YENİ WİNDOWS 10 KURDUM BİLGİSAYARIM ACAYİP KASIP DONMAYA HATTA TAKILMALARA BAŞLADI

Letedor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
500 gb hdd vardı bende 1 tb hdd ve 120 gb sdd ile değiştirdim windowsu ssdye kurdum. Bilgisayarı ilk açmamla sorunlar başladı önce birkaç hatalar aldım düzeltmeye çalıştım olmadı yeniden format attım sıfırdan başladım bu sefer başka hatalar oldu yine format attım öyle yapa yapa hataları düzelttim şimdi de kasmalar donmalar başladı 70 fps csgo zorlayan bilgisayar şimdi oyunu doğru düzgün oynatmıyor bile sebebini çok araştırdım ama doğru düzgün bir sonuç elde edemedim. Bu arada windowsu uefi de kurdum normalde kurdum sonuç ortada 

Dell inspiron 3542
 intel i5-4210U
Geforce 820m 2gb
8gb ram

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD disklerin olduğu sistemlerde Windows kurulumunu UEFI olarak yapmanız mantıklı olur ki sizde denedim demişsiniz ama tekrar kontrol edin.

Başlata CMD yazın ve Komut İstemini Yönetici olarak çalıştırın. Açılan pencerede diskpart yazıp ENTER 'a basın ve sonrasında list disk yazıp ENTER 'a basın. Aşağıda diskleriniz listelenecek burada sizin SSD diskinizin karşısında Dyn mi yoksa Gpt mi * işareti ile onaylanmış ona bakın. Gpt değilse UEFI değildir. İşlemden sonra exit yazıp ENTER 'a basın ve tekrar aynısını yazın ENTER 'a basıp kapatabilirsiniz pencereyi.

Sonraki aşama SSD disk için BIOS ekranınızda birkaç ayar yapmanız gerekebilir. Birincisi Sata Mode yani Sata Config... ayarınızın ACHI olarak ayarlanması gerekiyor. Her BIOS ekranında bu ayarın konumu farklıdır. Bazılarında Main bazılarında Advanced bazılarında BOOT menüsü altında olabilir. Diğer bir ayar ise BOOT Mode ayarınızın UEFI olması gerekiyor. Bu ayar genelde BOOT ayarları altında olur.

KS

Letedor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Söylediğiniz tüm şeyler bende olması gerektiği gibi tekrardan söylediğiniz şekilde baktım ssd diskin karşısında gpt seçili ve bıos ayarları da dediğiniz gibi yorumunuz için teşekkür ederim

Bu konu hakkında hala bakınıyorum ama bulduğum sonuçlar hiç bende olan şeyler değil. Daha önce bilgisayar çok stabil ve donanımlarına göre gayet performanslı çalışıyordu. Bense sadece ssdi yükseltmek istemiştim şimdi neden böyle oluyor acaba çok merak ediyorum. Türkiye şartlarında yeni bilgisayar almak için yeterli durumumda yok tam bu bilgisayar beni üç dört sene götürür derken hayallerim yıkıldı. Neyse ya nasipte değilmiş. Yardımların için çok teşekkür ederim kendine iyi bak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman sisteminizde ya Windows odaklı bir sorun var yada diskinizde bir sorun var. Windows odaklıysa sürücü hataları vs. olabilir. SSD disk odaklıysa onu net anlamak pek mümkün değil. Ama CrystalDiskInfo yazılımını kurup aşağıdaki bilgi tablosunun tamamını SS olarak paylaşırsanız bakarım diskinize belirgin bir sorun var mı yok mu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri