Yeni anakart ve gelmeyen görüntü...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furisu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Roboto, Arial, sans-serif]Herkese selamlar,[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif]2-3 yıldır kullandığım ve özellikleri aşağıda yazılı olan sistemi kullandım.[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif]Bir süre sonra anakartım arızalandı ve yerine geçen hafta ASUS M4A89GTD/USB3 aldım.[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif]İşlemci, kasa ve güç kaynağı fanları devreye giriyor ancak monitöre BIOS ekranı dahil görüntü gelmiyor.[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif]BIOS pilini çıkarıp 1-2 dakika bekledikten sonra tekrar taktım ama değişen bir şey olmadı.[/font]
[font=Roboto, Arial, sans-serif]Yardıma ihtiyacım var millet...  :-/ [/font]

• [font=Roboto, Arial, sans-serif]AMD FX-8350 AM3+[/font]
  • [font=Roboto, Arial, sans-serif]PATRIOT ([/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]PGD38G1333ELK) [/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]DDR3 - 8 GB[/font]
  • [font=Roboto, Arial, sans-serif]GIGABYTE GA-970A-D3 [/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]AM3+ (AMD 970/SB950) [/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]DDR3 2000MHz (O.C.) SATA 3.0[/font]
  • [font=Roboto, Arial, sans-serif]XIGMATEK [/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]NRP PC602 [/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]600 WATT [/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]80+ BRONZE[/font]
  • [font=Roboto, Arial, sans-serif]TERMALTAKE NIC C4 [/font][font=Roboto, Arial, sans-serif]LGA775/1150/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1[/font]
  • [font=Roboto, Arial, sans-serif]MSI[/font][font=Roboto, Arial, sans-serif] GEFORCE[/font][font=Roboto, Arial, sans-serif] GTX 970 (TIGER)[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran Kartınız, Monitörünüz veya kablolar arızalı olabilir. Bunları ayrı ayrı deneyin. Örneğin başka kablo ile deneyin veya VGA ile bağlıyorsanız HDMI veya DVI ile bağlayın, monitörde HDMI yoksa dönüştürücü kullanarak bağlayın. Monitörü başka bir cihazda deneyin. Vesaire vesaire gibi seçenekler ile test gerçekleştirmeniz lazım ki seçenekleri eleyebilesiniz.

Ayrıca RAM 'inizi kontrol edin, yanlış takılmış veya pinlerinde okumama vs. gibi sorunlar olabilir ki buda görüntü gelmesini engelleyen bir unsurdur. RAM 'inizi çıkartın ve sarı uçlarını silgi ile silip kuru bir fırça ile (Diş fırçası olabilir) iyice fırçalayın ve anakartın üzerinde ki tüm soketlerde deneyin. Bu işe yarayabilir.

KS

furisu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, tavsiye için teşekkürler. Ama bir çoğunu denemiştim.
Yaptığım denemeler...
* Bellekler tek tek ve çift olarak farklı yuvalarda denendi.
* 3 farklı görüntü kablosu denendi.
* Kasa HDMI ile TV'ye bağlanarak denendi.
* Harici ekran kartı ile ve ekran kartsız denendi.
* Bellek yuvaları boş bırakılarak denendi.
* Harici ekran kartındaki ve anakarttaki görüntü çıkışları (VGA hariç) denendi.
* Bios pili 2-3 dakika boyunca sökülüp olarak bekletilerek denendi.

Benim aklıma gelen ve izlediğim yollar bunlar. Aklıma başka birşey gelmiyor maalesef.
Senin veya diğer arkadaşların aklında başka bir yol var mı hocam?

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bende de görüntü sorunu vardı birçok yol denedim en son olarak tüm ram leri çıkarttım ve tek RAM takınca çalıştı sonra diğerlerini de ilave ettim bu şekilde sorunu hallettim bu gibi durumlarda her ihtimali denemek ve özellikle ilk kullanıcı olarak varsa şüphelendiğiniz bir nokta ilk ona yönelik bir hamle yapmak da sorunu çözebilir

Bu gibi sorunlarda bazen kuzey veya güney köprüsünde ki sorunlar da neden olabiliyor PC iç sistemi bilgi isteyen bileşenlere sahip uzaktan ancak tavsiyede bulunuluyor bu da bazen yeterli olmayabiliyor sorun devam eder ve hiçbir çözüm yolu fayda vermezse bir de servise götür bakalım

Hocam anakart on destek listesinde bir şey gözlemledi m anakart on toplamda 32gb desteklemesi olsa da 8gb ram desteğini bir tek Samsung modelde veriyor 8gb ram takmak istiyorsan ya bunlar Samsung Ramlerin olacak yada diğer 4x4 ram olacak şekilde olmalı BU patriot un 8gb ram desteği gigabeyte ın sitesinde destek bölümünde yok 4 veya 2gb şık başka bir ram denerseniz sorunun düzelir muhtemelen

http://download.gigabyte.us/FileList/Memory/memory_ga-970a-d3.pdf
BU linkten destek listesine bakabilirsin

KS

furisu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ercan Kılıç' Alıntı:
Bende de görüntü sorunu vardı birçok yol denedim en son olarak tüm ram leri çıkarttım ve tek RAM takınca çalıştı sonra diğerlerini de ilave ettim bu şekilde sorunu hallettim bu gibi durumlarda her ihtimali denemek ve özellikle ilk kullanıcı olarak varsa şüphelendiğiniz bir nokta ilk ona yönelik bir hamle yapmak da sorunu çözebilir

Bu gibi sorunlarda bazen kuzey veya güney köprüsünde ki sorunlar da neden olabiliyor PC iç sistemi bilgi isteyen bileşenlere sahip uzaktan ancak tavsiyede bulunuluyor bu da bazen yeterli olmayabiliyor sorun devam eder ve hiçbir çözüm yolu fayda vermezse bir de servise götür bakalım

Hocam anakart on destek listesinde bir şey gözlemledi m anakart on toplamda 32gb desteklemesi olsa da 8gb ram desteğini bir tek Samsung modelde veriyor  8gb ram takmak istiyorsan ya bunlar Samsung Ramlerin olacak yada diğer 4x4 ram olacak şekilde olmalı BU patriot un 8gb ram desteği gigabeyte ın sitesinde destek bölümünde yok 4 veya 2gb şık başka bir ram denerseniz sorunun düzelir muhtemelen

http://download.gigabyte.us/FileList/Memory/memory_ga-970a-d3.pdf
BU linkten destek listesine bakabilirsin

Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam. Yalnız GIGABYTE eski anakartımdı. O arızalanınca ASUS aldım. Tüm bileşenler (Bellekler de dâhil) GIGABYTE anakartta çalışıyordu. Ayrıca bellekleri tek tek ve kit halinde farklı yuvalarda da denedim.
Bu arada, senin mesajına istinaden ASUS dokümanlarını yeniden inceledim ve İŞLEMCİ DESTEK dokümanında kendi işlemcimi göremedim. Anakartın FX-8350 işlemcisini desteklediği konusuna açıklık getirmek için birazdan ASUS müşteri hizmetleri ile görüşeceğim.
Konu ile ilgili herhangi bir tavsiye de bulunan arkadaşlar olursa konu benim için hâlâ günceldir.

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zaten uyumlu olsaydı açardı hani biraz kullansan ve sonradan sorun olsaydı o zaman bir çok yolu denemedim ama şimdi hiç açmayınca illaki bir uyumsuzluk olması gerekiyor yada güç kablolarını eksik takıyorsun vs yani bir ara yapacak bir şey yok yeni işlemci alırsın olmadı

Ben de şimdi baktım en son FX serisinde 8150 destekliyor tahmini ondan yapıyor sorunu keşke başka işlemci ile deneme şansınız olsa da tam emin olabilsen.fx 8150 modelini de alabilirsin piyasada bulabilirsen

KS

furisu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ercan Kılıç' Alıntı:
Zaten uyumlu olsaydı açardı hani biraz kullansan ve sonradan sorun olsaydı o zaman bir çok yolu denemedim ama şimdi hiç açmayınca illaki bir uyumsuzluk olması gerekiyor yada güç kablolarını eksik takıyorsun vs yani bir ara yapacak bir şey yok yeni işlemci alırsın olmadı

Ben de şimdi baktım en son FX serisinde 8150 destekliyor tahmini ondan yapıyor sorunu keşke başka işlemci ile deneme şansınız olsa da tam emin olabilsen.fx 8150 modelini de alabilirsin piyasada bulabilirsen

ASUS ile irtibata geçmeye çalışıyorum. Güncelleme vs gibi işlemler ile kullanabilirsem iyi yoksa yeni bir işlemci için beklemem gerekecek...  :-/

KS

furisu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese günaydın hocalar.
Konu (olumsuzda olsa) sonuca vardı.
BIOS güncellemesi yapılsa dâhi hiçbir şekilde FX-8350 işlemci desteği gerçekleşmiyor.
Ana kartı iade edebilirsem yenisini alacağım. Aksi durumda değerinin altında satmam gerekiyor. :/
Normalde yapmayacağım bir hata bu duruma sebep oldu maalesef.
Daha acı olanı ise hatayı yapanın Bilgi İşlem Sorumlusu olması... :p
Rezillik diz boyu...   :D

Yanıtlar için teşekkürler hocalar. :cool:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri