Yeni Kurulum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba arkadaşlar bugün yeni bir modem ile VDSL'ye geçiş yaptım lakin ya modem kurulumunu beceremedim ya da başka bir sorun var aşağıda gördüğünüz gibi indirme hızı 0-1 arası dolaşırken yükleme hızı 5-8 arası dolaşıyor ve ayrıca pingtede 500lere kadar çıktığı oluyor hız testinde,yardımcı olabilecek biri var mı ? yoksa müşteri hizmetlerine mi bağlanmalıyım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazınızın kurulum ayarlarını kendi sitesindeki kurulum anlatımına göre yaptığınızdan emin olun olmadı modemi sıfırlayın. Ağ kartınızın güncel olup olmadığını kontrol edin. Bunlarda bir sorun yoksa Windows odaklı olabilir ona göre birkaç önerim olabilir ama önce bunları bir kontrol edin.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Ağ kartım güncel gözüküyor dediğiniz gibi kullanım kılavuzunun dediği gibi yaptım internete bağlanabiliyorum lakin dediğim gibi hızlar ortada..
Modem;

[font=Roboto,]Zyxel VMG3312-T20A 300 Mbps VDSL 2 Modem[/font]

bunu kullanıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
[font="Open Sans", sans-serif]Ağ ayarlarınızı sıfırlamak işe yarayabilir. Aşağıdaki yöntemi deneyin.[/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Tüm ağ ayarlarınızı sıfırlamak ve Cache dosyalarını silmek işe yarayabilir. İşlemler için aşağıdakileri uygulayın.[/font]

• [font="Open Sans", sans-serif][*]@echo off
    [*]netsh winsock reset
    [*]netsh winhttp reset proxy
    [*]netsh int ip reset a.txt
    [*]ipconfig /flushdns
    [*]ipconfig /registerdns
    [*]ipconfig /release
    [*]ipconfig /renew
    [*]netsh advfirewall reset
    [*]exit
    [/font]
[font="Open Sans", sans-serif]Bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İşlemlerden sonra DOS ekranı kapanacak ve siz sistemi yeniden başlatacaksınız. Sistem açıldığında biraz bekleyin yeniden ayarlamalar yapılacak otomatik olarak sonra internet gelecek. [/font][font="Open Sans", sans-serif]Yukarıdaki işlemi deneyip tekrar bakın soruna.[/font]

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Dedikleriniz yaptım hayret verici ping düzelirken indirme hızında herhangi bir değişim olmadı :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olabilir ama servis sağlayıcınız odaklı da bir sorun olabilir. Arayıp canlı destek ile sorunu çözmelerini isteyebilirsiniz kayıt bırakmanıza gerek yok.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
bakalım destek kaydı bıraktım inşallah bi sıkıntı yoktu yasaklarda giriyor araya 3 4 gün boş durmak istemem :)) Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

KS

KTXNOOB

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Sonuç beni korkutan olmadı Allahtan. Tekrardan laptobumla direk bağlantının geldiği noktadan bağlandım ve başarılı oldu kısacası sorun kablolardanmış :) tekrardan ilginiz için teşekkür ederim iyi forumlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri