Yavaşlama ve fan hızı uyuşmazlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Duffrense

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, başlık garip ama durum böyle maalesef.  :D  Bilenler vardır Shaiya adında bir oyunu oynarken bilgisayar ara ara donuyor neredeyse 1 fps alıyorum o derece. Kısmadığım ayar, yüklemediğim driver, düşürmediğim çözünürlük kalmadı.

Bilgisayar donuyor - kasıyor ama fanın umurunda değil bunu çözemedim. Mesela yavaş normal devirlerde dönüyor herşey normalken, oyunun donduğu esnada aynı hızda devam ediyor. Laptop ısınıyor farkındayım ama kaileye almıyor bizim fan arkadaş.  :)  Haliyle performans daha da düşüyor ısıyla.​
Bozuk olsa diye düşünüyorum ama chrome üzerinde youtube videosuna çıldırıyor uçak gibi ama oyunda "yok abi elleme beni" modunda takılıyor fıtı fıtı fıtı...  ​
Özetle kafam patates oldu bu işe  :huh: anlayan varsa ve aydınlatırsa sevinirim. İyi forumlar...  :rolleyes:
Eklemeyi unutmuşum: Task killer tarzı program yok mu acaba windows 10 için arkada ufacık bir işlemci gücüyle çalışsın ama engellediklerimi açmasın hiç. Mesela Windows Tanı İlkesi hizmeti, Google Crash Handler, Runtime Broker, Telefonunuz, Windows Update vs. Ufak işlemler ama topluca işlemciyi kemiriyorlar ve tek tek elle her bilgisayarı açtığımda kapatması sıkıyor. Hizmetlerde gözükmüyorlar bu arada oradan kapatmak için denedim :( ​

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  • Cihazın güç profilini Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri buradan yüksek performans ayarına alın.
  • Windows Ayarları > Sistem > Monitör > Grafik ayarları kısmını açın. Burada Tercih ayarlamak için bir uygulama seçin kısmı Masaüstü uygulaması olsun ve aşağıdan Göz at seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede oyunu başlatan EXE dosyasını seçin ve Ekle deyin. Daha sonra listeye eklenen oyuna tıklayın ve Seçenekler deyip Yüksek performans seçeneğini seçin ve Kaydet deyin.
  • Son olarak cihazı fişe takılı kullanın. Sadece batarya ile sistem gücü kısıyor olabilir.
NOT : Tarayıcılarda tam hızda dönmesinin sebebi tarayıcılar işlemciye yük bindirir ama oyunda ana odak GPU birimidir.

KS

Duffrense

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
  • Cihazın güç profilini Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri buradan yüksek performans ayarına alın.
  • Windows Ayarları > Sistem > Monitör > Grafik ayarları kısmını açın. Burada Tercih ayarlamak için bir uygulama seçin kısmı Masaüstü uygulaması olsun ve aşağıdan Göz at seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede oyunu başlatan EXE dosyasını seçin ve Ekle deyin. Daha sonra listeye eklenen oyuna tıklayın ve Seçenekler deyip Yüksek performans seçeneğini seçin ve Kaydet deyin.
  • Son olarak cihazı fişe takılı kullanın. Sadece batarya ile sistem gücü kısıyor olabilir.
NOT : Tarayıcılarda tam hızda dönmesinin sebebi tarayıcılar işlemciye yük bindirir ama oyunda ana odak GPU birimidir.

Hocam ilk iki madde yapılı haldeydi ama fişe takılı kullanmayı deneyeceğim, oyun cpu odaklı yani %100 cpu kullanımı ve %20-30 gpu kullanımı oluyor sadece oyun açıkken. Görev yöneticisinden tek çekirdek atadım belki 2x görmüyordur diye fakat 2x görüyormuş o da çözmedi.

Söylemeyi unutmuşum CPU Celeron N3060 (Onboard gpu)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O halde uyun işlemcinizi fazla ısıtmıyordur buna bağlı fanda hızlanmıyordur. Eğer ısındığı halde fan hızlanmıyorsa prizde bir deneyin makineyi.

KS

Duffrense

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O halde uyun işlemcinizi fazla ısıtmıyordur buna bağlı fanda hızlanmıyordur. Eğer ısındığı halde fan hızlanmıyorsa prizde bir deneyin makineyi.

Pek gözle görülür etkisi yok gibi prizde de. Neyse sağlık olsun diyelim, çok teşekkürler yardım için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri