Yardım Yükseltme Nedir? Nasıl Yapılmalıdır?

Muad’Dib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı: Gıgabyte Geforce Rtx 4070 Super Gamıng Oc
Anakart: MSI MB B650M GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 7200MHZ
SSD: Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
RAM: Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120MM Se Argb Kule Tipi
Güç Kaynağı: High Power HP1 J750GD F12S 750W 80+ Gold Performance
Arkadaşlar sistemim bu bir şeyleri güncellemek istiyorum. Neyi nasıl güncelleyebilirim. Şu an bulunan RAM'i ikilesem dual channel olur mu ? Bir sıkıntı yaşar mıyım ? Bunun dışında neyi nasıl güncellerim? Teşekkürler.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
500
Bakayım sistemine bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler kısmının fotoğrafını burayla paylaşırmısın sürüme göre yazalım ?

Extra olarak o anakarta o sistemi kurdunuz hiç sorun yaşamadınız mı birde cw sorunu ile fan sorunu çıkaran ekran kartı ile ;)

Son düzenleme:
KS

Muad’Dib

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Bakayım sistemine bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler kısmının fotoğrafını burayla paylaşırmısın sürüme göre yazalım ?

Extra olarak o anakarta o sistemi kurdunuz hiç sorun yaşamadınız mı birde cw sorunu ile fan sorunu çıkaran ekran kartı ile ;)
Valla açık söylemem gerekirse 3 senedir aktif kullanıyorum sistemi şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Nedir kronik sıkıntıları ? cw sorunu dendiğinde çok bir şey anlamıyorum.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
500
Gerek varmı böyle bir üsluba saygılı olunuz.
4070 serisi çıkalı daha 2 yıl oldu, kullandığın işlemci çıkalı 3. Yıla yeni giriyor. Bu sistemde sadece anakart 2022 yılında falan çıktı. Diğer arkadaşlar yardımcı olur sana 🤣

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,048

Coil whine sorunu çıkan anakart derken hocam? Biraz daha açar mısınız?
Yani dalga geçer gibi konuşmanıza çok gerek yoktu.
Sisteminiz güncel her oyunu kaldırır ve upgrade'e açık bir sistem. Dilerseniz zamanla işlemciyi upgrade edebilirsiniz. Ram'i dual channel yapmak gayet iyi fikir hocam.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
500
Coil whine sorunu çıkan anakart derken hocam? Biraz daha açar mısınız?

Sisteminiz güncel her oyunu kaldırır ve upgrade'e açık bir sistem. Dilerseniz zamanla işlemciyi upgrade edebilirsiniz. Ram'i dual channel yapmak gayet iyi fikir hocam.
Cw yi anakart için söylemedim Gigabytın 4070S modeli için söyledim fanları durup durup bi anda şahlanıyor değişik değişik haraketler yapıyor, driverini tekte kurana helal olsun derim ben güvenlik duvarını kapatıp 3. de stabil kurmayı bşardım. Anakartıda hazır sistem üzerinde aldım expo ayarları ve biosu çok uğraştırdı daha şu son 2 aydır falan düzgün çalışıyor, rgb konusuna girmiyorum bile bazen yaptığım ayarlarda çalışmıyor kendini sıfırlıyor rainbow gibi çalışıyor, sorun yaşamadınmı derken bunları kast ettim (y)

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,048
Cw yi anakart için söylemedim Gigabytın 4070S modeli için söyledim fanları durup durup bi anda şahlanıyor değişik değişik haraketler yapıyor, driverini tekte kurana helal olsun derim ben güvenlik duvarını kapatıp 3. de stabil kurmayı bşardım. Anakartıda hazır sistem üzerinde aldım expo ayarları ve biosu çok uğraştırdı daha şu son 2 aydır falan düzgün çalışıyor, rgb konusuna girmiyorum bile bazen yaptığım ayarlarda çalışmıyor kendini sıfırlıyor rainbow gibi çalışıyor, sorun yaşamadınmı derken bunları kast ettim (y)
Bendede 3060ti aero modeli var ben hiç yaşamadımda o yüzden sormuştum. Bilgilendirme için teşekkür ederiz.

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
500
Bendede 3060ti aero modeli var ben hiç yaşamadımda o yüzden sormuştum. Bilgilendirme için teşekkür ederiz.
Aero modellerinin yüksek serilerinde de sıkıntı yok gibi şimdilik test videolaru güzel, yorumlarıda genelde olumlu. Aero serisinin laptobunu almayı düşünüyorum verilerimi proğramlarımı depolamak ve yönetmek için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri