X570 anakart için soğutma tavsiyesi (24.04.2022)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eowi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar
Asus Prime X570-P
Gaming horizon mesh kasa 650 w güç kayneğim var 2 tane sorum olacak birincisi
Scythe Fuma 2 ve
Cooler Master MasterLiquid ML240L arasında kaldım hangisi daha mantıklı olur 2. si ise
Scythe Fuma 2 kasama sığarmı cam kapanır mı anakartıma sığar mı yardımcı olursanız çok sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
120mm sıvı soğutucu kesinlikle önermem. Sıvı soğutucu alacaksanız minimum 240mm almalısınız.

Kasanızın maksimum 160mm hava soğutucu ve 240mm sıvı soğutucu desteği var.

Bence iyi bir kule hava soğutma alıp geçin ama sıvı soğutmada alınabilir karar sizin.

2 çeşit içinde öneri yapacağım.

KS

Eowi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
120mm sıvı soğutucu kesinlikle önermem. Sıvı soğutucu alacaksanız minimum 240mm almalısınız.

Kasanızın maksimum 160mm hava soğutucu ve 240mm sıvı soğutucu desteği var.

Bence iyi bir kule hava soğutma alıp geçin ama sıvı soğutmada alınabilir karar sizin.

2 çeşit içinde öneri yapacağım.
Tamamdır bekliyorum birde kasama sığması önemli benim için camı kapansın istiyorum bazı kule tipi soğutucular çok büyük çünkü

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Boyut sınırlamalarını bu yüzden belirttim. 160mm uzunluğa kadar cam kapalı ürün kullanabilirsiniz. Önerilerinizi yapacağım birazda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sıvı Soğutma : Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB 240mm - 1.299 TL

Hava Soğutma :
Bu ürünleri öneririm. Piyasada sıvı soğutma olarak bu bütçeye adam gibi fazla seçenek yok o yüzden sizin de sorduğunuz ürünü koydum listeye. Hava soğutucuların hepsi sisteminiz ve işlemciniz ile sorunsuz kullanım sağlar karar sizin. Benim favorimlerim 225-XT ve 207-XT ve Arctic ürünleri.

KS

Eowi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fuma 2 bu ürünler kadar başarılı değil. İyi soğutucu ama ben bu ürünler yerine tercih etmezdim. Arasında kaldığınız 2 üründe başarılı kararı keyfinize göre verin derim.

KS

Eowi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Fuma 2 bu ürünler kadar başarılı değil. İyi soğutucu ama ben bu ürünler yerine tercih etmezdim. Arasında kaldığınız 2 üründe başarılı kararı keyfinize göre verin derim.
Peki hangisinin ses ve soğutma performansı daha iyi cooler master kesinlikle daha çekici gibi duruyor ve birde bunlar MasterLiquid ML240L a kıyasla performansı nasıldır

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
240mm bir sıvı soğutma buradaki en baba ürünlerden biraz daha iyi soğutma sağlayacaktır ama uzun vadede kullanımı ve temizliği biraz daha meşakkatlidir. Çok ilerleyen yıllarda sıvı değişimi gerekebilir tabi siz o güne kadar ürünü değiştirmezseniz.

Ses konusunda 207-XT ürünü %100 fan hızında tek fan için gürültü seviyesi 35.2dB değerinde. Bunu 2 fan olduğu için 2 ile çarpacaksınız ki bu 100% devirde ama. Bunu böyle kullanacak bir işlemciniz yok. %50 devir seviyesinin altında kalırsınız bu işlemi ile.

Cooler Master hava soğutucu içinde tek fan için gürültü seviyesi 27dB değerinde. Aynı şeyler bu ürün içinde geçerli.

KS

Eowi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
240mm bir sıvı soğutma buradaki en baba ürünlerden biraz daha iyi soğutma sağlayacaktır ama uzun vadede kullanımı ve temizliği biraz daha meşakkatlidir. Çok ilerleyen yıllarda sıvı değişimi gerekebilir tabi siz o güne kadar ürünü değiştirmezseniz.

Ses konusunda 207-XT ürünü %100 fan hızında tek fan için gürültü seviyesi 35.2dB değerinde. Bunu 2 fan olduğu için 2 ile çarpacaksınız ki bu 100% devirde ama. Bunu böyle kullanacak bir işlemciniz yok. %50 devir seviyesinin altında kalırsınız bu işlemi ile.

Cooler Master hava soğutucu içinde tek fan için gürültü seviyesi 27dB değerinde. Aynı şeyler bu ürün içinde geçerli.
Cooler master ı almaya karar verdim hem pratik hem rgb kasamada uyar diye düşünüyorum ççok teşekkür ederim cevaplar için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri