Yeni pc topluyorum yardım eder misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muhammet Ali Arslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
GIGABYTE GA-AB350M DS2 anakart (Islemci overclock edebiliyor mu bilmiyorum)
Ryzen 3 2200G Islemci
Kingston hyperx 8 gb 3000 mhz ddr4 ram
Msı gtx 1050 gaming x 2gb 128 bit ekran kartı (700-800 TL Vatan fiyatı)

------------------------

Bu parçaların birbirine uyumu nasıl olur ? Bu sisteme benzer daha uygun bir sistem çıkartılabilir mi? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Herkese iyi günler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Muhammet Ali Arslan' Alıntı:
Merhabalar,
GIGABYTE GA-AB350M DS2 anakart (Islemci overclock edebiliyor mu bilmiyorum)
Ryzen 3 2200G Islemci
Kingston hyperx 8 gb 3000 mhz ddr4 ram
Msı gtx 1050 gaming x 2gb 128 bit ekran kartı (700-800 TL Vatan fiyatı)

------------------------

Bu parçaların birbirine uyumu nasıl olur ? Bu sisteme benzer daha uygun bir sistem çıkartılabilir mi? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Herkese iyi günler.

Madem ekran kartı koyacaksın senin yerinde olsam aşağı yukarı 80 TL daha verip Ryzen 1300X li bir sistem toplardım 4+4 Çekirdek kombinasyonun olur ve daha performanslı çalışır ilerisi içinde yatırım.

Asus Prime B350-PLUS AMD B350, Ryzen AM4 Socket 3200Mhz OC. HDMI, DVI, VGA DDR4, USB 3.1, ATX Anakart - 515,66 TL

AMD Ryzen ™ 3 1300X 3.5GHz (Turbo 3.9GHz) 8MB AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu) - 596,37 TL

KS

Muhammet Ali Arslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.
Ekran kartı ve monitör haricinde kasa,anakart,islemci,ram bu parçalar için 1500 tl bütçem var sizin dediğiniz gibi yaptığım zaman kasa alacak para kalmıyor :) Fikrinizi değerlendireceğim fakat uygulayabileceğimden pek emin değilim :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Benim söylediklerim ile senin söylediğin parçalar arasında fiyat farkı yok denecek kadar az. Senin anakart ve işlemci seçimin 1000 TL gibi bir fiyat yapıyor zaten benim söylediğimde işlemci ve anakartta en fazla 1100 tl civarı seçim yapmak senin için zor filan olmamalı. Zaten ben fiyat arttıracak bir şey söylemedim daha iyi bir işlemci alman mantıklı olur sen APU seçmişsin üstelik düşük olan veriyonu seçmişsin ve gtx 1050 ekran kartı var ayrı olarak bu saçma bir para harcama yöntemi olur paranı boşa harcama diye dedim. Senin fikrin ve paran ama 4+4 = 8 çekirdek işlemci al 80 tl fazla senin seçtiğin işlemciden.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benim söylediklerim ile senin söylediğin parçalar arasında fiyat farkı yok denecek kadar az. Senin anakart ve işlemci seçimin 1000 TL gibi bir fiyat yapıyor zaten benim söylediğimde işlemci ve anakartta en fazla 1100 tl civarı seçim yapmak senin için zor filan olmamalı. Zaten ben fiyat arttıracak bir şey söylemedim daha iyi bir işlemci alman mantıklı olur sen APU seçmişsin üstelik düşük olan veriyonu seçmişsin ve gtx 1050 ekran kartı var ayrı olarak bu saçma bir para harcama yöntemi olur paranı boşa harcama diye dedim. Senin fikrin ve paran ama 4+4 = 8 çekirdek işlemci al 80 tl fazla senin seçtiğin işlemciden.

Çokta güzel anlatmış uğur.Özet geçmek gerekirse paranı ufak bir miktar daha arttırıp daha iyisini almalısın diyor...

KS

Muhammet Ali Arslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok tesekkür ederim aydınlattığınız için bu tarz konularda pek bilgim yok o yüzden saçma sapan seçimler yapmam normal :) Sizlerden de bu yüzden yardım istedim ve fazlasıyla yardımcı oldunuz :) Cok tesekkürler :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri