Selamlar, başlık garip ama durum böyle maalesef.
Bilenler vardır Shaiya adında bir oyunu oynarken bilgisayar ara ara donuyor neredeyse 1 fps alıyorum o derece. Kısmadığım ayar, yüklemediğim driver, düşürmediğim çözünürlük kalmadı.
Bilgisayar donuyor - kasıyor ama fanın umurunda değil bunu çözemedim. Mesela yavaş normal devirlerde dönüyor herşey normalken, oyunun donduğu esnada aynı hızda devam ediyor. Laptop ısınıyor farkındayım ama kaileye almıyor bizim fan arkadaş.
Haliyle performans daha da düşüyor ısıyla.
Bilgisayar donuyor - kasıyor ama fanın umurunda değil bunu çözemedim. Mesela yavaş normal devirlerde dönüyor herşey normalken, oyunun donduğu esnada aynı hızda devam ediyor. Laptop ısınıyor farkındayım ama kaileye almıyor bizim fan arkadaş.
Bozuk olsa diye düşünüyorum ama chrome üzerinde youtube videosuna çıldırıyor uçak gibi ama oyunda "yok abi elleme beni" modunda takılıyor fıtı fıtı fıtı...
Özetle kafam patates oldu bu işe :huh: anlayan varsa ve aydınlatırsa sevinirim. İyi forumlar...
Eklemeyi unutmuşum: Task killer tarzı program yok mu acaba windows 10 için arkada ufacık bir işlemci gücüyle çalışsın ama engellediklerimi açmasın hiç. Mesela Windows Tanı İlkesi hizmeti, Google Crash Handler, Runtime Broker, Telefonunuz, Windows Update vs. Ufak işlemler ama topluca işlemciyi kemiriyorlar ve tek tek elle her bilgisayarı açtığımda kapatması sıkıyor. Hizmetlerde gözükmüyorlar bu arada oradan kapatmak için denedim