X570-p bios kendine şifre koydu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CryCasher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sansim yaver gidiyor dedim oyundan düşündüğümden fazla kazandim kumar değildi emek ile yaptım bunu eski PC'yi satıp yeni PC aldim gamerbaser Silver ekran karti kasa falan çok hoştu MB511 seçtim bir de 3 fanli XFX qick 308 ekran karti bir de anakart olarak ASUS Prime X570-P çok mutluydum 10 gün bekledim siparişden 4 gün sonra geldi heyecanlanmistim çok şık duruyordu PC'yi fişe taktım ve ReviOS kurmaya başladım flash bellek yoktu eski flash bellek buldum 3 tane 1'ini taktım içine ReviOS Windows 10 21H1 kurdum Rufus ile sonra BIOS'a girdim boot ettim fakat format atmadı sadece BIOS'a geri attı 2. flash belleğe kurdum fakat ISO'yu silmiştim tekrar yüklerken internet kesildi ve dosya tam yuklenmemis bende görmedim direk kurdum Rufus ile fakat boota geldiğimde yarım kaldığı için ISO öyle ekranda kaldı bende PC'yi kapatıp açtım ve flash belleği biçimlendirmeye çalıştım ama olmadı disk yazma korumalı diyordu birkaç yöntem denedim sıra geldi 3. flash belleğe onu taktım PC'yi açtım ekranda BIOS password yazıyordu tamirciye götürdük tanıdık adam BIOS format attı internet sitesinden bakıp ama olmadı BIOS pili yoktu bir yere basılı tutup yapılıyordu ama olmadı şimdi garantiye götürmeye karar verdik buraya kadar okuduysan yorumlara ne yapabileceğimi söyler misin saygılar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Garantiye verecekseniz anakart durumda bir yorum vs. yapmam gerekmiyor. BIOS 'a koyduğunuz şifre ki siz koymadıysanız kendiliğinden nasıl oldu orasını pek anlamadım ama şifre yoksa BIOS 'a erişmeniz pek olası değil. Servis halledecektir. Aslında BIOS güncel değilse güncelleme yapmak belki işe yarayabilir ama bilmiyorsanız daha da fazla kurcalamanızı tavsiye etmem.

KS

CryCasher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Garantiye verecekseniz anakart durumda bir yorum vs. yapmam gerekmiyor. BIOS 'a koyduğunuz şifre ki siz koymadıysanız kendiliğinden nasıl oldu orasını pek anlamadım ama şifre yoksa BIOS 'a erişmeniz pek olası değil. Servis halledecektir. Aslında BIOS güncel değilse güncelleme yapmak belki işe yarayabilir ama bilmiyorsanız daha da fazla kurcalamanızı tavsiye etmem.

Direk pc açılınca şifre istiyor ben koymadım bios güncelleme ne alaka biosa giremiyorum daha

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows üzerinden uygulama ile BIOS güncelleme yapabilirsiniz. Eski BIOS ayarları sıfırlanır genelde güncelleme ile o yüzden söyledin bunu. Yani Windows kurulu bir diski sisteme takıp sistemi başlatırsanız gerisini Windows üzerinden halledebilirsiniz. Ama sizi biraz agrasif gördüm cümlenizden. Eğer ben böyle düşündüysem yazdıklarınızı biraz daha derli toplu ve düzgün kelimelerle yazarsanız daha net anlaşabiliriz.

KS

CryCasher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows üzerinden uygulama ile BIOS güncelleme yapabilirsiniz. Eski BIOS ayarları sıfırlanır genelde güncelleme ile o yüzden söyledin bunu. Yani Windows kurulu bir diski sisteme takıp sistemi başlatırsanız gerisini Windows üzerinden halledebilirsiniz. Ama sizi biraz agrasif gördüm cümlenizden. Eğer ben böyle düşündüysem yazdıklarınızı biraz daha derli toplu ve düzgün kelimelerle yazarsanız daha net anlaşabiliriz.

PC açılsa onu bende yapicam windows ada girmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Zaten bende sorunsuz bir Windows kurulu bir disk varsa çevrenizde onu takıp sistemi açıp bu işlemi yapabilirsiniz demek istedim. Siz en iyisi servise verip oranın halletmesiniz bekleyin. Daha sağlıklı olacaktır.

KS

CryCasher

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Zaten bende sorunsuz bir Windows kurulu bir disk varsa çevrenizde onu takıp sistemi açıp bu işlemi yapabilirsiniz demek istedim. Siz en iyisi servise verip oranın halletmesiniz bekleyin. Daha sağlıklı olacaktır.

Knk sorunu çözdüm bios pilini çıkardım 5dk sonra taktım düzeldi

Ayrıca sorun anakartta ssd de deil knk

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz başta BIOS 'u sıfırladık sorun çözülmedi yazmışsınız yani BIOS 'a format attık cümlesinin açılımı bu. Bende size BIOS sıfırlama işlemlerini haliyle önerdim. Ayrıca sorun anakartta demedim size BIOS 'da şifre varsa ki şifre BIOS odaklı koyulduysa şifreyi bilmeden sıfırlama işe yaramaz demek istedim. SSD veya disk odaklı da sorun var demedim. Windows yükleme işleminde birkaç sorun yaşamışsınız Windows açılmıyor gibi düşündüm o yazdıklarınızdan dolayı o yüzden Windows kurulu başka bir disk ile Windows 'a ulaşabilirsiniz yazdım. Siz yazdıklarımı tamamen yanlış yorumladınız.

Sorun çözüldüğüne göre başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri