Yeni sistem tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar önümüzdeki indirimlerden sistem toplamayı düşünüyorum. önemli parçalar olan işlemci anakart ve Ram almak istiyorum, ancak amd mi olsun İntel mi karar veremedim örnek bir amd topladım ama biraz bütçemi aştı topladığım parçalarda bu  neyi kısarsam mantıklı olur ve anakart İn paylaştığım sisteme yakın kalitede olmasını istiyorum   bu koşullarda önerileriniz ne olur intel veya amd sistem toplasam 2000 civarı bu 3 parçayı nasıl seçmeliyim ileride nvidia ekran kartı planım var ama sizlerinde tavsiyelerini bekliyorum.
JV97JB

https://hizliresim.com/JV97JB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AMD avantajları içlerinden soğutucu çıkması ki INTEL 'deki soğutucular ile idare bile edilmez 150-200 TL soğutucu masrafı var yani ve diğer artısı çekirdek sayısı avantajı olması.

İşlemci modeli olarak AMD Ryzen 5 2600X - 1.102,79 TL ideal olur frekans yüksekliği sebebi ile 2600 modeline göre biraz avantajlı 1100 TL civarı fiyatı var. Eğer güzel indirime denk gelirse AMD Ryzen 5 3600 - 1.381,24 TL modeli daha fazla FPS sunar ama fiyatı 1350-1400 TL civarında. Eğer 2600X 'in şuan ki fiyatına bulunursa indirimlerde kaçırılmamalı.

Anakart olarak, Gigabyte B450M S2H - 421,26 TL modeli sorunsuz kullanabileceğiniz en uygun F/P anakart modelidir 420 TL civarına bulunuyor. Eğer biraz OC yapabileyim biraz daha güçlü bir anakart olsun derseniz AsRock B450M Pro4 - 571,30 TL modelini alabilirsiniz. Bu anakart VRM yapısı olarak daha güçlü bir model fiyatı 570 TL civarına bulunuyor ki bu fiyata satan 2-3 yer buldum genelde 650-700 TL civarında.

RAM olarak 3000 yada 3200 MHz CL16 bir RAM alabilirsiniz. 200 MHz fark çok bir fark yaratmaz en fazla 5 FPS ama alınabilirse alınmalı tabi. 3000 MHz önerim Patriot 16GB(2x8) Viper Steel Gri 3000MHz CL16 DDR4 Ram (PVS48G300C6X2) - 463,39 TL modeli olur 460 TL civarı bulunuyor artısı ömür boyu garantili olması. Marka kaliteli bir markadır içiniz rahat olsun ülkemize 1 yıl kadar önce giriş yaptı yoksa yurtdışında popüler bir markadır. 3200 Mhz önerim ise Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Kırmızı 3200mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2B3200C16R) - 497,58 TL serisinnden bakabilirsiniz 500 TL civarı fiyatı var. RGB olsun derseniz 3000 MHz için XPG 16GB(2x8) Spectrix D41 RGB Kırmızı 3000Mhz CL16 DDR4 Ram (AX4U300038G16A-DR41) - 543,64 TL modeli 540 TL civarında bulunuyor. 3200 Mhz içinde aynı firmanın Adata XPG Spectrix D41 AX4U320038G16A-ST41 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz - 323,90 TL x2 = 647,8 TL modeli 650 TL civarına bulunuyor.

Bunlar şuan 1990 TL minimum maksimumda ise 2300 TL yapıyor. İndirimlerde daha her birisi 100 TL kadar inse güzel bir fiyata gelebilir.

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki uğur bey asrock markasına güvenebilir miyim bir msi bir Asus kadar performans verir mi uzun vadede bu anakart markasının ekstra bir avantajı var mı yoksa f/p amaçlı mı eklediniz çünkü anakart için alternatif de önermemişsiniz diğer markalardan diğer önerilerinizi not alıp indirimde değerlendireceğim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AsRock markası ASUS markasının Asya ülkeleri için geliştirdiği bir alt markadır ASUS kalitesi söz konusu fark yok. AsRock B450M Pro4 modeli VRM olarak biraz daha güçlü bir anakarttır ki VRM dediğimiz olay işlemcilerin güç beslemesinden sorumlu bileşenler oluyor. Alternatif isterseniz Gigabyte B450 Elite modeline yada MSI B450M Mortar , Mortar MAX , Tomahawk veya Tomahawk MAX modellere bakabilirsiniz.

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Verdiğiniz bilgiler ile parça seçimini yaptım şimdi indirimleri kollayacağım ayrıca konu açmamak adına
Bu sisteme rx570 8gb 256 bit ekran kartı düşünüyorum
Bu sisteme nasıl olur ve yine uygun fiyat olursa belki kasa ve psu da alabilirim bana kasa ve psu da önerir misiniz iyi bir indirim olursa almaya çalışacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ercan Kılıç' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler ile parça seçimini yaptım şimdi indirimleri kollayacağım ayrıca konu açmamak adına
Bu sisteme rx570 8gb 256 bit ekran kartı düşünüyorum
Bu sisteme nasıl olur ve yine uygun fiyat olursa belki kasa ve psu da alabilirim bana kasa ve psu da önerir misiniz iyi bir indirim olursa almaya çalışacağım

PSU olarak ileriye dönük daha güçlü bileşenlere açık olsun derseniz Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler - 449,34 TL bu ürünü alabilirsiniz indirimde nasıl olur bilmem ama bu fiyata bu kalitede güç kaynağı zaten şuanda yok. Eğer sistemi idare etsin yeter derseniz High Power 600W Eco 85+ Bronze - 339,11 TL bu ürüne yada Kasa + PSU olarak Corsair Carbide Series SPEC-Delta 550W 80+ Tempered Glass RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa - 672,33 TL bu ürünü bakabilirsiniz. Kasanın 360mm sıvı soğutma desteği + temperli cam ve 3 adet RGB 1 adet normal fanı var.

Kasa işi göreceli bir kavram ne ihtiyacınız var mesela sıvı soğutma takılacak mı? HDD yuvası tercihini nedir? RGB fan yada RGB özelliği olmalı mı? Temperli Cam olmalı mı? Gibi pek çok konu var ve bütçe önemli tabi bunlar olmadan sadece bir kaç öneride bulunacağım.

Aklıma gelen ve genelde önerdiğim kasalar bunlar. Ben hangisini tercih ederdim derseniz hepsi güzel kasalar ama aklımda 3 model var. Corsair 275R , AeroCool TOR ve Dark Prestige modelleri arasında kalırdım. 

Ekran kartı olarak RX 570 olur bir sorun yok bu konuda. En az 2 fanlı modellere bakın ve mümkünse 8 GB belleğe sahip bir model alın derim. Marka önemsiz markalara takılmayın zaten piyasada çok fazla ekran kartı markası yok olanlar kaliteli. Shapphire , PowerColer , Galax , ASUS , MSI , Gigabyte , Evga , Zotac aklıma gelen kaliteli firmalar bunlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şöyle bir şey söylemek istiyorum RX 570 ekran kartı için diğer bileşenler çok yüksek seçilmiş. Örneğin PSU ve RAM 'den bir miktar kısarak Ekran Kartı yükseltilebilir. İşlemcide Ryzen 2600X seçilebilir oda bir miktar fiyat düşürür. Tabi sistem bu haliyle ileriye dönük olmuş ileride çok daha güçlü ekran kartı takılabilir ama dediğim gibi şuan ki haliyle terazi dengeli değil.

PCH F Class 1.0 - İsterseniz bu linkteki sistemi aşağıdaki resimdeki gibi düzenleyip alabilirsiniz. Aynı fiyata çok daha iyi olur.

Screenshot-1.png

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında kafamda da tam da sizin dediğiniz gibi bir düşünce var  mesela 3600 almak istememin sebebi ramler le 3200 Mhz de çalışabilmesi ama 2700x in de çoklu çekirdekten önde olması ve soğutucu blogunun 2 bakır boruya sahip olması rx570 biraz erteleyip 590 da alabilirim eğer düşük kalır diyorsanız şimdilik aman aman bir ekran kartı aciliyetim yok ama indirim olursa diye kafamda fikir oluşmasını istedim
2.olarak hazır sistemleri kendime referans olarak baksamda tercih etmiyorum mesela depolamaya almak istemiyorum kasa olarak biraz bekleyip önerdiğiniz kasa olan dark İn kasasını almayı düşünüyorum gibi gibi bana uymuyor hazır sistemler bu sistemleri inceledim merak etmeyin
Sonuç:
hazır sistem düşünmüyorum(ancak bu tarz çalışmaları destekliyorum)
2.olarak ekran kartı konusundaki fikrinizi not ettim
3.olarak açıklamalara bakarak bu sisteme 2700x mi 3600 mü

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hazır sistem konusundaki fikrinizi saygı duyuyorum özelliştirmeler sınırlı oluyor bunda haklısınız.

Ekran kartı konusunda RX 570 ile bugün 1080p çözünürlükte Ultra ayarlarda oyunayamayacağınız oyun çok az ama bugün için böyle bu yüzden minimum RX 590 önerdim.

2700X vs 3600 karşılaştırması ise şöyle 2700X 8/16 çekirdek ve 3600 6/12 çekirdek. 2700X işlemcisi bu 2 çekirdek fazlası ile render ve iş uygulamalarında öne geçer ama şöyle bir durum var ki AMD Ryzen 3000 serisi ile çekirdek başına düşen performansı arttırdı buda Ryzen 2000 serisi ile 3000 serisi arasında özellikle 1080p ve 2K çözünürlükte FPS farkı oluşmasına sebep oldu. Ancak 2700X en tepe model 2000 serisi olduğu için 3000 serisinin giriş seviyesi modeli 3600 ile yakın değerleri verebiliyor çoğu oyunda yine geride kalıyor çoğunda ama dediğim gibi yakınlar. Aşağıda bir kaç örnek video attım siz karar verin oyuna göre değişiyor performans farkları.

Ryzen 5 3600 vs Ryzen 7 2700X 9 Gaming Test : https://www.youtube.com/watch?v=_R5YxqzEsJs
Ryzen 5 3600 vs Ryzen 7 2700X 6 Gaming Test : https://www.youtube.com/watch?v=SxssT3IjNSs

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım bazı arkadaşlar diğer teknoloji sitelerinde sistemimi paylaştım Ho mu go mu diye  sharkoon psu pişmanlıktır düşük malzeme kalitesi ile gold sertifika hikaye bazı psu testlerinde çok gerilerde bir marka yorumları aldım siz ne dersiniz aslında söylediniz fikrinizi önererek ama bu yorumları da teknik bir cevapla ters köşe yapmak isterim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Boş yorumlara takılmayın derim. HighPower içinde aynısı söyleyen değişik tipler var ama bu markalar kaliteli ürünler yapan firmalar var. Zaten 2. sınıf bu firmalar Alman menşei bir firma Sharkoon firması aynı ASUS , Gigabyte , Corsair , EVGA ve bir çok marka gibi PSU için iç bileşen dizayn ve pek çok konuda bu sadece PSU yapan firmalar ile çalışıyorlar kendileri sadece özelleştirme yapıyorlar. Bu firmalar yardım aldıkları firmalar aklıma gelen en büyükler şunlar Seasonic , FSP , HighPower gibi gibi sadece PSU üretimi yapan firmalar. 80+ ve GOLD sertifikasını almak için bu ürünler zaten teste giriyor öyle GOLD sertifikası boş iş demek saçma bir yorum yapmak ile aynı şey teknoloji cahili derim ben bu yorumu yapana.

Bu Zero GOLD ürünü ortalamada 10 üzerinden tüm incelemelerde 8 puan almış bir ürün. Eksi olarak 2 eksisi var iki yıl garanti çoğu bu sınıftaki GOLD sertifikalı ürünlerinde 5 ile 10 yıl garanti sunar birde sadece mevcut olan koruma teknolojilerinden en önemli koruma yöntemlerini kullanması.

AŞIRI GERİLİM KORUMA (OVP) : Var
KISA DEVRE KORUMASI (SCP) : Var
AŞIRI YÜK KORUMASI (OLP) : Var

YALITIM KORUMA (ÇED) : Yok
AŞIRI AKIM KORUMA (OCP) : Yok
AŞIRI ISI KORUMASI (OTP) : Yok

Eğer bu koruma teknolojilerinin tümünü ve garanti süresinide 3 yıla çıkartmak isterseniz o zaman aynı firmanın SilentStorm Cool Zero GOLD ürünlerine bakacaksınız. Yada paraya kıyıp SEASONIC veya FSP markasından ürün alacaksınız. Bu 2 marka en büyük 2 dev ve piyasadaki neredeyse tüm kaliteli PSU modellerini CORSAIR , Cooler Master , ASUS , EVGA vs. hepsinin aslında üreticisidir. Ayrıca bu markaların genelde ürünler en az 5 yıl garantili olur ki genelde 8 ile 10 yıl garantilidirler.

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım hele bir indirim zamanı gelsin duruma göre bütçemi uyarsa alırım olmazsa daha sonra biraz daha bütçe oluşturup alırım artık. Ben de aslında şuan sistemimde highpower 450w sertifikasız bir psu kullanıyorum şimdilik bir sorunum olmadı aslında yine de malum psu sistemin kalbi ucuza kaçmak ta istemiyorum lakin bütçe de 4000 civarı o yüzden kasa sonra alacağım belki ekran . Kartını da sonraya bırakacağım ancak indirim olursa diğer parçaları almayı düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ancak örnek vermek gerekirse SEASONIC firmasının https://www.teknobiyotik.com/donani...0-plus-bronze-620w-aktif-pfc-guc-kaynagi.html bu ve https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-620w-80-bronz-tam-moduler-guc-kaynagi-pmu406120 bu ürünü Bronz sertifikası ve 620W gücünde olmalarına rağmen gördüğünüz gibi aynı fiyattan satılıyorlar. 5 Yıl garantililer ve tüm koruma teknolojilerine sahipler. 750W modeli https://www.sinerji.gen.tr/seasonic-750w-80-bronz-tam-moduler-guc-kaynagi-pmu406359 760 TL gördüğünüz gibi en kaliteli firmadan almak isterseniz böyle fiyatlar ile karşılaşıyorsunuz.

Eğer Sharkoon firmasından daha iyi bir firma isterseniz aynı fiyat seviyesinde https://www.teknobiyotik.com/catalogsearch/result/index/?dir=asc&order=price&q=high power gd bu linkteki ürünlere bakabilirsiniz. HighPower ürünleri çok daha kaliteli olurlar sadece yıllardır PSU üreten bir firma kalitelidir.

Birde SEASONIC gibi kaliteli başka bir dev firma FSP firmasıdır bu markadan bir ürün isterseniz fiyatı uygun https://www.sinerji.gen.tr/fsp-600w-hydro-serisi-80-bronz-guc-kaynagi-pmu402598 - https://www.sinerji.gen.tr/fsp-700w-hydro-serisi-80-bronze-guc-kaynagi-pmu417365 - https://www.sinerji.gen.tr/fsp-750w-raider-ii-ra2-750-80-silver-guc-kaynagi-pmu416977 bu 3 ürüne bakabilirsiniz. Son ürün en iyisidir.

Aslında çok takılmamak gerekir bütçe dert ise ben Frisby Cougar markasının 700W 80+ Bronz PSU modelini 5 yıldır kullanıyorum tek sorun yaşatmadı. https://www.hepsiburada.com/cougar-cmx-700-700w-80-bronze-power-supply-pm-bd303074 bu ürün. Biraz bulunduğunuz bölgenini elektrik yapısı ile alakalı bir durum. Çok sık elektrik gidiyorsa ve düşük akımlar dalgalanmalar vs. oluyorsa eğer gerekli akım korumalarına sahip bir ürün alın gerisi mühim değil.

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım son bir sorum olsun sizce güç kaynağının modüler olması ile modüler olmaması arasında fark var mı yani gerçekten kablolamaya etkisi nedir modüler psu lar biraz daha pahalı malum sizce bu fiyat farklarına değer mi bir de siz ilk önerdiğiniz de sharkoon madem kaliteli bir firma neden kaliteli psu üreten rakiplerinden daha Ucuz fiyat farkı var dedim kendi kendime baya yüksek farklar var baktığım kadarıyla yani sharkoon 850w gold ile seasonic 620w bronz neredeyse aynı fiyata

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PSU seçiminde en son bakmanız gereken şey modüler olması önemsiz bir detay dert etmeyin.

Fiyat farkına gelirsek, Sharkoon firması PSU işinde 2 yıldır var olan bir firma yani diğer rakiplerinden ucuz olması tercih edilebilmesi için böyle yapmalı. ayrıca SEASONIC dediğiniz firma piyasadaki neredeyse bilindik tüm PSU markalarına PSU yapan bir firma yani en kalitelilerinin başında gelir. Örneğin; Sharkoon SilentStorm Cool Zero GOLD 650W/750W/850W modeller 3 yıl garantili iken SEASONIC firmasının S12II ve M12II Bronz modelleri 5 yıl garantili. Yani tecrübe + kalite farkı ve pek çok güvenlik + uzun ömür açısından çok daha başarılı bir marka olduğu için pahalı. Aynı şekilde FSP markasıda SEASONIC gibi pahalı bir markadır. Bu kadar kafa yorduğunuza değmez dediğim gibi zaten kötü bir marka yada ürün önermem kimseye. Ama almışken en iyilerden almak isterim derseniz aşağıdakilere bakabilirsiniz.

• Seasonic S12II Bronz Serisi
  • Seasonic M12II Bronz Serisi
  • Seasonic FOCUS PLUS Gold Serisi
  • FSP Hydro Bronz Serisi
  • FSP Hyper M85+ Bronz Serisi
  • FSP Raider II 750W Silver
  • FSP Hydro G Gold Serisi
  • Be Quiet! System Power U9 600W-700W Bronz Serisi
  • Be Quiet! System Power 9 600W-700W Bronz Serisi
  • Be Quiet! System Power CM 9 600W-700W Bronz Serisi
  • Be Quiet! Power Zone 11 650W-750W-850W Bronz Serisi
  • Be Quiet! Pure Power 11 600W-700W Gold Serisi
  • Be Quiet! Pure Power 11 CM 600W-700W Gold Serisi
  • SilverStone Essential Bronz Serisi
  • SilverStone Strider Gold Serisi
  • Corsair CX , TX , CS , SF , RM , HX Serileri
  • NZXT E Gold Serisi
  • Cooler Master MASTERWATT Bronz Serisi
  • Cooler Master MWE V2 Bronz Serisi
  • Cooler Master MWE Gold Serisi
  • Cooler Master V Gold Serisi
  • Thermaltake Smart Serisi
  • Thermaltake Toughpower Gold Serisi
Bu önerdiğim ürünler en az 5 yıl garantili ve aralarında 10 yıl garantili olan ürünler var. 600W aşağısında bir ürün tercih etmeyin. Ayrıca modüler olayına takılmayın en son dikkat etmeniz gereken şeydir sadece düzen için bir artısı var yoksa bütçenizi zorlamaya gerek yok. Marka olarak en önce Seasonic Bronz veya Gold > FSP Silver veya Gold > BeQuiet! Bronz veya Gold > NZXT > SilverStone Strider Gold > Corsair Gold > Cooler Master MWE ve V serileri > Thermaltake Smart ve Toughpower serileri bu sıralamada önceliğin olsun. Bütçene göre önce hangisini alabiliyorsan. Gold sertifikaya sahip ürünler önceliğiniz olsun. Hepsi kaliteli ama Gold sertifika alabiliyorsanız tercihini bu yönde olmalı.

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey sistemi aldım. İşte sistemim
Sistemi_fiyatını ve aldığım siteyi yazıyorum
N11 den aldıklarım
Seasonic SEA-M12II-750 EVO Edition 80+ Bronze 750W Güç Kaynağı 809,89 TL yerine 662,19 TL
https://urun.n11.com/guc-kaynagi/se...-edition-80-bronze-750w-guc-kaynagi-P12829831
Dark guardian pc kasası (yarın alacağım)395tl)
Sinerjiden aldıklarım
Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart 18 1 Adet 471,95 TL +vergi
Sapphire Radeon RX590 Nitro+ Special Edition 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 18 1 Adet 1.142,60 TL 1.142,60 TL+vergi
XPG 16(8×2)GB Spectrix D60G RGB Gri 3200mhz CL16 DDR4 Ram (AX4U320038G16-ST60) 560 tl
Vergi dahil 2135 tl tuttu
Trendyol dan aldıklarım
Ryzen 5 3600 işlemci 1289 tl
Toplamda=4470 tl tuttu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Güzel sistem olmuş h.olsun. Birde bence hava soğutma alın 120mm boyutunda. Stok soğutucu kış aylarında fena soğutma ama kule tipi alırsanız faydası olur. Önerilerim aşağıda.

Dark Freezer X126 - 260,32TL
https://www.teknobiyotik.com/dark-f...-direkt-kontak-islemci-sogutucu-dkccx126.html
THERMALTAKE UX200 - 275,10 TL
https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fa...-al12sw-a-intelamd-aluminyum-1150p-P375240136

İkisi de benzer sayılır soğutmada ama ben olsam Thermaltake bu kadar yakınken onu alırdım.

Birde PSU fazla kaliteli olmuş bu sistem için ama olsun uzun ömürlü olur.

Hayırlı olsun.

KS

Ercan Kılıç

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet ileriye dönük alayım dedim almışken markayı da tavsiye ediyorlardı fazlaca 2 bakır borulu soğutucu varşimdilik onunla idare ederim diye düşünüyorum.ileride belki
Tekrardan teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri