Yeni Aldığım Bilgisayarımda Büyük Problem

Umut Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar alalı 2 hafta oldu olmadı 1060 6gb r5 1600 var 8gb 3000mhz de ram
bilgisayar 2 3 günde bi durduk yere hddyi %100 kullanıyor görev yöneticisinde kasıyor
veya kullanmadan direk kitlenip kalıyor yada ekran siyah oluyor ve bu sırada ekran kartının logo ışığı yanıp sönüyor ve anakartta bulunan cpu ışığı yanıyor güç kaynağını kapatıp açınca düzeliyor ne yapmalıyım ısıdan kaynaklı olması imkansız 30 - 50 derecede çalışıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç kaynaığından gelen kablolar düzgün bağlı mı? Kaç W güç kaynağınız var? Sisteminizde virüs taraması yaptınız mı? Son olarak HDD mi SSD mi kullanıyorsunuz. HDD yazmışsınız ama ben yinede sormak istedim. Son olarak Windows 10 'mu kullanıyorsunuz. 2 tahminim var ta güç kaynağınız yetersiz yada bağlantılarında bir sorun var, yada sisteminizde virüs var. Donanımı böyle zorlaya bir virüs uzun zamandır görmemiştim bu yüzden bu düşük bir ihtimal.

KS

Umut Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Windows 10 kullanıyorum 1tb wd hdd ve xigmatek 600w 80plus güç kaynağı ve şimdi olan birşeyi yazıyorum pubg güncellemeye bıraktım geldim ekranı açtım gene donmuş resledim windows yükleme yerinde takılı kaldı gene ışık olayı oldu ve ramı söküp taktım 2400 mhz ye geri gelior söküp takınca ve açıldı 2400 olunca söküp takınca her şey güncel yeni güncelledim bios ekran kartı falan sizce sıkıntı neyde

ve sorun ramdada değilmiş yazıyı yolladım ve gene kapandı güç kaynağını kapatıp açıorum tekrar açıorum pc yi windows yükleme ekranında donuyor işlemci isiği yanıo anakartta

herşeyi tam takır 2. haftadan beri bu sorun cidden tak etti canıma daha borcu bitmeden böyle yapmaya başladı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun anakartında galiba, elektriksel bir durum var ortada elektrik atlaması kaçak var gibi veya güç kaynağından gelen kabloların doğru oturmuyor anakartına bileşenlere zarar verir bu durum. İşlemcine uygun başka bir anakrt ile test edebilirsen denemen gerek.

KS

Umut Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
herşeyi sağlam olmasa sanırım 1 hafta idare etmezdi bağlantı olarak en iyisi vatana aldığım yere götüreyim bi baksınlar olmadı garantiye göndericem

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Umut Sayan' Alıntı:
herşeyi sağlam olmasa sanırım 1 hafta idare etmezdi bağlantı olarak en iyisi vatana aldığım yere götüreyim bi baksınlar olmadı garantiye göndericem

Ben anakart 24 pin bağlantısı yarım bağlı şekilde 2 ay çalışmış PC görmüş biri olarak bunu sordum, nasıl oluyor bilemem ama bazen bu tarz şeyler oluyor servis işi çözecektir.

KS

Umut Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şu anda vatandan geldi orda donmadı disk denetleme yaptı kendisi açılırken orda şu anda sıkıntı yok eski arkadaşlarını özled
sanırım :D

KS

Umut Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ve beni çıldırtmaya devam ediyor en sonunda parçalayacam o olucak aynı şekil devam ediyor 1 gün sıkıntısız çalışıor 2. gün sabahtan başlıo akşama kadar donuo res atsam güç kaynağını kaopatıp açsam bile açılmıyor biiiip die ötüp ötüp duruyor veya cpu ve dram ışığı yanıor ekran gelmiyor kafası esince açılıyor ve açıldığında windows hata kurtarma ekranı gibi bişey gelio işte dosyalarınızı saklayın windowsu yeniden kurun veya eski süreme dünün gibi seçenekler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri