Yeni kasayı kuramadım

Bulent o

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba
Amerika’dan yanımda ekran kartı RAM işlemci vs getirdim kurduracak biryer bulamadım ve kendim yapmaya çakıştım ama olmadı sanırım İstanbul da bunu kurduracağım biryer varmı Avrupa yakasında oturuyorum şimdiden teşekkürler.

Çalıştırınca ez debug ışığı yanıyor kasada

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Herhangi bir PC tamircisi halleder ama sisteme yanlış bir müdahale ederse garanti dışı kalma olasılığı yüksek. Debug LED ışığı yanar zaten normalde ama bir hata kodunda olduğu gibi duruyorsa ki hiçbir sorun yokken de bir ışık sürekli yanar sorun yok demektir ama sürekli yanan bir LED varsa bu hata var demekte olabilir. Anakart kitapçığında LED hata bildirimlerinin ne anlama geldiği yazar. Bileşenlerinizi yazın bir önce uyum sorunu yada BIOS sorunu var mı kontrol edelim. Sonrasında isterseniz Facebook üzerinden yada WhatsApp üzerinden canlı olarak size nasıl toplamanız gerektiği hakkında yönlendirme yapabilirim.

KS

Bulent o

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rtx 2070 Super
Ryzen 5 3600
Corsair 16 Gb 3200 mhz
B450 Mortar Anakart
Sabrent 1 Tb m2 ssd

şimdi şöyle kasayı kurdum ama monitöre birşey gelmiyor anakartı istanbuldan itopyadan aldım bios update olduğunu söylediler. bugün bilgisayarcıya götürdüm baktı etti biraz anakart ve işlemciyi test edemedi sadece elinde eksik malzeme olduğu için ekrana görüntü gelmemesine ney sebep olabilir acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart eski Ryzen işlemciler için Ryzen 1000 ve 2000 serisi için çıkmış bir model. BIOS güncellemesi olmadan Ryzen 3000 serisi bir işlemciyi tanıtamaz ve sistemden görüntü alamazsınız.

Anakartınız işlemcisiz BIOS güncellemesi yapılan modellerden.

1. Anakartınızın BIOS sürücü http://download.msi.com/bos_exe/mb/7B89v1B.zip bu linkten indirin.
  2. RAR içinden çıkan E7B89AMS.1B0 dosyasının adını MSI.ROM olarak değiştirin.
  3. FAT32 olarak biçimlendirilmiş bir USB belleğe sadece bu MSI.ROM olarak değiştirdiğiniz dosyayı atın.
  4. Bu belleği anakartınızın arka kısmında en tepede ufak bir buton var bu butonun hemen altında olan USB portuna takın ve üzerindeki bu tuşa basın.
  5. BIOS güncellemesi başlayacak, bu işlem 5 dk. kadar sürebilir ve güncelleme yapılırken bir LED ışığı yanıp sönecek. Tamamen söndüğünde işlem tamamlanmış demek oluyor.
  6. Bu aşamalarda anakart üzerinden sadece işlemci ve 24 pinli büyük ATX anakart güç kablosu takılı olacak. Geri kalan her şey diskler , bellekler , işlemci vs. anakarta bağlı olmayacak. Aşağıdaki videoda işlemler gösteriliyor bakabilirsiniz.

Video : https://www.youtube.com/watch?v=iTkXunUAriE

BIOS güncellemesi yapıldıktan sonra işlemci ve diğer bileşenleri takıp görüntü alabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir hata oluşmuştur videodaki gibi yaptığınıza emin misiniz? Tek bir eksik yada yanlış durum olmamalı. BIOS dosyası adı MSI.ROM olmalı sonra . yada dosya adında bir sorun olmamalı. Ayrıca kullandığınız USB bellek Fat32 formatında biçimlendirilmiş bir bellek olmalı buda çok önemli. Bilmiyorsanız netten bakıp nasıl Fat32 biçimine bir belleği getirebilirsiniz bakabilirsiniz. Sonrasında bu MSI.ROM adlı dosyayı bu belleğe atıp anakarttaki o butonun altındaki ilk USB slotuna takıp anakartta sadece videodaki gibi işlemci güö kablosu ve anakart güç kablosu takılı olacak diğer tüm bileşenler çıkmış olacak. Bu şekilde olduğunda doğru bir şekilde videodaki gibi ışık 3-5 dk. yanıp sönecek ve işlem bitecek.

KS

Bulent o

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Her aşamayı kontrol ettim hocam basit bir işlem zaten ama olmadı bir türlü zaten uptade olabilir mi yada bozuk ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bozuk olma ihtimali yok BIOS güncellemsi sorununuz var bariz bu. Bence siz bunu gittiğiniz PC tamircisine söyleyin deyin bu anakart Ryzen 2000 serisi ile çıkan bir anakart buna Ryzen 3000 serisi işlemcileri tanıması için BIOS güncellemesi gerekiyor. Onun elinde eski Ryzen 1000 yada 2000 serisi işlemci vardır takıp sistemi açarsınız BIOS 'u günceller ve sonrasında sizin işlemciyi takarsınız.

Axxeque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım güncelleme ile alakalı. Rufus programıyla biçimlendirerek çözmüştüm. Bi dene istersen

KS

Bulent o

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu sorunu çözdüm ama bu sefer de bilgisayar açılırken anakart logosunun geldiği kısımda 10dk dan fazla takılı kalıyor :/
resimag.com/p1/e55ba7b817a.jpeg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Resim açılmıyor. Anakartınızın üzerinde para büyüklüğünde bir BIOS pili var onu sökün güç yokken anakartta sonrasında bu pil olmadan açın. Eğer açılırsa tekrar kapatın sistemi ve bu pili takın böyle açın tekrar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri