Yazma Korumalı hatası!

Woozy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Merhaba Yeni pc topladım pc'ye windows v.s  herşeyi kurdum ama en son yeniden başlatınca pc'yi hoşgeldiniz ekranında yükleniyor olarak kalıyor.
Format atmaya çalıştım hata verdi
Sonra M2 SSD'diyi başka pc'ye takıp diski bicimlendirmeye çalışınca yazma korumalı hatası alıyorum yardımcı olurmusunuz?

[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disk anakarta şifrelenmiş CMD komut dosyası ile çözülür ancak şifre korumalı hatası. Ancak gerek yok sisteminize takın ve oradan format tekrar atın ama UEFI format atın. Aldığınız hata ne ise onuda buraya yazın.

KS

Woozy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Disk anakarta şifrelenmiş CMD komut dosyası ile çözülür ancak şifre korumalı hatası. Ancak gerek yok sisteminize takın ve oradan format tekrar atın ama UEFI format atın. Aldığınız hata ne ise onuda buraya yazın.

Disk yazma korumalı oldugu için format atamıyorum o disk üzerine
Nasıl çözücem şifreyi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD diskin takılı olduğu sistemde CMD 'yi Yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki kodları yazın. Başlata Komut İstemi yada CMD yazabilirsiniz.

Sonrasında açılan pencerede aşağıdaki komutları girin.

• diskpart
  • list disk
  • sel disk #
  • attributes disk set readonly
  • attributes disk clear readonly
  • exit
list disk komutundan sonra sistemdeki diskler listelenecek. Bu disklerden boyutlarına bakarak SSD diski bulun ve numarasını bir sonraki komut olan sel disk karşısındaki # bu işareti silip buraya yazın.

Bu komutlar diskin yazma korumasını kaldırmalı.

KS

Woozy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Denedim pc'ye tekrar format atamya çalınca Hata:0x80042428 Alıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS 'a girip Boot sekmesinden Boot Mode kısmını UEFI yapın ve kaydedeip çıkın. Daha sonra format ektanında disk sekmesine gelince tüm bölümleri sil deyin ve yeni birim oluşturup biçimlendirip ilerleyin.

KS

Woozy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS 'a girip Boot sekmesinden Boot Mode kısmını UEFI yapın ve kaydedeip çıkın. Daha sonra format ektanında disk sekmesine gelince tüm bölümleri sil deyin ve yeni birim oluşturup biçimlendirip ilerleyin.

Bios'ta boot mode yok 
JfThoY.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam türkçe yazıyor sizde UEFI aktif durumda. Yonga seti sekmesinden Sata Modu ayarını ACHI yapın değilse bundan başka bir ayara gerek yok. Eğer BIOS 'tan hiçbir ayarı değiştirmeseniz bile format disk sekmesinde dediklerimi uygulamayı deneyin.

KS

Woozy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam türkçe yazıyor sizde UEFI aktif durumda. Yonga seti sekmesinden Sata Modu ayarını ACHI yapın değilse bundan başka bir ayara gerek yok. Eğer BIOS 'tan hiçbir ayarı değiştirmeseniz bile format disk sekmesinde dediklerimi uygulamayı deneyin.
Yok malesef olmuyor ürünü firmaya göndericem degişim saglayacaklar
Ürün; James Donkey JD256 256GB M2

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Muhtemelen disk ile ilgili bir hata var sorun üründen kaynaklı gibi değişim yada iade alırsanız sonucu bildirin konu açık kalacak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri