Bende o tarla ırgatı gibi çalışanlardan biriyim dostum

Ve okula gidiyoken bende aynı sizin gibiydim. Aslında cevabı çok basit bi soru düzgün beslenememe. Malum ekonomik durumlardan dolayı hiç kimse doğru şekilde beslenemiyor. Çalışanın ve okula gidenin farkı ne diye soracaksın hemen söyliyeyim. Çalışan adam çoğunluk olarak fiziksel aktivite ile yorulur. Çünkü bir yerden bilgi alma gereksinimleri olmaz, zaten çoktan ezberlemiş oldukları şeyleri uygularlar. Hizmet sektörü olsun, üretim sektörü olsun hepsinde aynıdır durum. Fakat sizler orda bir şeyler öğrenme çabasındasınız. Zihinsel aktivite ile yoruluyorsunuz. Vitaminlerin yetersizken 10 tane ağır torba kaldırabilrsin ama 10 torbanın hangi renklerde olduğunu hatırlayamazsın gibi düşün. Çözüm olarak beslenme (eğer beslenmene dikkat edemeyecek gibi bir dıurumun varsa doktor yardımı ile vitamin takviyesi), kafanda iyi kötü olup biten herşeyi bir kenara bırakman (birine anlatman en kolay çözümüdür kimse yoksa psikolog gibi bir yola başvurabilirsin), eğer kafan sürekli çok doluysa ne düşündüğünü bile bilmiyosan aklına geldikçe kendi kendine "Şu anda ne düşünüyorum?" diye sor sürekli. Bunu yapman senin zihnini temizler, daha keskin fikirli, ne istediğini bilen, neyden rahatsız olduğunun farkında olan biri haline getirir. Olay sadece psikolojinden ve gerekli besinlerini almandan ibaret diyebilirim kısaca. Biraz uzun yazdım umarım sıkılmamışsındır. Umarım işine yarar bu dediklerim. Belki şimdi belki daha sonra.