YENİ SİSTEMİMDE SORUN VAR

Barış Kamacı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar,
Ben yaklaşık 1 ay önce yeni bir sistem topladım, hemen ardından Windowsu kurdum. Pc yi yeniden açtığımda açılması minumum 15 dk yı bulmaya başladı bazen dahada geç açılmalar oldu. [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] P[/font]rogramlar arası geçişlerde donmalar, bazen ekranda gidip gelmeler oluyor. Oyun girdiğimde ekranda titremeler donmalar ardından oyun atılma gerçekleşiyor. (Bu durum kısa süre içerisinde oluyor) 
Durum bundan ibaret 1 aydır sorunun kaynağını veya cevabını bulmuş değilim. Lütfen yardımcı olun, herşeyin garantisi var en kısa zamanda aldığım yere gidip durumu izah edicem. Bu durum hakkında sizinde düşüncelerinizi duymak istiyorum. Teşekkürler

Sistem özelliklerim.
AMD Ryzen5 3600
MSI B450 Gaming Plus Max
Corsair Vengeance 2x8Gb | 16Gb 3200Mhz Ram
MSI 1660Ti Geforce GTX Gaming X
1TB 64 önbellek 7200Rpm Wd Blue HDD
600W PSU KASA

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem açılışınızın yavaşlığı ayar ve HDD ile alakalı gibi görünüyor. Ekran titremeleri ve donma oyundan atma vs. ise pek çok şeyden olabilir, sürücü eksikliği yanlış yada hatalı sürücü. Windows eksik API dosyaları veya BIOS odaklı sorunlar olabilir. Öncelikle her şeyi güncelleyip eksik sürücü bırakmayın BIOS update Windows güncellemeleri anakart çipset sürücüsü , sata sürücüleri ve ekran kartı sürücüleri vs. her şey. Sonrasında Visual C++ https://support.microsoft.com/tr-tr/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads tüm paketleri. DirectX https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 sürücüsü yüklemesi. Daha sonrasında donanım bazlı sorunlara bakılmalı PSU yeterlimi bu en büyük soru 600W yeterli ama dandik bir marka model ise sorun bu olabilir buna bakılmalı. Tüm bunlardan sonra sistem hale eskisi gibi ise fazla uğraşmadan sistemin bileşenlerini garantiye yollayın en stabil net çözüm bu olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri