https://www.incehesap.com/pch-s-class-1-0-pc-hocasi-r5-2600x-fiyati-45066/
Merhabalar,
Burdaki PC'yi almayı düşünüyorum. Yazılımla uğraşıyorum. Android studio gibi programlarda aldığım performansı arttırmak istiyorum.
Şu an ki makinem 7 yıllık, asus n550jv laptop olup özellikleri:
- intel core i7-4700HQ işlemci
-16 gb ram ddr3
- nvidia geforce gt750m ddr3 ekran kartı
Amacım linkteki makinada;
-AMD Ryzen 5 2600X Soket AM4 MPK İşlemci yerine AMD Ryzen 7 3800X Soket AM4 MPK İşlemci
ve
-Asus Dual-RTX2070-8G-EVO GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 yerine Asus Phoenix GTX 1650 Super 4GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı
koymak.
Fiyatı -20tl oluyor. Fiyatını bozmuyorum. Daha yüksek fiyat bantlarına çıkamam.
Kullanım amaçlarım ağırlıklı yazılımla uğraşmak olduğundan compile sürelerini düşürmek, arada oyuna girdiğimde de orta grafiklerde donmadan oynayabilmek.
Sorularım:
1.Kullanım amaçlarımı elde eder miyim?
2. Yaptığım değişikliklerden sonra anakartını veya diğer parçalarında bir değişiklik yapmam lazım mı?
3. İşlemcinin yanında Ram'e yatırım yapmam yazılım için performansım artar mı?
Başka toplama önerilerine açığım. Yardım ederseniz sevinirim.
İyi günler
Merhabalar,
Burdaki PC'yi almayı düşünüyorum. Yazılımla uğraşıyorum. Android studio gibi programlarda aldığım performansı arttırmak istiyorum.
Şu an ki makinem 7 yıllık, asus n550jv laptop olup özellikleri:
- intel core i7-4700HQ işlemci
-16 gb ram ddr3
- nvidia geforce gt750m ddr3 ekran kartı
Amacım linkteki makinada;
-AMD Ryzen 5 2600X Soket AM4 MPK İşlemci yerine AMD Ryzen 7 3800X Soket AM4 MPK İşlemci
ve
-Asus Dual-RTX2070-8G-EVO GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 yerine Asus Phoenix GTX 1650 Super 4GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı
koymak.
Fiyatı -20tl oluyor. Fiyatını bozmuyorum. Daha yüksek fiyat bantlarına çıkamam.
Kullanım amaçlarım ağırlıklı yazılımla uğraşmak olduğundan compile sürelerini düşürmek, arada oyuna girdiğimde de orta grafiklerde donmadan oynayabilmek.
Sorularım:
1.Kullanım amaçlarımı elde eder miyim?
2. Yaptığım değişikliklerden sonra anakartını veya diğer parçalarında bir değişiklik yapmam lazım mı?
3. İşlemcinin yanında Ram'e yatırım yapmam yazılım için performansım artar mı?
Başka toplama önerilerine açığım. Yardım ederseniz sevinirim.
İyi günler