor olabilir. Kontrol edin derim.

bu zamana kadar hiç bios güncellemediğim için açıkçası biraz tedirgin oldum :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Sürücü güncellendiyse ve sorun çıkartmaya başladıysa markanın sitesinde BIOS ve Sürücü güncellemesiyle sorunun düzeldiği not düşüldüğüne göre BIOS güncellemesi kalıyor geriye. İsterseniz markaya yazın sorunu. https://support.lenovo.com/no/tr/downloads/ds018812 bu sayfadaki CHDRT64.sys adlı sorun odaklı mavi ekran alıyorum dersiniz ve çözüm için yapmanız gerekenleri sorarsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri