Windows 10 videolar tam ekranda kasıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkanog

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar, iyi forumlar.

Windows 10 kullanıyorum ve 2004 güncellemesi kurulu. Bir süredir Youtube'da video izlerken videoyu tam ekrana aldığımda anlık olarak videonun yarısı yeşil oluyor, sonra düzeliyor ve izlemeye devam ediyorum. Asıl sorunum bu değil aslında ama aynı kaynaklı sorun olduğunu düşünüyorum.
Asıl sorunum; bilgisayarımda herhangi bir video açtığımda tam ekranda ciddi kasmalar oluyor. Pencere modunda hiçbir sıkıntı yok ama. Windows 10'un Filmler ve TV programında mı sıkıntı var diye düşünerek güncellemeleri kaldırdım, ayarları sıfırladım. Sonradan fark ettim ki Windows Media Player'da da aynı sorun var. Ayrıca Stremio dizi/film izleme uygulamasını kullanıyorum aynı sorun onda da var. Kısacası programdan kaynaklı bir sorun değil. Oyunlarda tam ekranda hiçbir sorun yok. Yalnızca video oynatıcılarda bu sorunu yaşıyorum.
Ekran kartım güncel, bütün driverlarım güncel. Bu sorunu nasıl çözebilirim, bilgisi olan var mı ?
Youtube'daki yeşil ekran sorunu: https://i.hizliresim.com/I0HfgU.png
Videolardaki kasma sorunu: https://www.youtube.com/embed/v7ap9dHzwEM

KS

furkanog

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
furkanog' Alıntı:
Merhabalar, iyi forumlar.

Windows 10 kullanıyorum ve 2004 güncellemesi kurulu. Bir süredir Youtube'da video izlerken videoyu tam ekrana aldığımda anlık olarak videonun yarısı yeşil oluyor, sonra düzeliyor ve izlemeye devam ediyorum. Asıl sorunum bu değil aslında ama aynı kaynaklı sorun olduğunu düşünüyorum.
Asıl sorunum; bilgisayarımda herhangi bir video açtığımda tam ekranda ciddi kasmalar oluyor. Pencere modunda hiçbir sıkıntı yok ama. Windows 10'un Filmler ve TV programında mı sıkıntı var diye düşünerek güncellemeleri kaldırdım, ayarları sıfırladım. Sonradan fark ettim ki Windows Media Player'da da aynı sorun var. Ayrıca Stremio dizi/film izleme uygulamasını kullanıyorum aynı sorun onda da var. Kısacası programdan kaynaklı bir sorun değil. Oyunlarda tam ekranda hiçbir sorun yok. Yalnızca video oynatıcılarda bu sorunu yaşıyorum.
Ekran kartım güncel, bütün driverlarım güncel. Bu sorunu nasıl çözebilirim, bilgisi olan var mı ?
Youtube'daki yeşil ekran sorunu: https://i.hizliresim.com/I0HfgU.png
Videolardaki kasma sorunu: https://www.youtube.com/embed/v7ap9dHzwEM

Youtube'daki sorunumu, farklı bir forumdaki yanıtla; chrome://settings/system adresinden 'Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan' seçeneğini kapatarak çözdüm. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bu şekilde çözebilir. Diğer sorunum devam etmekte.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasma sorununuzu donanımsal kaynak kullanımı kısıtlaması ile çözmüşsünüz o tamam.

Diğer yeşil ekran sorunu 4 şeyden olabilir.

1. Sürücü sorunları
  2. Windows güç yönetimi sorunları
  3. Ekran kartı bellek sorunu
  4. Monitör ile ekran kartı arasındaki kablo sorunu
  5. Monitör sorunu 
5 numara hariç diğerlerini kolayca test edip öğrenebilirsiniz.
  1. Bir ihtimal sorunu sürücü kaldır ve kur ile düzeltebilirsiniz ki DDU yazılımı ile sürücüyü Windows Güvenli Modda başlatıp kaldırıp normal Windows açılışında güncel ve bir önceki sürüm sürücü ile deneyip sonuçlara bakabilirsiniz.
  2. Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri konumundan sistemi Yüksek Performans moduna alıp deneyin.
  3. Ekran kartınızın bellek frekansında veya donanımsal bir sorunu varsa frekans ve voltaj düşürerek sorunu kontrol edebilirsiniz. Ekran kartınızın markası ne ise onun kontrol yazılımını kurun ve bellek frekansı ile voltaj düşürüp deneyin.
  4. Monitör ile ekran kartı arasındaki görüntü kablosunu farklı bir kablo ile deneyin ve sorun çözülmez ise çıkış olarak mümkünse farklı bir port deneyin. Örnek olarak DP ile görüntü alıyorsanız HDMI veya DVI yada VGA gibi çıkışları kullanın.
  5. Tüm bunlar çözüm olmaz ise farklı bir ekranda TV olur monitör olur deneyin.
Sonuçlara göre diğer olasılıklara bakılır.

KS

furkanog

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasma sorununuzu donanımsal kaynak kullanımı kısıtlaması ile çözmüşsünüz o tamam.

Diğer yeşil ekran sorunu 4 şeyden olabilir.

1. Sürücü sorunları
  2. Windows güç yönetimi sorunları
  3. Ekran kartı bellek sorunu
  4. Monitör ile ekran kartı arasındaki kablo sorunu
  5. Monitör sorunu 
5 numara hariç diğerlerini kolayca test edip öğrenebilirsiniz.
  1. Bir ihtimal sorunu sürücü kaldır ve kur ile düzeltebilirsiniz ki DDU yazılımı ile sürücüyü Windows Güvenli Modda başlatıp kaldırıp normal Windows açılışında güncel ve bir önceki sürüm sürücü ile deneyip sonuçlara bakabilirsiniz.
  2. Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri konumundan sistemi Yüksek Performans moduna alıp deneyin.
  3. Ekran kartınızın bellek frekansında veya donanımsal bir sorunu varsa frekans ve voltaj düşürerek sorunu kontrol edebilirsiniz. Ekran kartınızın markası ne ise onun kontrol yazılımını kurun ve bellek frekansı ile voltaj düşürüp deneyin.
  4. Monitör ile ekran kartı arasındaki görüntü kablosunu farklı bir kablo ile deneyin ve sorun çözülmez ise çıkış olarak mümkünse farklı bir port deneyin. Örnek olarak DP ile görüntü alıyorsanız HDMI veya DVI yada VGA gibi çıkışları kullanın.
  5. Tüm bunlar çözüm olmaz ise farklı bir ekranda TV olur monitör olur deneyin.
Sonuçlara göre diğer olasılıklara bakılır.
Yanıtınız için teşekkürler hocam. Sorunu çözdüm. Normalde 1920x1080 kullanıyorum. Sistemi 1280x720 çözünürlüğüne alıp videoyu oynattığımda bir kasma olmadı. Tekrar 1920x1080 alıp oynattığımda yine kasma olmadı. Sorun çözüldü ilginç bir şekilde.

Yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri