Yorgunluk Hissi

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Selamlar haftada 3 gün okula gidiyorum genelde 8 5 arası evde olmuyorum geç geliyorum eve ama eve gelince ayakta duracak halim kalmıyor inanılmaz yorgun hissediyorum bunun için bir vitamin yada ilaç tarzı reçetesiz alınabilecek bir şey var mı ?

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
-Bi kan tahlili patlat eksik değerlerin varsa nelermiş onlara bak.
-Uyku düzenini ve uyku kaliteni kontrol et
Sorun fiziksel değilse daha sonra işin psikolojik kısmına girişilir bir şekilde.

KS

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
-Bi kan tahlili patlat eksik değerlerin varsa nelermiş onlara bak.
-Uyku düzenini ve uyku kaliteni kontrol et
Sorun fiziksel değilse daha sonra işin psikolojik kısmına girişilir bir şekilde.
Şu kan tahlili için randevu almam gerekiyor mu acaba

KS

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Yok , sağlık ocağına gidiyorsun şılaps diye yapıyorlar. En azından ben aile sağlık ocağıma gidince öyle oldu.
Valla hocam hiç hastaneye yolu düşen biri değilim şükür ilk defa dış için geçen gün randevu aldım teşekkür ederim sağlık ocağına uğrayacağım en kısa zamanda

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
Rica ederim sonucu bize de bildirirsiniz arzu ederseniz.

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Aynı sorunu bende yaşıyordum 5 gün okula gidiyordum hatta bu hafta düzeldi ama neye göre düzeldi bilmiyorum.

Tamamen düzeldi diyemem ama şuan çoktan bayılmış olurdum bu saatte.

Bazıları tarla ırgatı gibi sabah 6 gece 10 çalışıyorlar ama gram yorulmuyorlar 2 saat okula gidiyom ölecek gibiyim

KS

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Aynı sorunu bende yaşıyordum 5 gün okula gidiyordum hatta bu hafta düzeldi ama neye göre düzeldi bilmiyorum.

Bazıları tarla ırgatı gibi sabah 6 gece 10 çalışıyorlar ama gram yorulmuyorlar 2 saat okula gidiyom ölecek gibiyim
Aynen o şekil bende ayakta duramıyorum yani bazen 10 saati geçen uyku sürek oluyor bezen 5 8 ama yine de aynı sizde bir kan testi yapın en iyisi

Arda Balçık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Bende o tarla ırgatı gibi çalışanlardan biriyim dostum :D Ve okula gidiyoken bende aynı sizin gibiydim. Aslında cevabı çok basit bi soru düzgün beslenememe. Malum ekonomik durumlardan dolayı hiç kimse doğru şekilde beslenemiyor. Çalışanın ve okula gidenin farkı ne diye soracaksın hemen söyliyeyim. Çalışan adam çoğunluk olarak fiziksel aktivite ile yorulur. Çünkü bir yerden bilgi alma gereksinimleri olmaz, zaten çoktan ezberlemiş oldukları şeyleri uygularlar. Hizmet sektörü olsun, üretim sektörü olsun hepsinde aynıdır durum. Fakat sizler orda bir şeyler öğrenme çabasındasınız. Zihinsel aktivite ile yoruluyorsunuz. Vitaminlerin yetersizken 10 tane ağır torba kaldırabilrsin ama 10 torbanın hangi renklerde olduğunu hatırlayamazsın gibi düşün. Çözüm olarak beslenme (eğer beslenmene dikkat edemeyecek gibi bir dıurumun varsa doktor yardımı ile vitamin takviyesi), kafanda iyi kötü olup biten herşeyi bir kenara bırakman (birine anlatman en kolay çözümüdür kimse yoksa psikolog gibi bir yola başvurabilirsin), eğer kafan sürekli çok doluysa ne düşündüğünü bile bilmiyosan aklına geldikçe kendi kendine "Şu anda ne düşünüyorum?" diye sor sürekli. Bunu yapman senin zihnini temizler, daha keskin fikirli, ne istediğini bilen, neyden rahatsız olduğunun farkında olan biri haline getirir. Olay sadece psikolojinden ve gerekli besinlerini almandan ibaret diyebilirim kısaca. Biraz uzun yazdım umarım sıkılmamışsındır. Umarım işine yarar bu dediklerim. Belki şimdi belki daha sonra.

MrYeaxu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
uyku kaliteside çok etkiliyor diye biliyorum uyuduğun yerin olabildiğince karanlık olmasına dikkat etkisi olur illaki

KS

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Bende o tarla ırgatı gibi çalışanlardan biriyim dostum :D Ve okula gidiyoken bende aynı sizin gibiydim. Aslında cevabı çok basit bi soru düzgün beslenememe. Malum ekonomik durumlardan dolayı hiç kimse doğru şekilde beslenemiyor. Çalışanın ve okula gidenin farkı ne diye soracaksın hemen söyliyeyim. Çalışan adam çoğunluk olarak fiziksel aktivite ile yorulur. Çünkü bir yerden bilgi alma gereksinimleri olmaz, zaten çoktan ezberlemiş oldukları şeyleri uygularlar. Hizmet sektörü olsun, üretim sektörü olsun hepsinde aynıdır durum. Fakat sizler orda bir şeyler öğrenme çabasındasınız. Zihinsel aktivite ile yoruluyorsunuz. Vitaminlerin yetersizken 10 tane ağır torba kaldırabilrsin ama 10 torbanın hangi renklerde olduğunu hatırlayamazsın gibi düşün. Çözüm olarak beslenme (eğer beslenmene dikkat edemeyecek gibi bir dıurumun varsa doktor yardımı ile vitamin takviyesi), kafanda iyi kötü olup biten herşeyi bir kenara bırakman (birine anlatman en kolay çözümüdür kimse yoksa psikolog gibi bir yola başvurabilirsin), eğer kafan sürekli çok doluysa ne düşündüğünü bile bilmiyosan aklına geldikçe kendi kendine "Şu anda ne düşünüyorum?" diye sor sürekli. Bunu yapman senin zihnini temizler, daha keskin fikirli, ne istediğini bilen, neyden rahatsız olduğunun farkında olan biri haline getirir. Olay sadece psikolojinden ve gerekli besinlerini almandan ibaret diyebilirim kısaca. Biraz uzun yazdım umarım sıkılmamışsındır. Umarım işine yarar bu dediklerim. Belki şimdi belki daha sonra.
Anladım hocam beslenmede sadece kahvaltı yapmıyorum okulda da atıştırmalık sadece psikolojik bir şey diye düşünüyorum çok çalışan biri değilim ama çalışınca bile böyle olmuyorum yani

Whesper

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
uyku ve beslenme ana faktör burada tabii ki vitamin, mineral eksiğin falan yoksa. sigara içiyorsan nikotin de mayışık yapar insanı. sağlık ocağındaki kan tahlillerinde her şeye bakmıyorlar. özel bir hastaneye gidip demir, b12, d ve c vitamini gibi kritik şeylere baktırmanı tavsiye ederim, benim bildiğim devlette her şeye bakmıyorlar.

Not: Susuz kalmak da sersem ve yorgun yapar insanı. @RİÇES

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Selamlar haftada 3 gün okula gidiyorum genelde 8 5 arası evde olmuyorum geç geliyorum eve ama eve gelince ayakta duracak halim kalmıyor inanılmaz yorgun hissediyorum bunun için bir vitamin yada ilaç tarzı reçetesiz alınabilecek bir şey var mı ?
Eğer çok fazla yorgunluk veya halsizlik hissediyorsun kardeşim D vitamini veya B12 gibi eksikler çıkabiliyor. Bana soracak olursan bir Dahiliye görün kardeşim ek vitaminler almak bir yana ileride ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

KS

RİÇES

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Eğer çok fazla yorgunluk veya halsizlik hissediyorsun kardeşim D vitamini veya B12 gibi eksikler çıkabiliyor. Bana soracak olursan bir Dahiliye görün kardeşim ek vitaminler almak bir yana ileride ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Evet doktora gideceğim en iyisi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri