YÜKÜ GPU'YA VERME

Yusuf Turan Karaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
oyunlarda yükü işlemciden alıp gpu ya nasıl verebilirim cpu saçma şekilde ısınıyor gpu 50 dereceyken cpu 80 dereceleri görüyor hiçbir şekilde oc de yapmadım ve cpu kullanımı hep 100% gpu ise genelde %35-60%

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Böyle bişey yapılır mı daha önce hiç duymadım GPU yu çalıştıran şey zaten CPU oluyor senin bilgisayarda ki sistem özelliklerin ne ayrıca bu durum hangi oyunlarda oluyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yusuf Turan Karaca' Alıntı:
oyunlarda yükü işlemciden alıp gpu ya nasıl verebilirim cpu saçma şekilde ısınıyor gpu 50 dereceyken cpu 80 dereceleri görüyor hiçbir şekilde oc de yapmadım ve cpu kullanımı hep 100% gpu ise genelde %35-60%

İşlemciniz ekran kartınıza göre zayıf kalıyor ve darboğaz yapıyor. Bunu 2 yöntem ile değiştirebilirsiniz ama bu seferde FPS e.kartınızın gücüne göre düşecektir. Birincisi oyunun grafiklerini FULL ayarlara çekmek bu ekran kartına bindirir yükü ve işlemciden yük azalır. 2. olan ise çözünürlük yükseltmek bu hem ekran kartına yük bindirir hemde işlemciden yükü alır. Başka bir yolunuz yok eğer işlemci oyun dışında başka bir yazılım tarafından kullanılmıyorsa oyun esnasında ki buna Görev Yöneticisinden bakabilirsiniz.

KS

Yusuf Turan Karaca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci i7 8700

ekran kartı gtx 1070 benim sorunum biraz farklı sanırım

rainbow six siege oynarken fazla oluyor bu durum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı