Yardım Yeni Topladığım Sistemde Görüntü Gelmiyor

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
İlk fotoğrafta bir kabloyu direkt w_pump'a bağladım. Diğerinde diğer kabloyu ilk fana, ilk fandan ikinci fana, ikinci fandan da dönüştürücüye bağladım. Dönüştürücünün bir ucunu cpu_fan'a diğer ucunuda sata kablosuna bağladım.

Soğutucu işlemciye tam temas etmiyor benim anladığım. Şimdi baktım termal macun sadece işlemcinin üst tarafına yapışmış diğer kısımlar boş.
Reis dün çok işim vardı bu akşam müsaitim inşallah hâlâ aynı ise birlikte yeniden bakalım mı

KS

chnnhc67

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Reis dün çok işim vardı bu akşam müsaitim inşallah hâlâ aynı ise birlikte yeniden bakalım mı
Hocam şu an durum şöyle. Boşta 45-50 arası ama sık sık yükseliyor. Stres testi yaptım %100 kullanımda max 87 dereceleri gördü. Sanki normal gibi şu an ama ara ara yükselmeler çok rahatsız edici. Dediğim gibi başta soğutucu tam oturmamıştı termal macunun yayılmamasından anladım. Ama şu an yayılmış durumda

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Hocam şu an durum şöyle. Boşta 45-50 arası ama sık sık yükseliyor. Stres testi yaptım %100 kullanımda max 87 dereceleri gördü. Sanki normal gibi şu an ama ara ara yükselmeler çok rahatsız edici. Dediğim gibi başta soğutucu tam oturmamıştı termal macunun yayılmamasından anladım. Ama şu an yayılmış durumda
Kaliteli macun alıp değişmen gerekiyor mevcut macun o kadar da kaliteli değil o soğutucunun daha iyi işler yaptığını gördüm

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Şu an işlemcide kalan macunu temizlemem gerekiyor mu peki? Gerekiyorsa neyle temizleyebilirim? Korktuğum konular bunlar :D
Evet zaten ikinci kez aynı macun kullanılmaz hiç tavsiye etmiyorum pompayı çıkardın iş bitti yeni macun sürülmesi gerekiyor ben öyle yapıyorum en azından doğru veya yanlış tartışılır çünkü macun yaydığı bölgelerden dağılıyor en temizi yeni sürmek kağıt peçete ile silebilirsin rahatlıkla çıkacaktır

KS

chnnhc67

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Evet zaten ikinci kez aynı macun kullanılmaz hiç tavsiye etmiyorum pompayı çıkardın iş bitti yeni macun sürülmesi gerekiyor ben öyle yapıyorum en azından doğru veya yanlış tartışılır çünkü macun yaydığı bölgelerden dağılıyor en temizi yeni sürmek kağıt peçete ile silebilirsin rahatlıkla çıkacaktır
Tamamdır hocam macun öneriniz var mıdır peki

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Kankam anakartta kırmızı ışık yanıyor. Psu anakartı besleyemiyor olabilir mi ? psu çıkışlarını yanlış yapmış olabilirsin.

O bilgisayarın montajı hatalı. Şuan benim sistemde boşta 37-40 derece arasında gidip geliyor. thermal grizzly pro macun sürülü

KS

chnnhc67

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Kankam anakartta kırmızı ışık yanıyor. Psu anakartı besleyemiyor olabilir mi ? psu çıkışlarını yanlış yapmış olabilirsin.

O bilgisayarın montajı hatalı. Şuan benim sistemde boşta 37-40 derece arasında gidip geliyor. thermal grizzly pro macun sürülü
Hangi ışık yanıyor anlamadım?

Montaj da sıkıntı olabilir mi ya da bağlantılar da fanın yönü nereye bakıyor sıvı soğutucunun
içerden dışarıya doğru

Hangi ışık yanıyor anlamadım?

içerden dışarıya doğru
macun bitti bi de yani :D

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
gönderdiğin fotoğrafta kırmızı ışık yanıyor. O ışık yandığı zaman güç besleme sorunu işareti diye biliyorum ben. yanlışta biliyor olabilirm.

KS

chnnhc67

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
gönderdiğin fotoğrafta kırmızı ışık yanıyor. O ışık yandığı zaman güç besleme sorunu işareti diye biliyorum ben. yanlışta biliyor olabilirm.
O ayrı bir problemdi görüntü gelmiyordu öyle bir ışık yok şu an. Benim sistemde boşta 42 derece falan yük altında 87 dereceyi geçmedi. Benim takıldığım en ufak işlemde hemen ısınıyor fanların hızı artıyor

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Kardeşim aynı sorunlar bende de vardı. Birebir aynı sorunlar. Ben şu şekilde çözüme ulaştım. Sıvı soğutucuyu söktüm bağlantıları tek tek kontrol ettim. Ofsetli şekildi am5 e uygun şekilde tekrar montaj yaptım. Macunu sıvama yöntemi ile ne fazla ne az olacak şekilde yaydım.

ayrıca paylaşmış olduğum linkteki ayarları yaptım. Şuan maksimum 65 derece minimum 35 derecelerde seyrediyor sistemim.

Benim sistemimde yükte 87 derecelere geliyordu. Oyunlarda 82 dereceleri görüyordum.

Adsız.jpg

KS

chnnhc67

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Kardeşim aynı sorunlar bende de vardı. Birebir aynı sorunlar. Ben şu şekilde çözüme ulaştım. Sıvı soğutucuyu söktüm bağlantıları tek tek kontrol ettim. Ofsetli şekildi am5 e uygun şekilde tekrar montaj yaptım. Macunu sıvama yöntemi ile ne fazla ne az olacak şekilde yaydım.

ayrıca paylaşmış olduğum linkteki ayarları yaptım. Şuan maksimum 65 derece minimum 35 derecelerde seyrediyor sistemim.

Benim sistemimde yükte 87 derecelere geliyordu. Oyunlarda 82 dereceleri görüyordum.

Ekli dosyayı görüntüle 20571
Yaptım hocam hiçbir değişiklik yok. Sistem boşta 42 derecelerde. En ufak işlemle %10 kullanıma gelip 50 derecenin üstüne çıkıyor

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Montajdan anlayan biriyle bilgisayarı en baştan montajlamanı öneririm. Normal değil dediklerin çünkü.

KS

chnnhc67

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Montajdan anlayan biriyle bilgisayarı en baştan montajlamanı öneririm. Normal değil dediklerin çünkü.
Şimdi stres testine soktum 67 derecelere çıkıyor ama boşta 40'ın altına inmiyor. Bu değeler normal mi? eco mod fps kaybına neden oluyor mu?

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Değerlerin normal kullandığın sıvı soğutucuya göre.

5-10 fps kaybın oluyor bazı oyunlarda. Bazı oyunlarda da fpsin fazla oluyor. Stock olarak cinebench testine sok bide tdp li olarak cinebench testine sok aradaki farkı anlayacaksın. Şuan bende stock halde aldığım puana kıyaslayarak daha iyi puan alıyorum. En son 20800 civarında bişi almıştım hatırladığım kadarıyla yalan olmasın hatırlamıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri