Yeni PC Mavi Ekran Hatası

FerNweH

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

yeni olduğum ve konuyu nereye açacağımı tam olarak bilmediğim için buraya açıyorum, umarım doğru yerdir, kusura bakmayın.

3 gün önce Vatan'dan bir sistem topladım. Kurulumunu arkadaşım yaptı. Sorunum şu ki, bilgisayarı açıp oyuna girdikten 1,5 - 2 saat sonra mavi ekran alıyorum. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda geceden sabaha kadar oynuyorum ve bir problem yaşamıyorum. Gözlemlediğim kadar ile bilgisayarı ilk açtıktan 1,5-2 saat sonra bu sorunu yaşıyorum.

Anakart Modelim ASUS B450M PRO-M2 V2 

Bilgisayarı kurduktan sonra arkadaşım BIOS güncellemesini de yaptı Fakat BIOS'ta Ram Frekansını yükseltmek için OC'e girdiğimizde  BIOS donuyor. Yaşadığım bu mavi ekran sorunu anakart ile alakalı olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FerNweH' Alıntı:
Merhabalar,

yeni olduğum ve konuyu nereye açacağımı tam olarak bilmediğim için buraya açıyorum, umarım doğru yerdir, kusura bakmayın.

3 gün önce Vatan'dan bir sistem topladım. Kurulumunu arkadaşım yaptı. Sorunum şu ki, bilgisayarı açıp oyuna girdikten 1,5 - 2 saat sonra mavi ekran alıyorum. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda geceden sabaha kadar oynuyorum ve bir problem yaşamıyorum. Gözlemlediğim kadar ile bilgisayarı ilk açtıktan 1,5-2 saat sonra bu sorunu yaşıyorum.

Anakart Modelim ASUS B450M PRO-M2 V2 

Bilgisayarı kurduktan sonra arkadaşım BIOS güncellemesini de yaptı Fakat BIOS'ta Ram Frekansını yükseltmek için OC'e girdiğimizde  BIOS donuyor. Yaşadığım bu mavi ekran sorunu anakart ile alakalı olabilir mi?

Sorununuz bir çok denenden olabilir. 

1. Windows kaynaklı sorunlar olabilir ki bu durumda bir Format işlemci deneyin. 

2. BIOS kaynaklı sorun olabilir. BIOS 'u güncelledik demişsiniz doğru yapıldı mı işlemler bilmiyorum ama bir hata oluşmuş olabilir BIOS 'a reset atın sonra deneyin.

3. Ayrıca PSU 'nuzda bir sorun varsa yetersiz güç veya bir elektriksel arıza bu parçaların birisine aniden gücü çok az verip veya tamamen kesip mavi ekrana sebep olabilir. Başka bir sistemde ilk açılışını deneyin bu PSU 'nun sorun çıkartıyormu bakın.

4. Parçaları eğer siz toparladıysanız ve statik elektrik boşaltımı yapmadıysanız RAM vs. gibi açık devre kartlarına statik elektrik bırakmış olabilirsiniz ani elektriksel atlamalara sebep olabilir bu durum ve mavi ekran sebebi olabilir. Bu sorun genelde sistem açılmaması olarak karşılaşır ama mavi ekran verdiğide olabiliyor.

5. Parçaları özellikle RAM ve Ekran Kartını söküp sarı sokete giren uçlarını bir silgi ile iyice silip kuru bir fırça ile (Diş fırçası olabilir) iyice temizleyip soketi üfleyip toz vs. kalmadığından emin olup tekrar takın ve böyle deneyin.

6. Son olarak tüm kablolarınızı kontrol edin eksik veya tam oturmamış bir kablo kalmasın.

Bu işlemlerden sonra sonuçları bildirirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri