Xigmatek güvenilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, Xigmatek markası güvenilir midir? Normalde Zalman marka psu alacaktım ama vatan bilgisayarda kalmamıştı. Zalman yerine Xigmatek markasını önerdiler. Zalman-Xigmatek-Rampage markalarını aynı tedarikçi üretiyor dediler o yüzden Xigmatek marka ürününü aldım. Zalman kötü bir marka değil diye buradan öneri almıştım. Hâliyle aynı tedarikçi üretiyor dedikleri için ben de bu Xigmatek https://www.vatanbilgisayar.com/xig...nze-full-moduler-guc-kaynagi.html#genel-bakis ürününü aldım. A[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ma eğer ki değiştir derseniz değiştireceğim. Bu sisteme Bronze sertifika verimi ve 750w güç yeterli olur mu?[/font]

Sistemim;
Msi B550M pro vdh wifi
Amd Ryzen 5 5600X
Msi RTX 3060 ti gaming x trio 8 gb (alınacak) 8+8 pin
Kingston Hyperx Fury black DDR4 (2x8) 3200 mhz cl16 rgb
Kingston A2000 500gb nvme m.2 ssd
Cooler Master masterbox MB511 mesh panel

Cevaplarınızı bekliyorum.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam tam da bu ürünü sordum ancak elimizde yok dediler. Hem de Zalman'ın bu modeli yarı modüler diye biliyorum. Ama değiştir derseniz mağazadan aldığım Xigmatek'i iade edip internetten sizin attığınız Zalman güç kaynağını sipariş edeyim. Veyahut 600-750 tl fiyat aralığında daha iyi bir marka psu varsa onu alayım. Bu https://www.vatanbilgisayar.com/xig...nze-full-moduler-guc-kaynagi.html#genel-bakis ürününü araştırdım psu fiyatına göre iyi diyorlar ben de şaşırdım ancak size bir sorayım dedim. Zarar gelmesini istemiyorum sisteme.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zalman 'ın bu yeni GigaMax serisi çok daha kaliteli bir üründür. 6 aşamalı akım koruması sunan 5 yıl garantili Japon kapasitörleri olan orta-üst düzey bir üründür. Yani o önerdikleri Xigmatek üründen çok daha başarılı bir ürün. Ben iade ederdim ve netten alışveriş yapardım. İnternet üzerinden alırsanız stokta var. Siz mağazadan almışsınız o mağazada yoktur stok.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zaman hiç sertifika ve watt değişikliği yapmadan attığınız Zalman'ın ürününü alıyorum. Anladığım kadarıyla 600-750 tl aralığında bu kalitede ve verimlilikte başka ürün yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yani farklı sitelerde bakmam gerek neler var ama bildiğim kadarıyla bu ürün tek diyebilirim. Yine de bakıp piyasaya varsa bu bütçe aralığına daha iyi bir ürün link bırakırım.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Size zahmet olmazsa bakabilirseniz çok mutlu olurum hocam. Birde güvenilir bir site olursa daha güzel olur. Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
XPG Pylon 650W 80+ Bronze - 589 TL - 8 Akım Koruması + Japon Kapasitörler ve 3 yıl garanti sunan oldukça başarılı bir üründür.

FSP Hyper M85+ 650W 80+ Silver Yarı Modüler - 678 TL - 6 adet Akım koruması + Japon Kapasitörler + 5 yıl garanti sunan oldukça başarılı bir üründür.

Sisteminiz 650W ile çalışır sorunsuz bir şekilde bu 2 üründen ben sanırım FSP seçerdim ama 8 adet akım koruması sunan XPG ürünüde aklımı çelmiyor değil.

Ama eğer OC vs. yaparım derseniz sisteminize bence Zalman 750W ürünü seçin işinizi garantiye alın.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdilik oc yapmam gibi çünkü işlemcinin ve diğer parçaların ömrünü kısaltıyor diye biliyorum ama ekran kartıma oc yapılıyor mu bilmiyorum. Şimdi diyeceksiniz ''5600X işlemcin var oc yapmayacak mısın?'' diye ama pc mi uzun vadeli kullanmak istiyorum. Eğer ihtiyaç duyarsam yaparım ama pek sanmıyorum. Sizce oc gerekli midir?

Bu attığınız 3 psu dan siz hangisini tercih edersiniz? Bana da nedense FSP nin psu su daha mantıklı geldi sertifika açısından ancak sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.

Sertifika ne kadar önemlidir? Bu sistemle 650w ile oc yapılır mı? Yapılırsa ne olur? Güç kaynağının 650w gücü yeter mi? gibi sorular takıldı kafama.

Ama ben size sormak isterim siz olsanız hangi ürünü tercih edersiniz? Ya da bu sisteme farklı fiyatta daha iyi bir ürün mü tercih edersiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
OC işi düzgün yapılırsa sistemin kullanım ömrünü uzatır kısaltmaz.

Bu 3 PSU ürününü sıralayacak olsam FSP > XPG > Zalman seçerdim. FSP ürününü genel anlamda daha başarılı olduğu için ilk başa koydum. Zalman ürünü XPG nin gerisine atmamın sebebi ise XPG üründeki 8 aşamalı güvenlik koruması.

Sertifika PSU ile ilgili değil elektrik faturası ile ilgili bir olaydır. Silver sertifika 88% verimlidir yani prizden sistemin ihtiyacı olan gücü çekerken 12% fazlasını çeker. Ama Bronz ile aralarında %3 fark var Bronz 85% verimli yani sertifika için FSP ürünü seçilmesi pek mantıklı değil.

650W bir PSU ile bu sisteme ekran kartı ve işlemci için maksimum OC yapılırsa ortalama bu sistem her şey tam yükte çalışırsa 600W civarı bir güç çeker. 650W bir PSU ürünü 90% civarı yüke girerek bunun altından kalkar. Ama PSU 'da yüke girmesi gereken güvenlik alanı 80% veya aşağısı olmamalı. Yani 650W ile OC yapmak pek önereceğim bir şey değil bu sistem için.

Ben olsam bu 3 üründen OC yapmayacaksam FSP seçerdim. OC yapacaksam Zalman seçerdim. Eğer bütçenizi 900-1000 TL civarına çekerseniz XPG CORE REACTOR 750W 80+ GOLD - 941 TL bu ürünü öneririm size.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam ilk kez bir bilgisayar topluyorum ve bu işleri yavaş yavaş öğreniyorum. oc nasıl yapılır/nasıl doğru yapılır onu bile bilmiyorum ancak madem doğru yapılırsa sistemin ömrünü uzatıyor araştırarak öğrenirim.

Tam olarak elektrik faturasına ne kadar etki eder bilmiyorum ama umarım çok etmez çünkü günde 15-16 saat bilgisayar kullanan birisiyim. Tabi %100, %70, %50 yükte olarak kullanıma göre değişiklik gösterebilir.

Psu tercihine gelirsek de son önerdiğiniz XPG marka ürünü değerlendireceğim ancak o kadar yüksek fiyata çıkabilir miyim bilmiyorum. Aslında çıkmak mantıklı ama durumlar el veriri mi bakacağız artık. Şu ana sizin bana anlattıklarınıza ve önerilerinize göre Zalman ve son attığınız XPG ürünü arasında kaldım. 750w alıp işimi garantiye almak istiyorum ama sertifika olayı biraz kafamı karıştırdı.

Sizi de yordum kusura bakmayın ama size güvendiğim için bu kadar soru soruyorum ve bilgisayar toplama işine meraklıyım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sertifika olayı kafanızı karıştırmasın. Bronz ve Silver arasında ciddi bir fark yok faturaya yansıma konusunda. Tabi son attığım GOLD sertifikalı ürün hariç onun verimliliği 92% olduğundan Bronz vs GOLD yaparsak GOLD faturada kendisini belli eder. Ayrıca son attığım PSU 10 yıl garantili ve 8 aşamalı koruma sunuyor bunlarda başka bir artısı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri