XİGMATEK GLARE 7A

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar xigmatek glare 7A ve içerisinde çıkan 600w 80+ psu kullanıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı görmedim. Fakat işlemcimin stok soğutucusunun yetersiz olduğunu hissettim. Sıcaklık sorunlarını düşürmek için cpu soğutucuma da karar verdim lakin aklımdaki soru voltaj düşüklüğü hisseder miyim? Eğer hissedersem ne tür bir psu almam gerekir. Önerilerinizi merak ediyorum.

İşlemci: i7 8700
Anakart: Z370 A-PRO

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizi tek çekirdek ve çok çekirdek için teste tabi tutun. Eğer bir frekans veya puan düşüklüğünüz varsa güç odaklı sorununuz var demektir ama termal değerde frekansı düşürdüğü için 80 derece civarının çok üzerinde bir sıcaklığa çıkıyorsa işlemci testlerde voltajı ve buna bağlı frekansları düşürür. Yani önce testi yapın sonra karar verin.

KS

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Voltaj değerlerine OCCT programı ile baktığımda core0 dan core 5'e kadar 1,166 V görüyorum ayrıca GPU core (NVVD) output power için 211,39 W görmüşüm bu değerlere internetten baktığımda normal gibi gördüm fakat sıcaklık açısından baktığımda çok yüksek ,95-99, gördüğüm oldu. Bu voltaj değerleri normal gördüğümden cpu soğutucu araştırmasına girdim. Sizce de normal mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz için gördüğünüz değer gayet normal birde W değerine bakın. GPU birimiz ne onu bilmediğim için bir şey demiyorum. Sıcaklık sorununuz var ama soğutucu almakta fayda var. Bütçeniz varsa önerisini yaparım.

KS

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
CPU  package power max 105W görmüş  GPU  NVVDD ise 201 W görmüş. GPU 1070 ti hocam. Ayrıca ilginiz için teşekkür ederim zaten cpu soğutucu önerisinde bulunmuştunuz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
65W bir işlemciniz var işlemci çekirdek kullanımı ve anakartın VRM kalitesi + işlemciye verilen voltaj değerine göre bu paket W değeriniz yükselebilir. Sanırım sizin işlemciniz için Voltaj değeri biraz fazla yüksek ondan bu kadar ısınıyor gibi duruyor. Performanstan taviz vermeden undervolt işlemi uygulayabilirsiniz biliyorsanız tabi bu işlemi.

Ekran kartınızın TDP değeri 180W buda kartın frekansına bağlı 50W kadar aşılabilir. Sizin kartınızın güç kullanımı normal sorun yok.

KS

msiarmor06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim, undervolt işleminde tecrübem var. Deneyeceğim iyi akşamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri