Windows 10 oturum açma problemi

Emre Bilgiç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı açarken oturum açamıyorum RCP sunucusu kullanılamıyor diyor bunu nasıl düzeltebilirim?
Ve bilgisayar sürekli kendini yeniden başlatıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,142
Windows açılırken boot işleminde Windows Logosu görünür bu logo göründüğü zaman Windows 'u kasa açma kapatma tuşundan direkt kapat bu işlemi 3 kez arka arkaya tekrarlarsan Windows Onarma seçeneklerini açar Windows bu menüden Advanced options (Gelişmiş seçenkler) 'e tıkla ve Sorun giderme 'yi tıklayın ve tekrar Gelişmiş seçenekler'i tıklayın ve ardından, Başlangıç Onarma 'yı tıklatın o kendisi Windows 'un açılmaması neden ise düzeltmeye çalışır eğer işe yaramaz ise CMD (Komut İstemi) ile zorlayabilirsin ancak bunun için hazırlanmış bir Windows format diski olmalı elinde eğer böyle bir disk hazır format diski varsa elinde ve ilk yöntem işe yaramadıysa şu adımları dene Windows 'u başlatırken format atar gibi USB ile başlat Windows 'u ve ilk kurulum ekranlarından birinde galiba 1. ci veya 2. menüde Bilgisayarı Onar seçeneği olacak buna tıkla ve sırası ile şu yolu takip et Sorun Giderme> Gelişmiş Seçenekler> Komut İstemi 'ne tıkla (İNGİLİZCE YOL: Repair Computer option > Troubleshoot > Advanced Options > Command Prompt) ve sonra aşağıda ki komutları gir.

Her komut sonunda ENTER tuşuna bas

BOOTREC /FIXMBR

BOOTREC /FIXBOOT

BOOTREC /RebuildBcd

Eğer " BOOTREC /RebuildBcd " bu komut çalışmaz ise aşağıda ki komutları gir. Her komut sonunda ENTER tuşuna bas.

bcdedit /export C:\BCD_Backup

c:

cd boot

attrib bcd -s -h -r

ren c:\boot\bcd bcd.old

bootrec /RebuildBcd

Windows 8 / 8.1 / 10 işletim sistemleri için bu komutlar.

Bunlarda işe yaramaz ise format atmaktan başka bir yol öneremem sana.

KS

Emre Bilgiç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben gelişmiş seçeneklerde iki türlü onarmayı dnedim ancak başarılı olmadı, tamamlanamadı gibi hatalar verdi bende windowsu sıfırla dedim şimdi başka bir sorun çıktı ss i ekliyorum

bunun üstüne yeniden başlattım ve başa döndü  :cry:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,142
Windows kullanıcı erişim profillerin masaüstüne ulaşamıyor desctop.ini dosyası oluşturamıyor bu hata bundan dolayı meydana geliyor. Yukarıda anlattığım gibi CMD (Komut istemi) 'ni açık siyah ekrana cd config\systemprofile yazın ENTER deyin sonra MKDIR Desktop yazın ENTER deyin bu resimdeki hatanın çözümü bu komutlar. Bu işe yaramaz ise aynı CMD ekranına yani siyah ekrana aşağıda ki komutları gir.

REG ADD HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer /v NoActiveDesktop /t REG_DWORD /d -

REG ADD HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer /v ForceActiveDesktopOn /t REG_DWORD /d -

REG ADD HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

sonra tekrar sistemi yeniden başlat eğer sorun çözülmez ise format at eğer diskte önemli veriler varsa format atma işleminde diski silme C: diskini seç ve silmeden direkt üzerine sistem kur eski dosyaların C: diskinde Windows.old isimli bir klasörde duruyor olacak sonra o klasörü silmek için https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4028075/windows-delete-your-previous-version-of-windows bu makaleyi oku.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,142
Yani şimdi dışardayım çok birşey anlatamıyorum ama yerinde olsam format atardım diski biçimlendirmeden format ekranın üzerine windows kur sonra windows.old klasörü oluşur C diskinde istediğin yeeklerini al ve yoluna devam et tüm çözüm önerilerini sundum sayılır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri