Yeni sistemimde oyundan atıyor

Enessnygt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
I Ben yeni sistem topladım. Oyun oynarken aniden oyundan atıyor ve bu her oyunda oluyor. Ekran kartımı güncelledim anakartımı güncelledim fakat sorunu çözemedim. Orjinal Win10 Pro kullanıyorum. Ne yapmam gerekiyor başka?

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: GeIL 16GB(2x8) Evo Spear Amd Edition
Ekran kartı: Zotac GeForce GTX1650 AMP core 4G Gaming 
Güç kaynağı:  PowerBoost 550W Fury 80+
SSD: Kingston 250GB A2000 NVMe Okuma 2000MB-Yazma 1100MB
HDD:  Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200rpm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  1. Ekran kartı sıcaklığınızı kontrol edin ve kartınızın kendi yazılımını urup stok ayarlarda bırakın ve öyle test edin.
  2. İşe yaramaz ise Windows Tuşu + X tuşu ile açılan pencerede Komut İstemini (CMD) aracını Yönetici Olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu yazıp ENTER tuşuna basın ve işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bitince tekrar deneyin. İşe yaramaz ise aynı pencereyi yine açıp önce DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlem bitince DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth komutunu girip yine ENTER tuşuna basıp işlem bitince pencereyi kapatın ve sistemi yeniden başlatın. Sonra tekrar kontrol edin sisteminizi.
  3. DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar NVIDIA 'nın sitesinden güncel sürücüyü kurup sistemi yeniden başlatıp deneyin.
Bu işlemlerin sonucuna göre size baka önerilerimde olacak.

KS

Enessnygt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
1 ve 2'de söylediklerinizi yaptım tekrar test edeceğim bu akşam. Yeni format attım zaten ekran kart driverımı yeni yükledim yani. Ekran kartı sıcaklığında da her hangi bir problem yok sadece oyun içindeyken aniden atıyor işte.

KS

Enessnygt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yok hocam hala aynı düzelmedi yani. Olay görüntüleyicisinde de bir şey gözükmüyor. Bir yerden ekran kartı sürücüsünden olur. Windows update eski sürüm yüklüyor diye okudum. DDU ile ekran kartı driverını silip tekrar sitesinden yükledim yine düzelmedi. Windows Uptade i kapattım yine attı bir şey fark etmedi. Aynı MS hesabıma iki bilgisayar bağlıydı bundan olabilir belki diye düşündüm artık aklıma her şey geliyor. Hesap değiştirdim bilgisayarda yine oyundan attı oda bir şey fark ettirmedi. Ne yapacağımı artık şaşırdım kimse anlamıyor. Daha 1 aylık kasa yeni aldım diye sevineceğime tam tersi bana zulüm oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart BIOS 'unuzu güncel değilse güncelleyin. Ayrıca anakart çipset sürücününüz kurulu olduğundan emin olun. AMD B450 Chipset Driver yazarsanız Google aramasına AMD 'nin kendi sitesinden indirip kurabilirsiniz.

Ayrıca şu FireStorm ZOTAC  yazılımını indirip kurun ve birde öyle deneyin.

Bunlar işe yaramaz ise bazen güç kaynağı sorunu veya ekran kartı donanım yada BIOS sorunları da bu yaşadığınıza sebep olabiliyor. Başka bir PSU ile ve mümkünse başka bir ekran kartı ile deneyin yada ZOTAC servisi ile iletişime geçin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri