Soru Yurtdışı Telefon Almak Mantıklı Mı ?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
@Berking şimdi kaynak vererek detaylı bir şekilde anlatıp konuyu bitirebilir miyiz? olay gittikçe arap saçına döndü

soruyu düzgün bir şekilde sorayım 18 yaşından küçük biri yurtdışına tek başına çıkıp girdikten sonra öğrenci pasaportuna aldığı telefonu kaydedebilir mi? Yoksa 18 yaşından büyük birinin mi çıkıp girmesi lazım?
Kardeşim türkçe anlatıyorum. Son kez cevap veriyorum…
Hat alabilmek için ailen muvafakatname imzalayıp 11 yaşa kadar hat alabilirsin.

18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

olayı sen arap saçına döndürüyürosun

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
google de böyle bir sonuç çıktı. Bu benim aradığım sorunun cevabı olsa gerek

18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
google de böyle bir sonuç çıktı. Bu benim aradığım sorunun cevabı olsa gerek

Aynen öyle

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Şaka gibi gerçekten :) sen en iyisi tr den yurt dışı cihaz al kıbrıs git gel
Hocam kafam karışık. Ortalama 1k fiyata hostel bulunuyor. Bu fiyat iyi gibi. Yani amacım sadece telefon almak olsa gider dediğiniz gibi yaparım fakat böyle yapmak bir başka olacak. Ayrıca burada kimseye güvnmek istemem. Orada direkt bayiden almak mantıklı değil mi?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Hocam kafam karışık. Ortalama 1k fiyata hostel bulunuyor. Bu fiyat iyi gibi. Yani amacım sadece telefon almak olsa gider dediğiniz gibi yaparım fakat böyle yapmak bir başka olacak. Ayrıca burada kimseye güvnmek istemem. Orada direkt bayiden almak mantıklı değil mi?
Çevremde alan bir çok arkadaşım oldu bende mesela türkiyeden yurt dışı olarak aldım hiç bir sorun yaşamadım

Alırken model numarasına dikkat et A2894 olanı al tr de 1 yıl garantisi var

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Çevremde alan bir çok arkadaşım oldu bende mesela türkiyeden yurt dışı olarak aldım hiç bir sorun yaşamadım

Alırken model numarasına dikkat et A2894 olanı al tr de 1 yıl garantisi var
burada satanlar 28k üstüne satıyor. Ben gidip alırsam 25k ya geliyor. Tax free olayı olduğu için kaarlı. Ha bir de saçma olacak ama 18 yaşından küçüklere tax free parasını verirler mi. Ben de günübirlik giderim 1 gece otelde konaklarım 1k para veririm. Orada yerim, gezerim. Buradan telefon almaya denk olur.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
burada satanlar 28k üstüne satıyor. Ben gidip alırsam 25k ya geliyor. Tax free olayı olduğu için kaarlı. Ha bir de saçma olacak ama 18 yaşından küçüklere tax free parasını verirler mi. Ben de günübirlik giderim 1 gece otelde konaklarım 1k para veririm. Orada yerim, gezerim. Buradan telefon almaya denk olur.
Tabi canım orası öyle

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
Tabi canım orası öyle
hocam o zaman bugün yarın öğrenci pasaportu çıkartırım. Sanırım belediyelerden çıkartılıyor. Son kez üstünden geçeyim. Pasaportu çıkarttıktan sonra Batum'a gideceğim. Orada telefonumu alacağım, 2gün tatilimi yapacağım. Ve Türkiye'ye döneceğim. Sonra kendi öğrenci pasaportuma 18 yaşından küçük olmama rağmen kayıt yapabileceğim. Aklımda son birkaç soru kaldı
1-Yurtdışına girip çıktığımı nasıl pasaport kayıtlarına düşüreceğim?
2-Şuanda kullandığım sim ne olacak? Şimdiki sim kartım annemin üzerine. Ve ben yeni telefon aldıktan sonra kendime yeni sim almam gerekecek mi? Yeni sim alırsam da ailemin onayıyla alabiliyorum değil mi?

maşallah hocam kalabilirsiniz camide ozmn
xddd siz beni camide yatırmakta kararlısınız.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
hocam o zaman bugün yarın öğrenci pasaportu çıkartırım. Sanırım belediyelerden çıkartılıyor. Son kez üstünden geçeyim. Pasaportu çıkarttıktan sonra Batum'a gideceğim. Orada telefonumu alacağım, 2gün tatilimi yapacağım. Ve Türkiye'ye döneceğim. Sonra kendi öğrenci pasaportuma 18 yaşından küçük olmama rağmen kayıt yapabileceğim. Aklımda son birkaç soru kaldı
1-Yurtdışına girip çıktığımı nasıl pasaport kayıtlarına düşüreceğim?
2-Şuanda kullandığım sim ne olacak? Şimdiki sim kartım annemin üzerine. Ve ben yeni telefon aldıktan sonra kendime yeni sim almam gerekecek mi? Yeni sim alırsam da ailemin onayıyla alabiliyorum değil mi?

xddd siz beni camide yatırmakta kararlısınız.
E devlet üzerinden emniyet bölümünden yurt dışı kayıtların görünüyor ne zaman nereye girdin ne zaman çıktın ordan barkod oluşturuyorsun numara veriyor onuda e devlet üzerinden kayıt yaparken oraya yazıyorsun hesaba ücreti gönderiyorsun işem bu kadar

yeni sim alıcaksın ailenin onayı ile senin adına olucak eskisinide iptal edersin. Belki şöylede olabilir ( bilgim yok düşüncem ) eski sim i aile onayı ile belki devir edilebilir

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
E devlet üzerinden emniyet bölümünden yurt dışı kayıtların görünüyor ne zaman nereye girdin ne zaman çıktın ordan barkod oluşturuyorsun numara veriyor onuda e devlet üzerinden kayıt yaparken oraya yazıyorsun hesaba ücreti gönderiyorsun işem bu kadar

yeni sim alıcaksın ailenin onayı ile senin adına olucak eskisinide iptal edersin. Belki şöylede olabilir ( bilgim yok düşüncem ) eski sim i aile onayı ile belki devir edilebilir
şimdi öğrenci pasaportu için belediyeye gitmeye gerek yok diyorsunuz sanırım değil mi? yanlış anlamadım. Şu kendimi girdi çıktı olayını daha sade anlatır mısınız?

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
şimdi öğrenci pasaportu için belediyeye gitmeye gerek yok diyorsunuz sanırım değil mi? yanlış anlamadım. Şu kendimi girdi çıktı olayını daha sade anlatır mısınız?
pasaport işlemlerini bilmiyorum nasıl yapılıyor.

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
pasaport işlemlerini bilmiyorum nasıl yapılıyor.
Yani Batum'a girerken çıkarttığım öğrenci pasaportunu göstermem mi gerekiyor? Yoksa kimlik ile geçince otomatik sisteme düşüyor mu? (benim e devletim yok çıkarmam gerekir mi)

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
328
Yani Batum'a girerken çıkarttığım öğrenci pasaportunu göstermem mi gerekiyor? Yoksa kimlik ile geçince otomatik sisteme düşüyor mu? (benim e devletim yok çıkarmam gerekir mi)
e devlet kesinlikle çıkarmanız gerekiyor. ( hem telefon kayıt için hem yurda giriş çıkış barkodu alıp telefonu kayıt ettirmek için )
siz giriş çıkış yapın herşey otomatik hallediliyor bir işlem gerekmiyor.
Batum a pasaport gerekmiyorsa YENİ TC KİMLİK ile giriş çıkış yapılıyorsa telefonu YENİ KİMLİK KART a kayıt edersiniz sorun olmaz. E devlet üzerinden İMEİ kayıt diyin BATUM a bakın bi

KS

Edin Dzeko

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
329
peki tek başıma pttye gidip çıkartabilir miyim? Eğer tek başıma çıkartabiliyorsam hemen gidip çıkartayım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri