Yeni Topladığım PC De İlk Açılışta Kapanıp Tekrar Açılma Sorunu

Onur Uzun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, DDR5 sistemimi yeni topladım bileşenler şöyle:

-Asus tuf gaming b760m-plus wifi
-i5 14600KF
-Asus tuf gaming RTX 4070 oc
-Corsair Vangeance 2x16gb 6000mhz cl30
-Kioxia exeria basic 1 tb gen4 ssd
-Twinmos 1 tb gen3 ssd
-Deepcool pn850m 850W 80+ Gold psu
-Arctic Liquid Freezer ııı pro 360 aio

Anakart bios güncellemesi yapıldı, sistem açıldıktan sonra stabil çalışıyor mavi ekran vs herhangi bi sorun yaşamıyorum sadece pc yi soğuk çalıştırmada power tuşuna ilk bastığımda ışıklar yanıyor fanlar dönüyor sonra hemen anlık olarak geri kapanıyor her şey ve 2-3 saniye sonra kendiliğinden geri açılıyor sistem. Ram frekansını XMP açık halde 6000 mhz ve 5600 mhz olarak iki şekilde de denedim ama durum değişmedi. XMP yi kapatırsak 4800 mhz ye alıyor ram frekansını ve bu şekilde henüz denemedim. Sorun bu mu bilmiyorum zaten. Yaptığım araştırmalar yoluyla bu duruma sebep olabilecek tüm bios ayarlarını denedim. Sistem açıldıktan sonra herhangi bi sorun yaşanmamasına rağmen ve oyunların rahatlıkla ve sorunsuz oynanabilmesine rağmen ramleri söküp tekrar takmayı da denedim. Pc kapalı ve fişi çekili haldeyken kasa power tuşuna 20-30 saniye basılı tutarak statik elektriği boşaltma yöntemini de denedim sonuç değişmedi. Pc yi kapattıktan sonra fişi çekip yani gücü tamamen kesip sonra tekrar fişe takıp normal çalıştırmak için kasa power tuşuna basınca yaşanıyor bu sorun, pc yi kapatıp fişi çekmeden biraz sonra tekrar power tuşuna basıp çalıştırınca direkt tek seferde normal açılıyor sistem. Anakartı ikinci el az kullanılmış biçimde aldım, hiç cmos reset yapmadım denemediğim tek yöntem bu ama sorunun bundan kaynaklaması düşük bi ihtimal olarak değerlendiriliyor genel itibariyle. Bu sorunu benden başka yaşayan olduysa ve çözümünü bulabildiyse lütfen beni de aydınlatsın. İyi forumlar herkese.

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
646
Armoury crate kaynaklı olabilir. Sistem ilk açılıyorken fanların Argb'si fabrika ayarında yanar, sonra söner , kullandığın proğradaki ayarladığın renklere geçer.

KS

Onur Uzun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Armoury crate kaynaklı olabilir. Sistem ilk açılıyorken fanların Argb'si fabrika ayarında yanar, sonra söner , kullandığın proğradaki ayarladığın renklere geçer.
Hocam sadece ışıkların sönüp bikaç saniye sonra tekrar benim ayarladığım şekilde yanması gibi sadece ışıklarla ilgili bi sorun değil gibi. Çünkü fanlar dönmeyi de bırakıyor bildiğin sistem kapanıyor 2-3 saniye sonra tekrar açılıp fanlar dönmeye ve ilk önce varsayılan ayarda (rainbow) ışıkları yanmaya başlıyor sonrasında benim ayarladığım renge geçip sistem normal açılıyor ve stabil çalışıyor.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
879
Önce sistemi en ham halinde (işletim sistemi de dahil) bir süre denemeniz çıkabilecek sıkıntıların tespiti açısından çok daha faydalı olurdu.
Bios, chipset güncel, diğer sürücüler güncel...
BİOS default ayarlarda, herhangi bir hız aşırtma ayarı yapılmamış halde..
RAM lar XMP disable halde- kapalı... Bu konumda RAMler temel frekansta bir süre kullanım...
RAM ler doğru slotlara takıldığında emin olun GRİ iki slota tavsiye ediyor ASUS
Armory Create bu aşamada işin içine karıştırmayın bence de..

Pc yi kapattıktan sonra fişi çekip yani gücü tamamen kesip sonra tekrar fişe takıp normal çalıştırmak için kasa power tuşuna basınca yaşanıyor bu sorun, pc yi kapatıp fişi çekmeden biraz sonra tekrar power tuşuna basıp çalıştırınca direkt tek seferde normal açılıyor sistem.

Fişi neden söküyorsunuz ki normal zamanlar için, evi uzun süre terk etmeyeceksiniz takılı kalsın.
Uzatma kaplosu veya akım korumalı olanı, açma kapama butonu olan edinip, sürekli takılı halde bırakılabilinir.

Kasa marka ve model nedir?

Sonrası için; kasa güç düğmesi bağlantısı ve veya diğer psu güç bağlantıları, kasa ön panel ince kablo bağlantıları, buradan da kontrole gidilebilinir. Ne olur ne olmaz dersek..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri