Yeni Ram Takılması sonrası pc yavaş açılıyor

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar iyi günler Ecs b250h4m20 anakartım var onceden 8gb 2400 mhz samsung ram takılıydı 13 saniyede pc açılıyordu şuan gskilss 2x8 gb ram taktım pc 30 saniyede açılıyor anakart logosu çok geç geliyor sebebi ne olabilir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve bellekler DUAL Channel yani 2 bellek için takılması gereken soketlere taktığınızdan emin olun.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakartımda 2 tane slot var zaten

Ve biosu nasıl sıfırlayacağım yardımcı olurmusunuz

Exit bölümünde discard changes and reset var o sifirliyormu biosu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ayarlarına girip EXIT sekmesinden yada anakart üzerindeki bozuk para şeklindeki pili sistem kapalıyken söküp 3-5sn. bekleyip geri takarsanız sıfırlanmış olur. Ayrıca belleklerinizin frekansını anakartınızın desteklediği hıza çekin ki 2400MHz maksimum hız sanırım.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
şuan 2400 mhz de çalışıyor bellekler xmp profili ile açtım fakat 20 saniye siyah ekranda bekletiyor ondan sonra pc hemen acılıyor zaten

exit bolumunde [font="Open Sans", sans-serif]discard changes and reset yazıyor o sıfırlıyor sanırım biosu sıfırladım fakat aynı[/font][/SIZE][/color]
[hr]
[quote="ugur.gozaydin"]
BIOS ayarlarına girip EXIT sekmesinden yada anakart üzerindeki bozuk para şeklindeki pili sistem kapalıyken söküp 3-5sn. bekleyip geri takarsanız sıfırlanmış olur. Ayrıca belleklerinizin frekansını anakartınızın desteklediği hıza çekin ki 2400MHz maksimum hız sanırım.
[/quote]

Bios pilini söküp taktım fakat karşıma american megatrends diye bir yazi çıktı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bellekleri size ben önermiştim ki F43200C16D-16GVKB bu bellek kiti B250H4-M20 bu bağlantıdan bakarsanız anakartınızın test edilmiş bellek listesinde mevcut. Yani uyumsuzluk söz konusu değil. Ancak belki BIOS sürümü ile alakalı bir sorun olabilir. Size tavsiyem B250H4-M20 bu bağlantıdan Driver / BIOS & Others Download kısmını BIOS & Others yapın ve 2017/07/18 sürüm BIOS 'u eğer güncel değilse sizin BIOS 'unuz güncellemeyi deneyin ve böyle kontrol edin.

KS

ahmet.karakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam teşekkür ederim deneyeceğim bellekler uyumsuz değil

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri