Yayın pcsi için sistem öneri

Zargana

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GIGABYTE X570 AORUS ULTRA 4400MHz ve ASUS TUF GAMING X570-PLUS (WI-FI) 4400MHz arasındaki fark ve asus tufa msi veya gigabayte ekran kartı takarsam sorun olur mu bir de bunlara uygun fiyatlı bir psu önerir misiniz şimdiden teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
X570 AORUS ULTRA vs X570 TUF PLUS kıyaslaması yaparsak genel olarak VRM kanadı farklı yani işlemci besleme kanadı.

Gigabyte model 6x2 FAZ yapısına sahip ve ana 6 FAZ yapısını 1 adet IR3553 ve diğer 6 FAZ yapısını IR3599 40 Amperlik 2 yonga kontrol ediyor.

ASUS modelde 4x3 FAZ yapısı var. Bu 3 adet 4 FAZ yapısını 3 adet SiC639 50 Amper gücü yönetebilen yonga kontrol ediyor.

IR yongalar genel olarak üst seviye yongalardır ancak alternatifleri daha ucuza benzer performans kalite oranını sağlıyor. Örneğin ASUS TUF modelde olduğu gibi. Genel olarak 2 anakartta serin VRM yapısına soğutmasına sahip. Bu teknik detaylar üst düzey işlemcileri yani 3900X/3950X gibi işlemcileri OC edecekseniz önemli oluyor. Yani Aorus modeldeki 6x2 FAZ yapısı ve o FAZ yapısını kontrol eden yonga genel olarak bu işlemcilerde daha düşük voltaj ile daha iyi OC değerleri sunabilir. Ancak bu şu demek değil ASUS model ile OC yapılmıyor demek değil. ASUS model 3950X dahil tüm işlemcileri OC edebiliyor burada durum OC farkları.

Ben olsam ASUS model alırdım. Genel olarak piyasadaki tüm işlemcileri OC edebilen serin VRM kanadına sahip dolu dolu bir anakarttır. Çok öneriyorum memnun olmayan yok ki zaten genel yabancı kaynaklardaki inceleme puanlarıda yüksek bir anakart.

MSI modellerin birkaç tepede pahalı serisi hariç diğerleri VRM sıcaklık sorunlarına sahip. Ayrıca çoğu anakartında Wifi sorunuda var.

Bu anakartların ikisi de 8+4 CPU güç yapısına sahipler. Piyasanın nedereyse hepsi sadece 8 pin CPU güç girişine sahip PSU 'lar ile dolu. Size bu güç pinlerini sağlayan modelleri aşağıya bırakıyorum seçim size kalsın.

1. High Power Element BR 750W 80+ Bronze - 630,57 TL - En ucuz en mantıklı ürün bu. Cooler Master MWE serisinin tüm ailesinde var bu fazladan CPU bağlantısı ama genel olarak fanları biraz sesli çalışıyor. Ben HighPower varken CM almazdım.
  2. Aerocool 1100W 80+ GOLD Strike-X Yarı Modüler - 810,73 TL - Gerekli fazladan bağlantıya sahip. Güç/Fiyat ve Performans olarak çok çok iyi bir model. Kalite olarak Japon kapasitörlere ve 5 akım korumasına sahip ki bunlar zaten çok çok iyi değerler. Orta sınıfın premium bir ürünüdür.
  3. XPG Core Reactor 750G-BKCGB 750W 80+ Gold Tam Modüler - 1.063,69 TL - Bu ürün tam premium segmentte çok önerdiğim bir üründür. Kalitesi ve performansı üst düzeydir. Bu ürünü geliştiren firma CWT grup ve bu firma piyasadaki neredeyse her marka ya PSU geliştiren bir firmadır. Bu çoğu insan Corsair yeni RM serisini alır ama bu ürün piyasadaki şuan alınabilecek 750W GOLD ürünlerin en iyisidir. Zaten Corsair RM serisinin kronik bazı sorunları var hadi onları geçtim bu RM serisinide CWT firması yapıyor ama eski bir platform üzerine şekillenen bir PSU modeli Corsair RM modeli ama bu XPG yeni platform ürünü ve neredeyse hiçbir sorunu yok. 10 yıl garantilidir bu XPG ürünü diğer önerilerim 2 yıl buda ürüne biçilen kalite değer ve performansı gösteren başka bir şey. Bu XPG ürünü indirimlerde 800-900 TL arasına kadar iniyor ama dolar malum fiyatlar yükseliyor ve pandemi olduğundan stok sorunu var çok bulunabilen bir PSU değil zaten çabuk tükeniyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri