Windows 11 Yenile yapmadan yaptığım işlemler gözükmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba arkadaşlar nasıl konu başlığı yazacağımı bulamadım kusura bakmayın. daha önce windows 10 da başıma gelen nasıl çözüm bulduğumu çözemediğim hata ile geldim. yerli yabancı kaynaklarda ki çoğu şeyi yaptım düzelmiyor. yardımcı olur musunuz ?

Masaüstü veya klasör içlerinde yeni klasör oluşturma dosya silme dosya kopyalama gibi işlemlerde f5 (yenile yapmadan) yaptığım işlemler gözükmüyor

Denediklerim

Kayıt defterinde bir yerdeki değeri 0 yapıyorlar onu denedim düzelmedi

Microsoft forumlarında cmd üzerinden bir kaç komut ile işlem yapılıyor o da çözüme ulaştırmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 11 daha tam sürüm olarak çıkmadığı için pek çok hata olabilir. Yani internette denediğiniz çözümlerin işe yaramamış olması normal bir durum. Windows 10 için bir öneri yapacağım ama Windows 11 'de nasıldır aynı şekilde işe yarar mı emin değilim.

Windows 10 'da Klasör seçenekleri diye bir ölüm var. Bir pencere açınca üst menülerde Görünüm > Seçenekler kısmında bulunuyor ki büyük ihtimalle Windows 11 'dede benzer bir yerdedir. Bu ayar kısmını açıp özellikle Görünüm sekmesindeki ayarları Varsayılan olarak ayarlarsanız işe yarama ihtimali var. 

İşe yaramaz ise yine Windows 10 'da denenen başka bir yöntem paylaşıyorum. Windows 11 'de aynı şekilde midir bilgim yok ama bir bakın yinede.

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\IEXPLORE.EXE konumuna Regedit üzerinden gelip sondaki klasör seçiliyken üzerinde sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32 bit) Değeri seçeneklerine tıklayın ve girdi ismini DontUseDesktopChangeRouter yapıp bu girdinin üzerine çift tıklayıp Onaltılık Değer Verisi girdisini 1 olarak ayarların ve pencereleri kapatıp sistemi yeniden başlatın.
Windows 11 daha tam sürüm olarak çıkmadığından ve bu sorunlar çıkış yapmış ve indirilebilir bir ürün hakkında olmadığından sorun ve çözüm önerileri nette haliyle yok.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Teşekkürler deniyorum hocam :)

ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows 11 daha tam sürüm olarak çıkmadığı için pek çok hata olabilir. Yani internette denediğiniz çözümlerin işe yaramamış olması normal bir durum. Windows 10 için bir öneri yapacağım ama Windows 11 'de nasıldır aynı şekilde işe yarar mı emin değilim.

Windows 10 'da Klasör seçenekleri diye bir ölüm var. Bir pencere açınca üst menülerde Görünüm > Seçenekler kısmında bulunuyor ki büyük ihtimalle Windows 11 'dede benzer bir yerdedir. Bu ayar kısmını açıp özellikle Görünüm sekmesindeki ayarları Varsayılan olarak ayarlarsanız işe yarama ihtimali var. 

İşe yaramaz ise yine Windows 10 'da denenen başka bir yöntem paylaşıyorum. Windows 11 'de aynı şekilde midir bilgim yok ama bir bakın yinede.

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\IEXPLORE.EXE konumuna Regedit üzerinden gelip sondaki klasör seçiliyken üzerinde sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32 bit) Değeri seçeneklerine tıklayın ve girdi ismini DontUseDesktopChangeRouter yapıp bu girdinin üzerine çift tıklayıp Onaltılık Değer Verisi girdisini 1 olarak ayarların ve pencereleri kapatıp sistemi yeniden başlatın.
Windows 11 daha tam sürüm olarak çıkmadığından ve bu sorunlar çıkış yapmış ve indirilebilir bir ürün hakkında olmadığından sorun ve çözüm önerileri nette haliyle yok.

ikiside işe yaramadı hocam. sorun tam olarak şöyle bilgisayarı yeniden başlattığım zaman masaüstündeki öğeler siliniyor düzenleniyor sorunsuz. bilgisayarımın içine girdiğim zaman oradan bir şey sildiğim zaman yenile yapmıyor ve masaüstüde yenile yapmamaya başlıyor çok tuhaf bir sorun :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence tam sürümünün çıkışını bekleyin. Donanım veya sürücü bazlı yada direkt Windows 11 odaklı bir sorun olabilir ama tam sürüm çıkışında giderilecektir.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bence tam sürümünün çıkışını bekleyin. Donanım veya sürücü bazlı yada direkt Windows 11 odaklı bir sorun olabilir ama tam sürüm çıkışında giderilecektir.

sorun bir şekilde çözüldü hocam. ne oldu nasıl oldu hiçbir bilgim yok bulabildiğim tüm şeyleri denedim hangisi işe yaradı bilmiyorum. Şimdi bağlam menüsü ile uğraşıyorum 

Hızlı erişim sekmesi Aç sekmesinin üstünde olduğu için ağ klasörlerini çift tık ile açamıyorum

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Uğraşmayı seviyorsunuz sanırım. Ben şimdiye çoktan boş vermiştim. :)

Kullandığım cihazların sorunsuz olmasını isterim o yüzden uğraşıyorum. windows11 bağlam menüsü değiştiği için hiçbir yerde net bilgi bulamadım bulduğum her şey bir yerde kalıyor sonuca gidemiyorum. masaüstü yenileme sorununu çözmeye çalışırken burası değişti :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 11 daha net olarak çıkmadığından sorunu yaşayan az ve soruna çözüm sunanda haliyle az oluyor. Çıkıştan sonra halen daha bu sorunlar devam ederse çözümler yaygınlaşacaktır.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows 11 daha net olarak çıkmadığından sorunu yaşayan az ve soruna çözüm sunanda haliyle az oluyor. Çıkıştan sonra halen daha bu sorunlar devam ederse çözümler yaygınlaşacaktır.

kesinlikle öyle hocam yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri