Yeni Sistem Görüntü Gelmiyor

Hippios

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba. Yeni topladığım sistemde ekran kartını PCIE 4.0 girişine bağladığım zaman görüntü alamıyorum. Alttaki 3.0 girişine başladığım zaman sistem geliyor. Gigabyte RTX 3060ti'yi üst girişe bağladım zaman VGA ledi yanıyor. Alt girişte olduğu zaman windows geliyor. 4.0 Girşinden nasıl görüntü alırım başka ana kartlarda da aynı şekilde sorun yaşadım.

R9 5900x
Gigabyte RTX 3060ti
MSI MAG x570 tomahawk
2*16 g.skill ripjaws 32gb ram
Crucial 1tb p5 nVme SSD
Sharon 750w 80plus gold PSU

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Cvp: Yeni Sistem Görüntü Gelmiyor

Çok kişide varmış bu sorun ancak çözen yok. Msi'nin yeni bios yayınlaması bekleniyormuş.

Bir ihtimal m2'yi alt slota takmak işe yarayabilir.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Bazı anakartlarda CSM ayarını değiştirmek sorunu çözebiliyormuş. Deneyebilirsiniz.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Hippios' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Yeni topladığım sistemde ekran kartını PCIE 4.0 girişine bağladığım zaman görüntü alamıyorum. Alttaki 3.0 girişine başladığım zaman sistem geliyor. Gigabyte RTX 3060ti'yi üst girişe bağladım zaman VGA ledi yanıyor. Alt girişte olduğu zaman windows geliyor. 4.0 Girşinden nasıl görüntü alırım başka ana kartlarda da aynı şekilde sorun yaşadım.

R9 5900x
Gigabyte RTX 3060ti
MSI MAG x570 tomahawk
Crucial 1tb p5 nVme SSD

Selamlar,

• Sorunun çözümü için MSI MAG X570 Tomahawk anakartınızın son sürüm BIOS güncellemesini yapın.

• Ardından BIOS ayarlarınızda CSM modülü kapalı mı bunu kontrol edin. Bazen CSM kapalı olmadığında Boot etmiyor slot. Hem kapalı hem de açık şekilde deneyip sonuçları yazar mısınız?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Birde M.2 diskin yerini değiştirerek dener misiniz. Ekran kartı en tepe sokette olsun olması gerektiği yerde sadece M.2 diskin yerini değiştirin.

KS

Hippios

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:
Hippios' Alıntı:

R9 5900x
Gigabyte RTX 3060ti
MSI MAG x570 tomahawk
Crucial 1tb p5 nVme SSD

Selamlar,

• Sorunun çözümü için MSI MAG X570 Tomahawk anakartınızın son sürüm BIOS güncellemesini yapın.

• Ardından BIOS ayarlarınızda CSM modülü kapalı mı bunu kontrol edin. Bazen CSM kapalı olmadığında Boot etmiyor slot. Hem kapalı hem de açık şekilde deneyip sonuçları yazar mısınız?

BURDAN CSM İLE İLŞGİLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTIM FAKAT OLMADI.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Hippios' Alıntı:
OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

BURDAN CSM İLE İLŞGİLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPTIM FAKAT OLMADI.

Her iki seçenekte de yanıt vermiyor mu hocam? Vermiyorsa problem var. Bir servis yolu görünüyor ne yazık ki :(

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri