Yeni Pc Donma Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, yeni toplanan pc açtığında soeunsuz açılıyor fakat 5 dk sonra pc kilitleniyor ve hiçbir işlem yapamıyorum ekran kartından olduğunu düşündüm ama farklı ekran kartıyla denediğimde yine ayni sorun oluyor bir sizce sebebi nedir çok canımı sıktı bu durum :( 

Ekran kartı-Sapphire rx 5700 xt nitro+
Anakart-MSI b450 tomahawk max 
Ram-thermaltake thougram 2×8 rgb
İslemci-Ryzen 5 3600
Güc kaynagı-750 w ​

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizdeki disk nedir? Disk genelde Windows kaynaklı sistemi kilitleyebilir yada Windows hasar aldıysa bileşen bazlı olmadan sistem yine kilitlenebilir. Format atmayı denediniz mi? Ayrıca sürücü kurulumlarınızı doğru versiyonları ile kurmadıysanız buda sistemi kilitleyebilir. Bunları kontrol edin veya format atıp tekrar bakın.

KS

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pc sıfır hocam daha ilk kurulumu, disk olarak 2 TB Seagate Barracuda HDD ve 240 GB Crucial BX500 marka ssd var windowsu ssd kurduk ama anlayamadım farklı ekran kartı denedim farklı anakart denedim bir türlü olmadı acıldıktan 5 dk sonra donuyor pc kilitleniyor hiçbiŕ işlem yapılmıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format ve sürücü kurulumlarını doğru yaptınız mı? Birde SSD 'ye değilde HDD ye kurun sistemi belki SSD diskte kronik sorun olabilir. Genelde disk odaklı olur bu tarz sorunlar. Birde anakartınızın BIOS 'unu güncelleyin buda sorun anakart bazlı ise çözecektir.

KS

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Farklı bir ssd denedim ama yine ayni sonucu verdi birde anakart bios update deniyeyim bakayım güncellendi diye biliyorum ama kasa elimde degil şuan pazartesi anca bakabilirim dediklerinize bakacağım.

KS

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tüm parçalar değişti sorun devam etti sona islemci kalmişti kesin windowstan dedim ama işlemci degiştiğimde sorun ortadan kalkti maalesef işlemci sorunlu çıktı garantisine göndericem geri nasıl bozuk işlemci gönderebilirler ki :mad:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sitede küfür ve argo kelimeler yasaktır. Yorumunuzdan bu kelimeleri çıkarttım lütfen bir daha ki sefere daha dikkatli olun.

Sorunlu işlemci olayına gelirsek bazen firmadan yada direkt AMD 'den kaynaklı bu tarz sorunlar olabilir. Değişimi yaptıktan sonra sorunuz olursa yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri