Yardım Yeni Topladığım Sistemde Görüntü Gelmiyor

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
7700x boşta 40 derecenin altına çok zor iniyor. Ben bile şuan 37-38 derece alıyorum boştayken 360 mm sıvı soğutucuyla. 240 mm sıvı soğutucuyla 40 derece alman çok normal.

Bak o attığım videoda adam çok güzel yönlendiriyor. Hangi ayarda kaç fps aldığı kaç cinebench puanı aldığını göstermiş. O ayarın aynısını yap kafan ağrımaz.

KS

chnnhc67

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
67 gayet normal yükte hatta iyi diyebiliriz 240mm soğutucu ya göre
Hocam peki mesela baktım ki bir oyunda eco mod yokken daha iyi fps alıyorum. Böyle bunu kapatıp açmam da problem var mı?

7700x boşta 40 derecenin altına çok zor iniyor. Ben bile şuan 37-38 derece alıyorum boştayken 360 mm sıvı soğutucuyla. 240 mm sıvı soğutucuyla 40 derece alman çok normal.

Bak o attığım videoda adam çok güzel yönlendiriyor. Hangi ayarda kaç fps aldığı kaç cinebench puanı aldığını göstermiş. O ayarın aynısını yap kafan ağrımaz.
Aslında benim rahatsız olduğum sıcaklık değil tam olarak. Çünkü eco mod kapalıyken 87 derecelere çıkıldığını okudum. Ama %10 kullanımı aşınca hemen 50 dereceyi geçmesi normal mi onu çözemedim.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Hocam peki mesela baktım ki bir oyunda eco mod yokken daha iyi fps alıyorum. Böyle bunu kapatıp açmam da problem var mı?
Hayır bir sakınca yok hatta Eco modda 5fps vs fark ederde Eco modda kullanabilirsiniz ama diğer arka plan işlemlerinde misal hem yayın acicam hem oyun vs olursa o zaman biraz değişiklik olabilir performans da

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Bu senin tercihin. Bir sıkıntı olmaz ryzen 7 serisi işlemciler sıcağı seven işlemciler olduğu için ne kadar ısı o kadar performans gibi düşünebilirsin. Ama ben psikolojik olarak 70 i geçince kendimi iyi hissetmiyorum o yüzden çekirdekleri kıstım

Aslında benim rahatsız olduğum sıcaklık değil tam olarak. Çünkü eco mod kapalıyken 87 derecelere çıkıldığını okudum. Ama %10 kullanımı aşınca hemen 50 dereceyi geçmesi normal mi onu çözemedim.
Normal. İşlemci sıcağı seviyor. Anlık 70 dereceleri bile görebilirsin eco mode kapalıyken

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Bu senin tercihin. Bir sıkıntı olmaz ryzen 7 serisi işlemciler sıcağı seven işlemciler olduğu için ne kadar ısı o kadar performans gibi düşünebilirsin. Ama ben psikolojik olarak 70 i geçince kendimi iyi hissetmiyorum o yüzden çekirdekleri kıstım
Knka sıcağı seven işlemci mı olur 😃 ilk defa duydum aksine ne kadar serin o kadar performans demek ama 67/70 vs normal değerler bu işlemciler için bu modeller çok performanslı

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Kankam aynı sıkıntıyı yaşadığım için çok araştırma yaptım önceden açtığım konulara bakabilirsin. Araştırmalarım sonucu ve aldığım cinebench puanlarına göre ne kadar ısınırsa işlemci puan o kadar artıyor. Bu amd 7 serisi için geçerli diğerleri için genelleme yapmıyorum.

5600 - 5600x i iyi bir soğutucuyla stock halde 60 derecenin üstünü görmüyor mesela. O konuda o işlemcileri çok seviyorum. Orta seviye sistemler için bence vazgeçilmez işlemciler. Tek eksi yanı am4 soket olması. İlerde güncellemek istesen sistemi anakart ram herşeyi değiştirmek zorunda kalacaksın

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri