YAYIN BİLGİSAYARI TOPLAMAK İÇİN TAVSİYELER

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar AMD Ryzen7 3800x ve MSİ x570 GAMİNG PLUS anakartı sipariş verdim

sizin tavsiyeleriniz neler ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
3800X neden aldınız ki 3700X ile birebir aynı işlemci ki aksi gibi birde TDP değeri daha yüksek. Ekstra ufak tefek farklar için fazladan para vermeseydiniz keşke işlemciye. Anakart olarak seçtiğiniz anakartın VRM ısı bloğu hiç ama hiç iyi değil MSI sorunlu seriden seçim yapmışsınız keşke öncesinde sorsaydınız.

Ne önerisi istiyorsunuz?

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı önceliğim değil aslında onun için şuan birşey düşünmüyorum neden 3800x i seçtim diye sorarsanızda 3700x den az da olsa üst bir performansı var ve neredeyse aynı fiyata aldım diyebilirim
Anakart konusunda ise b450 modellerinden birini düşünüyordum ki sonrasından işlemcimin bu anakartlarda tam verim alamayacağımı söylediler o yüzden x570 serisinden birini almam gerekiyormuş
açıkcası anakart ile bütçemi aştım biraz normal olarak anakarta 800 TL den yüksek vermem diye düşünüyordum ancak msi Anakartını alma sebebimde Vatan bilgisayardaki KDV indiriminden yararlanıp
1350 lira civarında aldım giriş düzeyinde bir x570 modelini almak istemiştim ve uygun gördüm pek bilgi sahibi değildim sadece x570 model alacağımı biliyordum yani

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
B450 anakart modellerinin üst seviyeleri VRM soğutması kanadında iyiler örneğin MSI Tomahawk Max veya Gigabyte Aorus Pro yada ASUS TUF Pro modelleri örnek. OC yapamazsınız o işlemciye bu VRM bileşenlerine sahip anakartlar ile doğrudur ama normal kullanımda tam verim ile çalışabilir sorun yok. X570 modeller arasında en uygun VRM soğutması ve gücü olan anakart Gigabyte X570 UD modeli en uygun kaliteli anakart bu. Sonrasında en iyi X570 anakart ASUS TUF Plus modeli ki bu anakart aslında efsane en iyilerden birisi. Neyse almışsınız geçelim bunu.

İşlemci için sadece 100 mhz daha fazlasını sunuyor evet oda ortalama oyunlarda 5 FPS fark yaratıyor ama bu çok düşük bir değer aynı fiyata almış olmasaydınız değmez derdim. Ama 3700x fiyatına almışsınız yani sorun yok iyi olmuş diyebilirim benzer fiyata bir tık daha iyi bir işlemci.

Bunlar tamamda başka ne önerisi istiyorsunuz onuda yazın ekran kartını geçiyoruz tamam o cepte.

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında Anakartın Siparişini Bugün verdim vatanbilgisayardan sizin dediğiniz Gigabyte x570 Anakart neredeyse 300 TL daha uygun benim sipariş verdiğimden şuan siparişlerime baktığımda henüz Anakartın kargoya verilmediği gözüküyor eğer daha iyi olacak ise onu iade edip dediğiniz Anakartı alabilirim aslında bende ilk onu almayı düşünmüştüm ama sonra MSIın daha fazla olumlu yorum aldığını gördüm link atabilirmiyim bilmiyorum belki yasak olabilir o yüzden Vatan dan bakabilirsiniz bu iki Anakart modeline ben açıkçası görünüm ve yorumlara bakarak aldım ama dediğim gibi Gigabyte daha iyi olacak diyorsanız siparişimi iptal edebilirim ve Gigabyte alabilirim işlemcide dediğim gibi Amazondan neredeyse 3700x ile aynı fiyata geldi

Ekran Kartını İleride Almayı düşünüyorum 5700xt aklımda var ama suan geçelim onu

Benim istediğim Kasa ve PSU yu fiyat/performans olarak ne önerebilirsiniz ve aynı zamanda bu işlemci ve anakarta(ekran kartıda 5700xt mesela olacak şekilde) kaç Watt psu almalıyım
Corshairin Psulu kasalarını gördüm Yaklaşık 600 lira civarından başlıyor ve sanırsam 600 watt psu ile birlikte aklımda olan bu var

SSD Önerisi iyi olurdu, Ram olarak 3200 mhz 16cl 16gb ram marka takıntım yok düşüncem böyle

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim Gigabyte X570 UD anakartının işlemci besleme kanadı 5x2 FAZ ve ISL6617A kontrolcüsüne sahip. Sizin MSI Gaming Plus anakart 4x2 FAZ ve IR3598 kontrolcüsüne sahip. Bu aşamada güç odaklı Gigabyte modeli daha üstün. Ayrıca MSI modelin VRM ısı bloğu hiç iyi değil dediğim gibi MSI model ile maksimum 3800X işlemcisine OC yapabilirsiniz iyi bir hava akışı varsa kasada 3900X olabilir. Ancak Gigabyte modelinde 3900X işlemcisine kadar sorunsuz ve 3950X işlemcisine iyi bir hava akışı varsa gücü yeten bir anakart yani Gigabyte modeli alabiliyorsanız alın.

Diğer özellikler için ise durumlar değişiyor o yüzden MSI model pahalı.

Ses yongasında MSI modeli Realtek ALC1220 Codec kullanırken Gigabyte modeli ALC887 kullanıyor. 2 çipte 5+1 desteğe sahip ama kalite bir kulaklık kullanırsanız yada kaliteli bir ses sistemi ALC1220 daha temiz ses verecektir.

Ağ yongaları SATA ve M.2 sayıları benzer. MSI modelde 1 adet fazladan RGB soketi var ve MSI modelin arkasında 1 adet USB 3.2 Type-C portu ve 1 adet yine USB 3.2 Type-A portu var farkları bunlar.

Gigabyte model güç olarak avantajlı MSI model ses ve giriş çıkış olarak avantajlı karar sizin. Ben Gigabyte alırdım.

30 dk. sonra diğer önerilerimi yapacağım.

İncehesapta şuan indirimler var https://www.incehesap.com/fsp-hydro-hd700-700w-80-bronz-power-supply-fiyati-44078/ 399 TL 'ye bu PSU modelini alın ama bu PSU modeli MSI anakartınız ile uyumsuz bu Gigabyte önerdiğim anakarta uygun ve güç fazlasıyla yeter 2080 Ti 'a kadar sorunsuz ve kaliteli olarak FSP zaten anlatmaya gerek yok çok iyi bir PSU 'dur 5 yıl garantili birde kaçırmayın 10 adet kalmış.

Ekran kartı olarak bütçeniz varsa https://www.incehesap.com/gigabyte-gv-n2080aorus-8gc-gaming-ekran-karti-fiyati-43861/ bu RTX 2080 kartı 2070 Super fiyatına kaçmaz alabilirseniz alın derim 5 adet kalmış.

Kasa olarak fazlasıyla işinizi görür 3 adet fan ile geliyor temperli cam 240mm sıvı soğutma desteği var indirimde https://www.itopya.com/msi-forge-100m-tempered-glass-rgb-usb-32-mid-tower-kasa/ 363.00 TL fiyatı var.

SSD olarak M.2 yada SATA ne önerisi istersiniz bilmiyorum ama M.2 düşünürseniz https://www.itopya.com/corsair-480gb-force-mp510-nvme-m2-ssd-3480mb-okuma-2000mb-yazma/ bu ürün 609.00 TL ki bu fiyata bu kaliteli bir M.2 disk bulanamazsınız.

RAM olarak https://www.incehesap.com/team-t-force-delta-rgb-tf3d416g3200hc16cdc01-gaming-ram-fiyati-42600/ 722,93 TL fiyatı var ki bu fiyata en iyi 3200 Mhz belleklerden birisidir. TEAM ürünleri ömür boyu garantilidir buda bir artı.

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardımınız için çok teşekkür ederim sanırım vatanbilgisayar bu anakart işlemini baya bir uzatacak. Aradım ancak şu anda hizmet vermiyoruz diye kapandı telefon site üzerindende sipariş iptali gibi bir seçenek göremedim bir de yarın ararım olmazsa da sorun değil msi anakart ile devam edicez :D

Birde msi anakarta uygun bir psu önerirmisiniz her ihtimale karşın bu değiştirdiğim 2. anakart bundan öncede b450 aorus elite almıştım ama onu prosunu alayım diye iptal ettim sonra prosunu alayım dedim ve olaylar öyle gelişti x570 serisi almazsam işlemciye ayıp olurmuş da neymiş bizde gittik msi a konduk mecbur ama siz olsaydınız b450 aorus pro mu alırdınız yoksa x570 serisimi (işlemci üzerine soruyorum 3800x)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Marje' Alıntı:
Yardımınız için çok teşekkür ederim sanırım vatanbilgisayar bu anakart işlemini baya bir uzatacak. Aradım ancak şu anda hizmet vermiyoruz diye kapandı telefon site üzerindende sipariş iptali gibi bir seçenek göremedim bir de yarın ararım olmazsa da sorun değil msi anakart ile devam edicez :D

Birde msi anakarta uygun bir psu önerirmisiniz her ihtimale karşın bu değiştirdiğim 2. anakart bundan öncede b450 aorus elite almıştım ama onu prosunu alayım diye iptal ettim sonra prosunu alayım dedim ve olaylar öyle gelişti x570 serisi almazsam işlemciye ayıp olurmuş da neymiş bizde gittik msi a konduk mecbur ama siz olsaydınız b450 aorus pro mu alırdınız yoksa x570 serisimi (işlemci üzerine soruyorum 3800x)

OC yapacaksanız 3800X işlemcisine B450 serisi bir anakart ile 8 çekirdekli 3800X işelmcisine stabil bir OC değeri elde edemezsiniz yani OC için X570 almak şart.

High Power 750W Element BR 80+ Bronze Güç Kaynağı - 551,94 TL - Bu güç kaynağında CPU Güç Çıkışı 2 adet 4+4 pin ki sizin MSI anakart 8+4 pin istiyor yani bu PSU modelini alabilirsiniz 3 adet 4 pin kabloyu kullanacaksınız. Normalde bu tarz CPU güç girişine sahip bir PSU modeline 800 TL civarından başlayan bir fiyat öderdiniz ama HighPower bu boşluğu iyi kapattı. Güzel ve kaliteli bir üründür bunu alabilirsiniz MSI anakart ile uyumlu.

KS

Marje

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yardımınız için çok teşekkürler bu arada OC yapmak istemiyorum hatta overclock nedir ne işe yarar onu bile bilmiyorum diyebilirim hiç araştırmadım benimki sadece arada oyun oynadığım, photoshop ve video editlediğim bir pc olsun gibi birde arada yayınlar acmak için yani OC pek derdim değil sanırım Csgo da 250 fps geçsin yeter :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu işlemci zaten size FPS için sınır yaratmaz. FPS için iyi bir ekran kartı alın yeterli. OC için bir gerekçeniz yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri