Yazılımcıya Toplama PC Yardımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

onurpc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
https://www.incehesap.com/pch-s-class-1-0-pc-hocasi-r5-2600x-fiyati-45066/

Merhabalar,
Burdaki PC'yi almayı düşünüyorum. Yazılımla uğraşıyorum. Android studio gibi programlarda aldığım performansı arttırmak istiyorum.

Şu an ki makinem 7 yıllık, asus n550jv laptop olup özellikleri:
- intel core i7-4700HQ işlemci
-16 gb ram ddr3
- nvidia geforce gt750m ddr3 ekran kartı

Amacım linkteki makinada;
-AMD Ryzen 5 2600X Soket AM4 MPK İşlemci yerine AMD Ryzen 7 3800X Soket AM4 MPK İşlemci
ve 
-Asus Dual-RTX2070-8G-EVO GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 yerine Asus Phoenix GTX 1650 Super 4GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı
koymak.

Fiyatı -20tl oluyor. Fiyatını bozmuyorum. Daha yüksek fiyat bantlarına çıkamam.

Kullanım amaçlarım ağırlıklı yazılımla uğraşmak olduğundan compile sürelerini düşürmek, arada oyuna girdiğimde de orta grafiklerde donmadan oynayabilmek.

Sorularım:
 1.Kullanım amaçlarımı elde eder miyim?
 2. Yaptığım değişikliklerden sonra anakartını veya diğer parçalarında bir değişiklik yapmam lazım mı?
 3. İşlemcinin yanında Ram'e yatırım yapmam  yazılım için performansım artar mı?

Başka toplama önerilerine açığım. Yardım ederseniz sevinirim.

İyi günler :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yazılım amacıyla 7K bütçeye bir sistem önerisi yapabilirim size biraz daha doğru bileşenler kullanarak bakıp geri dönüş yapacağım size.

KS

onurpc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazılım amacıyla 7K bütçeye bir sistem önerisi yapabilirim size biraz daha doğru bileşenler kullanarak bakıp geri dönüş yapacağım size.

Hocam ellerinize sağlık şimdiden. Çok teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle hesaplama tarafında 3800X yerine daha dengeli bir sistem için 3700X seçebilirsiniz farkı hissetmeyeceksiniz. Bu işlemci fazla güçlü olduğundan giriş seviyesi bir anakart tercih etmeyin orta-üst sınıf bir B450 tercih edin. Sebebi VRM kanadındaki FAZ yapısının soğutulmasının gerekmesi ve faz yapısındaki bileşen kalitesi. Bunlar dışında hesaplama işlerinde hızlı bir disk çok önemlidir yani size M.2 disk gerekli. Bunun dışında PSU kaliteside önemli GOLD sertifikası olursa elektrik faturasına uzun saatler çalışacak bir sisteminde bu PSU 'nun olumlu geri dönüşü olur. Çift kanal bellek önemli ki Ryzen işlemcilerde ufak bir frekans artışı bile ciddi kazançlar sağlıyor bu yüzden gecikme süresi düşük ama frekansı biraz daha yüksek bir bellek seçilmeli örnek olarak en mantıklısı F/P açısından 3200 MHz CL16 bir bellektir. Bunlar dışında ekran kartı ise 1080p çözünürlükte Ultra ayarlarda size oyun deneyimi sunacak bir kart olsa yeterli. RX 570 8GB bu konuda en iyi çözümdür veya birazcık bütçe arttırıp 1650 Super alınabilir benzer sonuçlar alırsınız. Veya biraz daha iyisi olsun derseniz RX 5500 XT 8GB modeli seçilebilir.

Bunların ışığında size sistem önerilerimi aşağıya yapıyorum 2 hazır sistem 1 kendi topladığımı sunuyorum kararı siz verin.  

Kendi topladığım sistem : Ryzen 7 3700X + MSI B450-A PRO MAX + Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury 3200mhz CL16 + Sapphire Radeon RX570 Pulse 8GB + Kingston 500GB A2000 + High Power 600W Performance GD 80+ Gold + Kasa - 7.020,00 TL

Bu sistem iş kosunda çok iyi performans gösterir. PSU faturaya olumlu yansır ve RX 570 8GB kartı 1080p Ultra 60 FPS oyun oynatabilir.

NOT : Topladığım sistemin hazır toplanmış ve test edilmiş olarak gönderilmesini isterseniz MONTAJ ve TEST HİZMETİ bunu da sepete ekleyin.

Hazır sistemler;

Sistem V1 NVIDIA : Neon-A32-1650SMSI - Aşağıdaki özelleştirmeyi yapın.

Ekran Kartı : MSI GeForce GTX1650 Super Ventus XS OC 4GB GDDR6
SSD Disk : XPG 512GB Spectrix S40G NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (AS40G-512GT-C)
Kasa : Corsair Carbide Series SPEC-Delta 550W 80+ Tempered Glass RGB
Bellek (RAM) : GeIL 16GB(2x8) Evo X II RGB AMD Edition 3200mhz CL16 DDR4 (GAEXSY416GB3200C16A)
Anakart : MSI B450 Tomahawk MAX
İşlemci : AMD Ryzen 7 3700X

Toplam : 7.359,21 TL yapıyor.

Sistem V2 AMD : Neon-B45-5500XT - Aşağıdaki özelleştirmeyi yapın.

Ekran Kartı : Sapphire Radeon RX5500XT Pulse 8GB GDDR6
SSD Disk : XPG 512GB SX6000 Pro NVMe Okuma 2100MB-Yazma 1500MB M.2 SSD (ASX6000PNP-512GT-C)
Kasa : Corsair Carbide Series SPEC-Delta 550W 80+ Tempered Glass RGB
Bellek (RAM) : GeIL 16GB(2x8) Evo X II RGB AMD Edition 3200mhz CL16 DDR4 (GAEXSY416GB3200C16A)
Anakart : MSI B450-A PRO MAX
İşlemci : AMD Ryzen 7 3700X

Toplam : 7.409,27 TL yapıyor.

Kendi topladığım sistem ile bu sistemleri karşılaştırırsam şöyle sonuçlar çıkıyor.

Benin önerdiğim sistem hem Güç Kaynağı Hemde SSD olarak daha iyi.

Sistem V1 ile V2 arasında kıyaslama yaparsam Sistem V1 ürünü SSD ve Anakart olarak 1 tık daha iyi ve Sistem V2 ürünü ile V1 arasındaki Ekran Kartı performansı benzer ama Ekran kartı RAM miktarı olarak RX 5500 XT kartı daha gelceğe yönelik bir miktarda.

Yani işin özü şudur, sadece iş amaçlı düşünürseniz benim topladığım en iyisi ve oyun deneyimi bakımından 1080p için gayet yeterli seviyede. Diğer 2 sistemin oyun performansı aynı ama ekran kartı belleği olarak V2 ürünü daha iyi ayrıca iş odaklı düşünürsek Sistem V1 bir tık daha iyi bir disk performansına sahip.

NOT 1 : Genel olarak incehesaptaki hazır sistemlerin hepsine baktım ve 256 GB üzeri M.2 disk seçenekli makine yok olduğundan oradaki tüm sistemleri eledim. teknobiyotik adresinde yüksek işlemci düşük ekran kartı seçeneğide bulamadığım için orayıda eledim. İtopyada genel olarak biraz pahalı olduğundan orayı eledim.

NOT 2 : Sistemlerde özellikle hava akışı iyi bir kasa seçtim önü mesh bir kasa uzun vadede size olumlu sıcaklık performansı sağlar bu yüzden önü kapalı vs. bir kasa seçmeyin önerdiklerim gayet iyi ve ucuz modeller.

Kararı siz vereceksiniz ben detaylıca anlattım ne nedir ne değildir neye ihtiyacınız var.

KS

onurpc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam, kardeşim ve ya abim olsanız bu kadar ilgilenirdiniz. Öncelikle çok çok teşekkür ediyorum. Allah senden razı olsun.

Sizin topladığınız sistem benim için uygundur. Tam aradığım pc. Yüksek performans ama oyun içinde sıkıntısız kullanılabilir. Bugüne kadar hep laptopum olduğu için kasa ve kasa toplamadan anlamam. Her ne kadar tek tek her parçasını elimle takmak istesemde 7binlik cihazı yanlış kabllolama ile ezilip büzülmesinden hiç etmek istemem. O yüzden toplanmış ve denenmiş hali benim için kafidir. BU sorunuma da çözüm bulmuşsunuz :) Piyasayı bilmediğim için soruyorum, sinerji.gen.tr üzerinden seçip kurulu gelsin dersem onlar güzel toplarlar mı tek sorum budur :D 

Bir kaç gündür o kadar çok kasa toplama bilgisi yükledim ki kendime kafam allak bullaktı. Hangi ekran kartı, hangi işlemci, karşılaştırmalar, test videoları neler neler :D Cidden çok teşekkür ediyorum. İyi günler :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Verdiğim linkte yani montaj linkinin yorumlarını okuyun iyi iş çıkartıyorlar sorun yaşamazsınız. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri