Windowsun kendiliğinden kapanması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

semih41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pc kullanırken Windows kendiliğinden kapanıyor 2 gün önce format atmıştım formattan beri kapanmıyordu çözüldü diye sevinmiştim ama yine kapandı artık neyden oluyor sorun  hiç bir fikrim yok  donanımmı yazılımını onuda bilemiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diğer konunuzda söylediğim şeyleri tekrar etmeyeceğim. Başka bir PSU ile sisteminizi bir deneyin sonrasına bakarız.

KS

semih41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diğer konunuzda söylediğim şeyleri tekrar etmeyeceğim. Başka bir PSU ile sisteminizi bir deneyin sonrasına bakarız.

Hocam psu aldım fsp hydro heyecanla geldim ve maalesef yine kapandı. Valla moralim aşırı bozuldu. Lütfen yardımcı olurmusun artık ne yapıcam bilmiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sürü şey önermişim diğer konunuzda ekstra bir şey gelmiyor aklıma. Bir bilgisayar tamircisine gitmenizi tavsiye ederim.

KS

semih41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
olay görüntülüyecisinde hiç bir şey bulamadım tek böyle birşey yazar sistem kapanmadan önce.
C:\Windows\system32\winlogon.exe (DESKTOP-CU1TFEI) işlemi NT AUTHORITY\SYSTEM kullanıcısı adına şu nedenle DESKTOP-CU1TFEI bilgisayarının kapat öğesini başlattı: Bu neden için bir başlık bulunamadı
Neden Kodu: 0x500ff
Kapatma Türü: kapat

internette hiç birşey bulamadım ama kodla ilgili

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birkaç şey olabilir. 

• İşlemci ısısı yada yüksek frekans hatası ki ısı sorunu yoksa ve işlemcide OC yoksa işlemci arızanız olabilir.
  • Evinizdeki elektrik sisteminden kaynaklı bir sorun olabilir. Sistemi başka bir yerde test edin.
  • Anakart BIOS odaklı bir sorun olabilir. Varsa BIOS sürümünüzü güncelleyin zaten güncelse anakartınızı servise yollayın. Servis yoksa iyi bir tamirciye bir verin baksın.
  • Sisteminizde diskinize veya diğer donanımlarınıza yapışan bir virüs olabilir. Format atmak bu tarz zararlıları silmez. Sisteminizdeki Windows Oturum Açma Uygulaması(winlogon.exe) normalde C:\Windows\System32 konumunda olur. Görev yönetisini açın ve Windows Oturum Açma Uygulaması 'na sağ tıklayıp dosya konumuna gidin. Eğer verdiğim konumdaysa sorun yok ama başka bir konuma gidiyorsanız o zaman sistemde bir virüs var demektir.

KS

semih41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemcim yeni takıldı o.c felan yapmıyorum bilmediğimden zaten.Anakartı 2,3 kere servise yolladım servis kağıdında bios güncellendi yazıyordu.son dediğiniz şeyde görev yöneticisinde bulamadım ama hiç crackli şeyler indirmedim virüs ihtimali çok düşük.birde şimdi biraz internette bakıyordum son mesajımda attığım neden kodu :0x500ff ile ilgili tr de birşey bulamadım yabancılarda benim gibi kapanma sorunu yaşayanlar olmuş ama pek anlamadım ne yazdıklarını sorunum bu kodla ilgili galiba ama hiç tr sitesi görmediğimden anlıyamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  • CPU ve MB(Anakart) bu ikiliyi sorun listesinden çıkartabilirsiniz.
  • Görev yöneticisine girin ve Ayrıntılar sekmesine tıklayın. Burada winlogon.exe adlı 1 adet çalışan APP olarak ona sağ tıklayıp dosya konumuna gidebilirsiniz. C:\Windows\System32 bu konumda manuel olarak winlogon.exe dosyasını arayabilirsiniz ama amacımız burada bu konumdaki dosyamı çalışıyor yoksa 3. parti başka bir dosyamı onu anlmak.
  • Virüs sadece Crack vs. gibi yazılımlardan olmaz. Herhangi bir WEB sitesinde arka planda kurulmuş olabilir bilemezsiniz Antivirüs kullanmıyorsanız.
  • Ayrıca bir önceki yorumda söylediğim gibi elektriksel bir sorun olabilir. Onunda test edilmesi gerek ki en mantıklı yol başka bir evde ki mümkünse sizin evinizden biraz uzakta bir evde sistemin denenmesidir. 

KS

semih41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
valla sizi çok rahatsız ediyorum ama sorun büyük ihtimalle windowsda yukarıdaki kod geliyor her zaman kapattığında pc kendini. sizin dediğiniz gibi görev yöneticisine gittim winlogon exe girdim dosya konumuma dediğininiz gibi system 32 açıldı.ben bunu görev yöneticisinden sonladırsam winlogon exe yi ne olur acaba çünkü bu kapatıyor yukarıdaki yazan şeye göre pc yi

KS

semih41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam sorunumu emin değilim ama galiba güç tuşuyla veya kablosuyla ilgili. Bilgisayar açıkken kapanıyor uykudayken açılıyor bazende kapalıyken açılıyor. Kapalıyken açılma ihtimali olabilirmi. Eğer birde bun dansa pc ayarlarında güç düğmesinin ne yapıcağını seçin var orda hiçbirşy yapsam geçici bir çözüm olabilirmi (bayram nedeniyle tamirciler kapalı açılınca götürcem)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç tuşu ile yapılacakları ayarlayabilirsiniz sorun yok işe yararsa ne ala yaramazsa değiştirirsiniz ayarı.

Birde sistemi eğer montaj/de montaj biliyorsanız kasa harici bir yere kurun uzay montaj yani. Herhangi bir kutu üzerine olabilir mesela. Eğer kasa sorunsa anlarsınız zaten bu şekilde.

KS

semih41

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamirciye götürdüm güç tuşunun kablosu felan kasanın içindeki kabloları yenilemiş. şu anda herhangi bir sorun kalmadı yardımlarınız için teşekkürler ek olarak fsp hydro 500w kullanim yoksa rampage 600w olanmı sizce ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FPS markasının ürününü tercih edin. Rampage vb. firmalardan PSU gibi önemli bileşenleri almayın.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri