Yükseltme Tavsiyesi Yardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

tuura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tuura' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Herhangi bir GTX 1050 'ti ile 16 GB RAM senin için daha mantıklı olacaktır bir şekilde 16 GB 'e çıkmanı tavsiye ederim 8 GB RAM artık çoğu oyunda yetersiz kalıyor. FPS artışın olacak GTX 1050 Ti ile ancak RAM sıkıntı çıkartabilir dediğim gibi 8 GB değilde 16 GB yapmaya çalış.

Son bir şey daha sormak istiyorum. bir adet 8 gb ram alsam diğer üç tane 2 gb lik ram i kullanmaya devam edeblirmiyim 14 gb ram olsa nasıl olur. 

Açıkça söylemek gerekirse dolardan dolayı sanırsam ram fiyatlarıda bayabi yükselişe geçmiş. ekran kartı ile beraber 2 adet 8 gb lik ram bütçeyi biraz zorlayabilir.

met 61' Alıntı:
Ha şimdi anladım. Aslında sen ramlerden birinin etiketindeki model numarasını buraya bi yazabilsen daha iyi olacak. Sanırım soğutuculu ramler.
O PARÇALARI ÇIKARTMAN GEREKMİYOR. Soğutucusuz ram de kullanılır. Zaten söküp ,takarken rame hasar da verebilirsin.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sendeki RAM 'ler resimlerden anladığım 4 adet 2 GB Toplamda 8 GB 1333 Mhz CL9 1.5V RAM 'ler ve Kingston listesinde 2 GB 'lık modüllerde soğutma bloğu yok. Sendeki RAM 'leri Kigston DDR3 Bellek Listesi şu listedeki GB ve Tip olarak hangisi RAM bakıp söyler misin. Benim birebir bulduğum bunlar ama 2 GB soğutuculusunu bulamadım ki Kingston listesindede yok zaten.

Kingston Fury 4GB DDR3 1333Mhz 240-Pin DIMM RAM - 247,81 TL

Kingston Fury 8GB DDR3 1333Mhz 240-Pin DIMM RAM - 401,45 TL

Bu RAM 'ler işini görecek.

Benim bilgisayardaki Ram'lerin görüntüsü aşağıdaki gibidir.

www.resimag.com/f21e631605.jpeg

KS

tuura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tuura' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Herhangi bir GTX 1050 'ti ile 16 GB RAM senin için daha mantıklı olacaktır bir şekilde 16 GB 'e çıkmanı tavsiye ederim 8 GB RAM artık çoğu oyunda yetersiz kalıyor. FPS artışın olacak GTX 1050 Ti ile ancak RAM sıkıntı çıkartabilir dediğim gibi 8 GB değilde 16 GB yapmaya çalış.

Son bir şey daha sormak istiyorum. bir adet 8 gb ram alsam diğer üç tane 2 gb lik ram i kullanmaya devam edeblirmiyim 14 gb ram olsa nasıl olur. 

Açıkça söylemek gerekirse dolardan dolayı sanırsam ram fiyatlarıda bayabi yükselişe geçmiş. ekran kartı ile beraber 2 adet 8 gb lik ram bütçeyi biraz zorlayabilir.

met 61' Alıntı:
1600mhz hyperX serisi imişler.İki ayrı modeli, ama uyum sağlamışlar.
 Bu durumda alabileceğin en mantıklı ram şu.
https://www.sinerji.gen.tr/kingston-8gb-hyperx-fury-mavi-1600mhz-cl10-ddr3-ram-hx316c10f-8-pmu68848

4 tane ram den birtanesini çıkartıp 8 gb lik ram taksam bir sıkıntı olmaz değil mi ? benim pc şuanda en fazla 16 gb ram mi alabiliyor?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anakartının en çok desteği , toplam 16 GB .
 Tekini çıkarıp,bi 8 lik takarsın.14 GB olur toplamda.

KS

tuura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tuura' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

met 61' Alıntı:
Anakartının en çok desteği , toplam 16 GB .
 Tekini çıkarıp,bi 8 lik takarsın.14 GB olur toplamda.

Öncelikle desteğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim sizlere. Gerçekten çok iyi bir şekilde tecrübe edindim sayenizde.

O zaman özetlemek gerekir ise ekran kartı olarak Msı GeForce GTX 1050Ti alıyorum, Ram olarak ta Kingston 8 Gb HyperX Fury 1600 Mhz.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Yahu, RX 570 ler o fiattan satılıyor. 1050tİ den çok daha hızlı. Darboğaz olacak ama almışken 570 al. bELKİ YAKIN ZAMANDA 3-5 eline bi şeyler geçer.,anakartı v eişlemciyi hesaplı bi intel ile değiştiriverirsin.

Powerin müsaitmiydi ama,onu sormadık hiç.

KS

tuura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Elindeki anakartın FX Serisinin ,300 lü ,FX 8300,8320,8350 desteği yok. Olsaydı ,bu işlemcilerden biri tercih edilebilirdi.
Ancak elindeki işlemci az buz değil. Tek kusuru,düşük frekansda çalışması. 

Anakartın ve powerin çok müsait ve kaliteli.150-200  TL  bandında bir soğutucu ile o işlemciyi 3,8-3,9 GHZ yaparsan,ki  çok rahat olur, FX 8150 ,geride kalır ve ekran kartı beslemesinde dişe dokunur bi performans yakalarsın. Overclock düşünürsen,ben yardım ederim.

1050 Ti, bu şartlarda ,uyum sağlar.

İlk yorumlarda power için müsait ve kaliteli demitiniz ama :)

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
tuura' Alıntı:
met 61' Alıntı:
Elindeki anakartın FX Serisinin ,300 lü ,FX 8300,8320,8350 desteği yok. Olsaydı ,bu işlemcilerden biri tercih edilebilirdi.
Ancak elindeki işlemci az buz değil. Tek kusuru,düşük frekansda çalışması. 

Anakartın ve powerin çok müsait ve kaliteli.150-200  TL  bandında bir soğutucu ile o işlemciyi 3,8-3,9 GHZ yaparsan,ki  çok rahat olur, FX 8150 ,geride kalır ve ekran kartı beslemesinde dişe dokunur bi performans yakalarsın. Overclock düşünürsen,ben yardım ederim.

1050 Ti, bu şartlarda ,uyum sağlar.

Sayfalar fazla olunca görmemişim. :)
 Doğru,powerin yeterince fazla fazla güçlü.

KS

tuura

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tuura' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

met 61' Alıntı:
tuura' Alıntı:
 Sayfalar fazla olunca görmemişim. :)
 Doğru,powerin yeterince fazla fazla güçlü.

:):):):)

ilk etap da ram mi daha önemli yoksa ekran kartı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri