Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
anakartın logosundan sonra windows şifre ekranı acılana kadar 1dk kadar süre geciyor eskiden boyle degildi diye hatırlıyorum yeni olmaya basladı bu normal mi degilse bu sorunu nasıl cozebilirim
Sistem açılışını yavaşlatan şeyler genelde Windows açılışında ilk başta çalışsın diye bıraktığınız uygulamaların sayısının fazlalaşmasıdır. Hızlandırmak için Windows 'u birkaç ayar yapabilirsiniz size bir liste yaparım.
Defender hariç her şeyi kapatın. Geri kalanları size anlatacağım.
NOT : Oradaki liste sistem ilk başlangıcında çalışmasını istediklerinizdir. Eğer o şeylere sonradan ihtiyacınız olur nereden çalıştıracağım derseniz üzerlerine sağ tıklayıp dosya konumuna gidin ve başlatma simgesine sağ tıklayıp görev çubuğu yada başlangıç kısmına ekle deyin hepsi bu kadar.
dediginizi yaptım onceden defender da kapalı kullanıyordum fakat sorunum hala devam ediyor sabah bi kac video izledim aynıları yaptım fakat sorunum aynı
Bugun format atmayi dusunuyorum atsam duzelirmi
Size birkaç işlem önereceğim biraz bekleyin.
1 : Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri konumuna girin ve sistemi yüksek performans moduna alın. Sonrasında sol menüden Güç düğmesinin yapacaklarını seçin deyin. Açılan pencerede Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir deyin ve aşağıdaki Hızlı başlatmayı aç kutusunun işaretini kaldırın. Değişiklikleri kaydet deyin.
2 : Başlata yada Windows Tuşu + R tuşuna basıp açılan pencereye msconfig yazın ve Tamam/ENTER basın. Açılan ufak pencerede Önnyükleme sekmesine gelin ve GUI önyüklemesi yok deyin ve sonrasında eğer SSD disk kullanıyorsanız Zaman aşımı kısmına 3 yazın. Daha sonra aynı pencerede Gelişmiş seçeneklere tıklayın ve İşlemci sayısı kutusunu onaylayıp aşağıdaki rakamı en yükseğe alın ve TAMAM tuşuna basın. Sonra aynı pencerede Hizmetler sekmesine gelin ve burada Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu onaylayın ve listedeki gereksiz gördüğünüz tüm hizmetlerin işaretlerini kaldırın. Buradaki kapattığınız şeyleri bir daha buradan tekrar onay vermeden açamazsınız bilginiz olsun. Buranın amacı hiç kullanmadığınız şeyler varsa onları kapatmaktır.
3 : Windows ayarları > Gizlilik kısmından gereksiz gördüğünüz her şeyi kapatın.
4 : Son olarak sistemi yeniden başlatın ve anakart BIOS ekranına girin. Burada anakartınıza göre değişir ama anakart BOOT logo ayarını devre dışı bırakırsanız anakart LOGO ekranı başta görünmez buda ekstra bir zaman kazancı olur.
Tüm bunlar işe yaramaz ise Windows odaklı bir sorun varsa diye aşağıdaki onarma işlemlerini deneyin. Oda işe yaramaz ise format atmanızda bir sorun yok.
Başlata CMD yazın ve Komut İsteminiYönetici olarak çalıştırın. Komut İstemi ekranına DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin ve son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereyi kapatabilirsiniz.
Dediklerimi birebir uyguladığınıza emin misiniz. BIOS ayarlarını yanlış yapmış olabilirsiniz BIOS 'u sıfırlayın BIOS ayarlarını değiştirmeden deneyin.
Eğer bir yerde takılırsanız bana DC ile ulaşın hızlıca hallederiz.
BOOT menüzüden SSD diskinizin BOOT sırası kaymış ki buna dair bir ayar önermedim ben. BIOS ayarlarınıza gelin ve BOOT menüsünden BOOT Options kısmındaki ilk sıraya SSD Diskinizi koyun.
Eğer bir yerde takılırsanız bana DC ile ulaşın hızlıca hallederiz.