Yeni Gelecek Olan Ekran Kartları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar.Biliyorsunuz ki yaklaşık 1 hafta sonra 3070 ekran kartları piyasaya sürülecek,onun haricinde ise amd nin big navi serisi tanıtılacak.Günden güne kötüleşen dolar kurundan dolayı big navi serisi beklenemeyecek duruma gelebilir.Sizce 8 gb vram uzun vade için yeterli olur mu yoksa bundan 7-8 yıl sonra ciddi bir sıkıntı yaşar mıyız?Eğer derseniz ki sıkıntı yaşarsınız ekran kartını uzun vadeli kullanacağınız için o zaman 3070 super ve big navi serisini bekleyebilirim.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3070 ekran kartını bekleyin tabi fiyat ve performans olarak şuan üst düzey kartlar arasında olacak.Almışken ve yanınızda paranız varken zirve kartları almanız daha mantıklı olacaktır.Ben beklemenizi öneririm.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
3070 ekran kartını bekleyin tabi fiyat ve performans olarak şuan üst düzey kartlar arasında olacak.Almışken ve yanınızda paranız varken zirve kartları almanız daha mantıklı olacaktır.Ben beklemenizi öneririm.
Hmm anladım aslında vaktimde var beklemek en doğru iş olacaktır.Peki şunu merak ediyorum.Amd nin ekran kartı yazılımlarında sürekli sıkıntılar çıkıyormuş.Siyah ekran gibi hatalar aldığını belirten birçok insan gördüm ve bu yüzden pek güvenemiyorum amd tarafına.Sizce bu sorunları düzeltirler mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AMD kanadında uzun vadede yeni kartlar çıkana kadar bu sorunlar devam eder mi çözülür mü henüz konuşmak yanlış. Duruma göre kartların çıkışından sonra kullanıcıların geri bildirimlerine göre karar verilir AMD kanadındaki yazılımsal sorunların çözülüp çözülmediğine.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kuzenle yaptığım konuşmalar sonucunda beni biraz daha rtx 3070 ekran kartına ikna etti  ama hala 8 gb vram konusunda bir soru işaretim var.Beni ileride daha fazla vramden isteyen oyunlarda ne kadar sıkıntılı bir duruma düşürür?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
8GB VRAM 4K oyunculuk için gayet yeterli eğer 2K oyunculuk düşünüyorsanız zaten sıfır sorun. Bu kadar takılacak bir şey değil 8GB VRAM.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
8GB VRAM 4K oyunculuk için gayet yeterli eğer 2K oyunculuk düşünüyorsanız zaten sıfır sorun. Bu kadar takılacak bir şey değil 8GB VRAM.
2K'da oynayacağım zaten.Ama kartı uzun vadeli kullanacağımdan vramden dolayı bir fps düşüşü yaşar mıyım ileride onu bilmiyorum açıkçası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
VRAM asla FPS düşüşü yapmaz. Ayrıca 2K çözünürlükte zaten VRAM olarak yarı yarıya bir kullanımda gezeceksiniz 6GB civarı maksimumda. Hiçbir sorun yok uzun vadede. Örnek bir video Red Dead Redemption 2 ,DX12 1440P Ultra Settings | RTX 2080 Ti 2K çözünürlükte oyun 6GB sınırlarında geziyor ki bu oyun şuan ki en yüksek VRAM gücüne kullanımına sahip oyunların başında gelir. İçiniz rahat olsun boşa öneri yapmayız burada.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
VRAM asla FPS düşüşü yapmaz. Ayrıca 2K çözünürlükte zaten VRAM olarak yarı yarıya bir kullanımda gezeceksiniz 6GB civarı maksimumda. Hiçbir sorun yok uzun vadede. Örnek bir video Red Dead Redemption 2 ,DX12 1440P Ultra Settings | RTX 2080 Ti 2K çözünürlükte oyun 6GB sınırlarında geziyor ki bu oyun şuan ki en yüksek VRAM gücüne kullanımına sahip oyunların başında gelir. İçiniz rahat olsun boşa öneri yapmayız burada.
Tamamdır rahatladım teşekkürler :D Son olarak kartın oc 'li modelini almak ne fark ettirir? O fiyat farkını vermeye değer mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
OC modeller en fazla size 3-5 FPS kazanç sağlar en baba OC farkı bile en fazla bu kadar kazanç sağlar. Benin önerim size OC olmayan modelleri alın eğer arada ciddi bir fiyat farkı olursa.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
OC modeller en fazla size 3-5 FPS kazanç sağlar en baba OC farkı bile en fazla bu kadar kazanç sağlar. Benin önerim size OC olmayan modelleri alın eğer arada ciddi bir fiyat farkı olursa.
Tamamdır teşekkürler.Umarım stoklar bitmeden alabilirim :D

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Belli olmaz ama bu sefer stoklar daha rahat olacak deniyor bakalım.
Fazla olsa bile bu karta talep çok fazla olacağından yine de erkenden stokların tükeneceğini düşünüyorum umarım öyle bir şey olmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Düşündüğünüz gibi olabilir ama stoklar kısa zamanlarda yenilenecektir diye düşünüyorum. Siz yine de takipte kalın tabi.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Düşündüğünüz gibi olabilir ama stoklar kısa zamanlarda yenilenecektir diye düşünüyorum. Siz yine de takipte kalın tabi.
Tamamdır hocam teşekkürler.İlerleyen günlerde tekrar iletişime geçerim sizinle.İyi forumlar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sormayın benimde kafam biraz karıştı ama ben hala NVIDIA taraftarıyım.

Ancak 3070 kartına rakip olan AMD RX 6800 kartı NVIDIA 3070 kartından ortalama olarak %5 kadar daha iyi sonuçlar veriyor gibi duruyor ki eğer AMD Ryzen 5000 serisi bir işlemci kullanılırsa performans +18% kadar ekstra daha iyi olacak dendi ki buda 3070 kartından toplamda daha iyi olduğu sonucunu çıkartıyor. Ama 79 Dolar daha pahalı AMD oda düz kur çevirisi ile şuan 650 TL + vergiler ile bu normal üretici kartlarının 3070 kartından ortalama 1000 TL daha pahalı olacağını gösteriyor. Yani fiyat olarak pek rakibi ile aynı klasmanda olmayacak ama performans ve 16GB bellek olarak 3070 kartından daha iyi gibi duruyor.

Ben AMD kartlarına oldum olası pek sıcak değilim ama zaman ne gösterir bilemem. Benim fikrim pek değişmedi sadece kafam sınıflandırma ve fiyat açısından karıştı.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sormayın benimde kafam biraz karıştı ama ben hala NVIDIA taraftarıyım.

Ancak 3070 kartına rakip olan AMD RX 6800 kartı NVIDIA 3070 kartından ortalama olarak %5 kadar daha iyi sonuçlar veriyor gibi duruyor ki eğer AMD Ryzen 5000 serisi bir işlemci kullanılırsa performans +18% kadar ekstra daha iyi olacak dendi ki buda 3070 kartından toplamda daha iyi olduğu sonucunu çıkartıyor. Ama 79 Dolar daha pahalı AMD oda düz kur çevirisi ile şuan 650 TL + vergiler ile bu normal üretici kartlarının 3070 kartından ortalama 1000 TL daha pahalı olacağını gösteriyor. Yani fiyat olarak pek rakibi ile aynı klasmanda olmayacak ama performans ve 16GB bellek olarak 3070 kartından daha iyi gibi duruyor.

Ben AMD kartlarına oldum olası pek sıcak değilim ama zaman ne gösterir bilemem. Benim fikrim pek değişmedi sadece kafam sınıflandırma ve fiyat açısından karıştı.
Aslında benim de kafamın karışma sebeplerinden biri bu.Çünkü amdnin önceki serilerinde voltaj,siyah ekran hatalarıyla ilgili forumlarda sıkça yazılar yazılmıştı.Nvidia o konuda çok daha fazla güven veriyor kesinlikle.Bir de 5000 serisi işlemciyi ben dahil belli bir kesim kullanmıyıcak olması nedeniyle o %5'lik performans artışı+8gb daha fazla bellek sunması sizin dediğiniz 650 TL+vergilerle yaklaşık 1000 TL lere kadar gelebilecek olan fiyat farkını vermeye ne kadar değer muallakta kalan konulardan biri olucak gibi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
+8GB RAM 4K oyunculuk için avantaj ama 2K oyunculuk için gereksiz yani o konu çözünürlük olarak ne düşündüğünüze bağlı bir durum. Ryzen 5000 ailesinden bir işlemci kullanmayacaksanız yine yüzdelik bazda ortalamada avantajlı ama işte RX500 ve RX5000 serisinde pek çok yazılımsal ve donanısal sorun ile zaman zaman kullanıcıları etkilediği için orası bence pek AMD lehine bir olay gibi durmuyor tabloda. Birde fiyat farkı var ki oda +1000 TL kadar fazladan vermeye bence değmeyecek bir tablo oluşturuyor genel toplamda. 4K oyunculuğa giriş için bir kart arıyorsanız mantıklı bir seçim gibi duruyor şuan ki tabloda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri